UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GAZETECİ HRANT DİNK ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 7'NCİ YILINDA ANILDI!

GAZETECİ HRANT DİNK ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 7'NCİ YILINDA ANILDI!

GAZETECİ HRANT DİNK ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 7'NCİ YILINDA ANILDI!

Gazeteci Hrant Dink öldürülüşünün 7'nci yılında anıldı. Dink için Taksim’den Agos Gazetesi’ne kadar binlerce kişi anma yürüyüşüne katıldı. Trabzonspor forması giyen bir grup da 'Unutmadık' pankartıyla yürüyüşe katılanlar arasındaydı. Sosyal medyada ise görevli polislerin ‘beyaz bere’ takması tepki çekti. Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay da Twitter’da tepki gösterenler arasındaydı.

HRANT DİNK YÜRÜYÜŞÜNDEN KARELER

Taksim Meydanı’ndan başlayarak Agos Gazetesi önünde son bulan Hrant Dink anma yürüyüşü için polis yoğun güvenlik önlemi aldı. TOMA ve çevik kuvvet polisleri sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı’nda hazır bekliyor.

BEYAZ BERELİ POLİSLER TARTIŞMA YARATTI

POLİS KIYAFET YÖNETMELİĞİ NE DİYOR

Polis kıyafet yönetmeliğinde kış ayları için şu ifadeler yer alıyor:

Emniyet hizmetleri sınıfı mensuplarından resmi elbise ile görev yapan personelin kışlık görev kıyafeti, yazlık görev kıyafeti ve tören kıyafeti olmak üzere üç ayrı kıyafet şekli vardır.

a) Kışlık görev kıyafeti: Parka, montgomer, yağmurluk, eldiven, kazak, pantolon veya etek, kep veya bere veya örgü başlık, bot veya çizme, kravat ve gömlekten oluşur.

Hrant Dink’in öldürüldüğü Agos Gazetesi’nin önüne yürüyecek gruplar için Şişli ve çevresi trafiğe kapatılmıştı. Trafiği kontrol etmek için görevli polislerden bazılarının başında beyaz renkli bereler vardı. Hrant Dink’in katili Ogün Samast da cinayet günü beyaz bere taktığı için, polislerin beyaz bereli olması sosyal medyada, “Mesaj mı” tartışması başlattı. Bir emniyet yetkilisi, “Polislerin bere ya da kep giyme mecburiyeti var. Her ikisini de giyebilir. Yanında bere varsa, bere giymiştir” dedi.

ERTUĞRUL GÜNAY DA TEPKİ GÖSTERDİ

 

 

 

 

 

 

TAKSİM'DEN FOTOĞRAFLAR

Dink, ölüm yıl dönümü sebebiyle çeşitli STK ve derneklerin katılımıyla bugün anılıyor. Dink için bugün Taksim’den Osmanbey’de bulunan Agos Gazetesi’ne yürüyüş düzenleniyor. Taksim Meydanı - Halasgargazi Caddesi girişini bariyerlerle kapatan polis, caddenin girişine çok sayıda Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) yerleştirdi. Anıt çevresinde ve Gezi Parkı’na konuşlanan sivil polis ekipleri buralara girişi kapattı.

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen dava ve yürütülen soruşturma devam ediyor.

RAKEL DİNK'TEN EŞİNİN MEZARINA ÇİÇEK

Hrant Dink, ailesinin de katıldığı törenle mezarı başında anıldı. Zeytinburnu Balıklı Ermeni Mezarlığı'nda saat 12:45'te gerçekleştirilen anmaya Dink'in eşi Rakel, oğlu Arat, kardeşi Orhan Dink ve sevenleri katıldı. Rakel Dink ve sevenleri Hrant Dink'in mezarına çiçekler bıraktı. Yapılan dini törenin ardından katılımcılar Dink için dua etti. Törenin sonunda daha önceki törenlerde olduğu gibi Dink'in arkadaşı Malik Yalçın tarafından bir şiir okundu. Şiiri dikkatle dinleyen Dink ailesi ve katılımcılar Yalçın'ı alkışladı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13