UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN'A YAPACAĞI ZİYARET ÖNCESİ HAVAALANINDA AÇIKLAMA YAPTI!

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN'A YAPACAĞI ZİYARET ÖNCESİ HAVAALANINDA AÇIKLAMA YAPTI!

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN'A YAPACAĞI ZİYARET ÖNCESİ HAVAALANINDA AÇIKLAMA YAPTI!

Başbakan Erdoğan İran'a yapacağı ziyaret öncesi havaalanında açıklama yaptı.

 İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

 - Türkiye ile İran arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyini kuruyoruz Bu mekanizma, İran ile ikili ilişkilerimize kuşkusuz yeni bir ivme kazandıracaktır.

 - Bu toplantıdan nasıl bir netice çıkar bunu doğrusu kestirmek pek de kolay değil. Çünkü burada özellikle Rusya'nın tavrı, İran'ın tavrı çok çok önem arz ediyor. Bu ziyaretimizde özellikle bunları görüşeceğiz. Fakat biz Suriye'deki gelişmeleri özellikle Yermük'teki gelişmeleri, bütün bunları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıdık, taşıyoruz. Sürecin de ciddi manada takipçisiyiz. Bütün bu attığımız adımlar hep vetoyla karşılık buldu, bunu da bilmenizi istiyorum.

 - Esenyurt'ta meydana gelen olay şudur diyemem ama emniyetimiz hemen olaya müdahale etmiş ve 9 kişi gözaltına alınmış, son bana gelen bilgi buydu. Seçim arefesinde böyle bir olayın ortaya çıkması çok üzüntü verici. Bizimde belediye başkan adayımıza taşlı saldırı yapıldı, yetmedi evine ses bombası atıldı, tabi bunlar hep yıldırma politikaları ama arkadaşlarımız cesur bir duruş sergiledi.

 "FAİZLERİN ARTIRILMASINA KARŞIYIM"

 Merkezi Bankası'nın bağımsız bir kurum olduğunu biliyorsunuz. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapsam diyecekler ki, Merkez Bankası'na müdahale etti. Ama ben faizlerin artırılmasına her zaman karşıyım. Ama Merkez Bankası'na müdahale etme hakkım yok. Ve sorumluluğu da onlara aittir. Temenni ederim ki, atacakları adım, alacakları karar inşallah isabetli olur, kurda önemli bir dönem başlar. Biz ithalata dayalı bir ekonomik bir anlayışın içinde değiliz. İhracattan yana bir anlayışın içindeyiz.

 HSYK DÜZENLEMESİ

 Paketin Adalaet Akademisi ile ilgili kısmı bitti, önümüzdeki hafta adım atarız.

 ÖYM'LER KALKIYOR

 Başbakan Erdoğan "Özel yetkili mahkemeleri kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrecep tayyip erdoğan  başbakan