UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"HAPİS CEZASI" ŞOKU YAŞAYAN ÜNLÜ ŞARKICI KİM?

"HAPİS CEZASI" ŞOKU YAŞAYAN ÜNLÜ ŞARKICI KİM?

"HAPİS CEZASI" ŞOKU YAŞAYAN ÜNLÜ ŞARKICI KİM?

Beşiktaş'ta yaklaşık 7.5 yıl önce alkol uygulaması için aracını durduran trafik polislerine “Hepinizi süründürürüm, kendinize haritadan yer beğenin” dediği iddiasıyla yargılanan şarkıcı Tuba Özerk 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezanın zaman aşımı süresinin 7 yıl olduğunu sanarak önce hükmün geri bırakılmasını istemeyen Özerk, zaman aşımı süresinin 12 yıl olduğunu öğrenince bu isteğinden vazgeçti. Mahkeme, Özerk’in aldığı cezanın geri bırakılmasına karar verdi.

"Lo,lo,lo" şarkısıyla ünlenen Sanatçı Tuğba Özerk, 15 Temmuz 2006 gecesi, eski eşi Erhan Kanioğulları 0.66 promil alkollü çıktığı için kendilerini durduran trafik polisleriyle tartışmıştı. Kanioğulları, sürücü belgesine el koyacaklarını söyleyen trafik polisine "Cezanı yaz getir, hıyar oğlu hıyar" diyerek hakaret etti. Tartışma çıkması üzerine Tuğba Özerk de "Kaç paralık adamlarsınız, o telsizi… yerinize sokarım" dedi. Polislerin şikayeti üzerine haklarında dava açılan Tuğba Özerk mahkemede iki trafik polisine hakaretten toplam 1 yıl 8 ay hapis, eski eşi Erhan Kanioğulları ise 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme iki sanığı da"görevli memura direnme" suçudan ise beraat kararı verdi.Bu karar  Yargıtay tarafından Özerk'e “görevli memura direnme” suçundan ceza verilmesi gerektiği gerekçesiyle bozuldu.

 ZAMAN AŞIMINI YANLIŞ BİLİNCE HÜKMÜN AÇIKLANMASINI İSTEDİ

 İstanbul 10.Asliye Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlayan davada  sanık Tuba Özerk hazır bulundu. Son sözü sorulan Özerk, “Ben suçsuçum, beraatime karar verilsin, Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı uygulanmasını istemiyorum. Ayrıca davada 7 yıllık zaman aşımı süresi doldu bu nedenle davanın düşürülmesini talep ediyorum"dedi.

 ZAMAN AŞIMINI YANLIŞ HESAPLAMIŞ

 Ancak esas hakkında mütaalada bulunmak üzere söz alan savcının bu suçun zamanaşımı süresinin 12 yıl olduğunu söylemesi üzerine şok yaşayan ünlü şarkıcı, bu defa ceza verilmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının uygulanmasını istedi. Mahkeme kararında Tuba Özerk’i memura mukavamet suçundan 6 ay 7 gün hapis cezasına mahkum etti. Özerk’in sabıkasızlığını dikkate alan mahkeme, bu cezayı daha sonra hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl denetimli serbestlik uygulanmasına çevirdi.Akşam



Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtuğba özerk