UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HAVADA,KARADA,DENİZDE İPTAL ÜSTÜNE İPTAL! İSTANBUL SİS KURBANI OLDU!

HAVADA,KARADA,DENİZDE İPTAL ÜSTÜNE İPTAL! İSTANBUL SİS KURBANI OLDU!

HAVADA,KARADA,DENİZDE İPTAL ÜSTÜNE İPTAL! İSTANBUL SİS KURBANI OLDU!

 Kentte etkili olan sis nedeniyle, bazı seferler bir kez daha iptal edildi.

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sis hayatı felç etti. Boğaz Köprüsü görünmez hale geldi,sürücüler araçların sis lambalarını ve dörtlülerini yakarak ilerledi. Sis nedeniyle Şehir Hatları vapur seferlerinin tümü iptal edildi. Sirkeci Harem Hattı araba vapuru seferleri – iç hat Deniz Otobüsü seferleri ile Bursa, Bandırma ve Yalova seferleri de yapılamıyor. Buarada Veliefendi'de yapılacak at yarışları da sis nedeniyle iptal edildi. İstanbul'da bugün bazı bölgelerde görüş mesafesi 20 metreye kadar düşerken, adeta göz gözü görmüyor. Trafik felç oldu. Ana halterlerde yoğun trafik yaşanırken vatandaşlar metrobüse ve Marmaray'a akın etti.
MARMARAY SEFERLERİNE SİS AYARI
İstanbul'u etkisi altına alan sis trafiği felç etti. Ana halterlerde yoğun trafik yaşanırken vatandaşlar metrobüse ve Marmaray'a akın etti.
İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren görünen sis akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Akşam saatlerinde yoğunlaşan sisle birlikte trafik durma noktasına geldi. Birçok vatandaş trafiğin felç olmasıyla metrobüs ile yolculuk etmeyi tercih etti. Vatandaşların akın ettiği metrobüs duraklarında yoğunluk yaşandı. Deniz seferlerinin iptal olmasıyla bir çok vatandaş de Marmaray'a akın etti. İskelelerde seferlerin iptal olduğu anonsları sık sık yapılırken seferlerin iptal olduğundan habersiz iskeleye gelen vatandaşlar geri dönmek durumunda kaldı.
Şu sıralar İstanbul'u etkisi altında alan sisin gece saatlerine kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.
HAVA ULAŞIMINA SİS ENGELİ
Sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havaalanı'nda görüş mesafesinin 100 metrenin altına düşmesi nedeniyle, buraya inişi yapması gereken 14 uçak İstanbul Atatürk, Bursa Yenişehir, İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa Havalimanları'na yönlendirildi.
Atatürk Havalimanı'nda da sis 15.00'ten itibaren etkisini göstermeye başladı. Görüş mesafesinin 200 metrenin altına düşmesi üzerine Atatürk Havalimanı inişlere kapatıldı. Sis nedeniyle ilk etapta 12 uçak başka havalimanlarına yönlendirildi. Diğer uçaklar da uyarıldı. Havalimanından kalkışlar ise kontrollü olarak yapıldı. THY'nın Amsterdam İstanbul seferini yapan uçağı yakıt kritiğine girince acil iniş yaptı. Atatürk Havalimanı'nda sisin yarın öğle saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.
TRAFİKTE SON DURUM
İBB Trafik Kontrol Merkezi'nden alınan son bilgilere göre yol durumu;
*D100 Anıtmezar-Otakcılar Yönü Trafik kazası (hasarlı). 1 şerit trafiğe kapalı. Ekip Sevk Edildi
*Tem FSM Avrupa-Anadolu Yönü Trafik kazası (hasarlı). 1 şerit trafiğe kapalı. Ekip Sevk Edildi
*D100 İncirli-Şirinevler Yönü Trafik kazası (hasarlı). 1 şerit trafiğe kapalı. Ekip Sevk Edildi
*D100 Avcılar-Parseller Yönü araç arızası bölgedeki trafiği yoğunlaştırmaktadır.
*D100 Şirinevler-İncirli Yönü araç arızası bölgedeki trafiği yoğunlaştırmaktadır.
*D100 Kozyatağı-Bostancı Yönü Trafik kazası (hasarlı). 1 şerit trafiğe kapalı. Ekip Sevk Edildi
İSTANBUL'DAKİ YOĞUN SİS AT YARIŞLARINI DA ETKİLEDİ
Türkiye Jokey Kulübü (TJK), İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda bugün koşulması planlanan tüm yarışları yoğun sis nedeniyle iptal etti.
Tüm yarışların Pazartesi gününe ertelendiğini belirten TJK, şu açıklamayı yaptı;
"Komiserler Kurulu Kararı ile; 19 Şubat Çarşamba günü Veliefendi Hipodromu'nda yoğun sis nedeniyle görüş açısının daralmasından dolayı tüm koşular 24 Şubat Pazartesi gününe ertelenmiştir."


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERistanbul  sis