UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ MANKEN ÖZGE ULUSOY GÜZELLİĞİ HAKKINDAKİ BİLİNMEYENLER'İ AÇIKLADI!

ÜNLÜ MANKEN ÖZGE ULUSOY GÜZELLİĞİ HAKKINDAKİ BİLİNMEYENLER'İ AÇIKLADI!

ÜNLÜ MANKEN ÖZGE ULUSOY GÜZELLİĞİ HAKKINDAKİ BİLİNMEYENLER'İ AÇIKLADI!

 “Benim için çirkin kavramı, sadece kalpteki çirkinlikle alakalı.”

Nasıl bir güzellik felsefeniz var?  

 - Ben her insanın ayrı ayrı güzel olduğuna inanıyorum. Benim için çirkin kavramı sadece kalpteki çirkinlikle alakalı. Dış güzellikte hiçbir insanın çirkin olduğuna inanmıyorum. Önemli olan insanın kendini sevmesi ve özen göstermesi.

 Formunuzu korumak için hangi sporları yapıyorsunuz?

 - Uzun yıllar farklı pilates teknikleri uyguladım. Son bir yıldır aletli pilates yapıyorum. Şimdiye kadar en memnun kaldığım spor pilates oldu. Zihni rahatlatan ve vücudu esneten bu spora bale geçmişimden dolayı vücudum çok çabuk uyum sağladı. Her insanın kendine uygun bir spor şekli olduğunu düşünüyorum. Mesela ben spor salonunda spor yapabilen bir yapıya sahip değilim; çok sıkılıyorum. Birebir hocayla çalışıp pilates yapmak beni çok rahatlatıyor.

 Nasıl besleniyorsunuz?

 - Annem İzmirli olduğu için sağlıklı yaşam ve Ege mutfağı konusunda bir uzman gerçekten. Çocuklarını çok zayıf diye sürekli yediren anneler vardır, benimki hiçbir zaman öyle olmadı. Tam tersi sağlıklı ol, zayıf ol diyen bir anneydi. O yüzden de bizim evimizde hep sağlıklı yemekler pişti. Bale yaşantımdan bana kalan en büyük miras ise saat 7’den sonra yemek yememek. Akşam saat 7’ye kadar ara öğünlerle birlikte 5 öğün besleniyorum. 2-2,5 litreye yakın da su içiyorum.

 TAVSİYE VERMEK HADDİM DEĞİL

 Bakım sırlarınız neler?

 - Çok yoğun bir iş temposunda çalıştığım için kendime ayıracak çok az vaktim kalıyor. Ancak yine de bakımımı ihmal etmiyorum. Evde hazırladığım bitki çayları, yağlar ve karışımlar var. Bunları yeni çıkan kitabımda da anlattım.

 “Güzelim, Güzelsin, Güzel” kitabınızın adı... Bu kitabı yazmaya nasıl karar verdiniz?

 - İnsanlar sürekli bakım ve güzellik sırlarımı soruyorlar. Ben de kendimce tecrübelerimi ve fikirlerimi aktardım bu kitapta. İnsanlara tavsiyeler değil de ufak tüyolar vermek istedim. Tavsiye vermek benim haddim değil. Sadece kendi uyguladığım şeyleri anlattım.

 Profesyonel bakım için gittiğiniz yerler var mı?

 - Yaklaşık dört yıldır, ayda bir kez cilt bakımına gidiyorum. Çok da memnunum.

 Kullandığınız bakım ürünlerini seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

 - Belli bir markaya sabit kalmadan, farklı ürünler kullanmaya çalışıyorum. Kullandığım ürünün illa pahalı olması gerekmiyor. Yeri geldiğinde doğal bitki yağları da sürüyorum, kozmetik ürünler de kullanıyorum.

 Spaya gidiyor musunuz?

 - Genelde kese yaptırmaya gidiyorum. Onu da yaptırmayalı 3-4 ay olmuştur herhalde. Zamansızlıktan gidemiyorum ama gitmem gerekiyor.

 Periyodik olarak yaptırdığınız özel bakımlar var mı?

 - Saçım için 2 seans PRP yaptırdım. PRP tedavisi kendi kanınızın iyileştirilip tekrar saçlı deriye uygulanmasıyla yapılan bir yöntem. Biraz acılı bir işlem ama ben bir seans daha gideceğim. Çünkü her gün çekim olduğundan saçlarım çok yıpranıyor. Ben PRP’den çok memnun kaldım. Onun dışında botoks ya da dolgu yaptırmadım. Zamanı geldiğinde ihtiyaç doğrultusunda kendi özümü bozmadan yaptırabilirim. Doktor yönlendirmesi çok önemli bu konuda. Bazen bu uygulamaların çok abartıldığını görüyorum. Buna çok dikkat etmek gerek.

 KALABALIK AİLENİN ÖNEMİNİ BİLİYORUM

 İleride bir kızınız olursa onun güzellik ve bakımla ilgili nelere dikkat etmesini istersiniz?

 - Bale eğitimi almasını isterim; profesyonel olarak devam edip etmemek ise ona kalmış. Annemin beni baleye başlatmasının ve destek olmasının sebebi de kesinlikle kadına zarafet ve estetik kattığını düşünmesiydi. Bunun dışında önceliğinin sağlık olduğunu hatırlatacağım ona.

 Nasıl bir yaşlılık hayal ediyorsunuz?

 - Hep kalabalık bir aile istedim. Eğer mümkün olursa üç çocuk bile yapmak istiyorum. Çünkü kalabalık ailenin ve kardeşin önemini biliyorum. Benim bir ablam var ve gerçekten Allah’ın bana verdiği en büyük hediye diye düşünüyorum. Allah nasıl bir kader çizecek bilmiyorum ama kalabalık aileye sahip başarılı bir işkadını ve anne olmak istiyorum Allah nasip ederse.

 EN BÜYÜK GÜZELLİK HATAM, İNCE KAŞLAR

 Geçmişte güzellik adına yapmış olduğunuz hatalar var mı?

 - İnce kaşlar! Türkiye güzeli olduğum sene incecik kaşlarım vardı, o en büyük güzellik hatamdı.

 Aslında o zamanla herkesin kaşları inceydi

 - Evet, ama yine de bir Brooke Shields’e baktığınızda hayatı boyunca kaşlarının şeklini değiştirmedi. Biz trendlere uymak açısından değiştirmişiz. Neyse ki kolay çıkan bir kaşım var, toparladım.

 NEW BEAUTY

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERözge ulusoy