UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

''ALİ SAMİ YEN'' KORKUSU UNUTULMADI!

''ALİ SAMİ YEN'' KORKUSU UNUTULMADI!

''ALİ SAMİ YEN'' KORKUSU UNUTULMADI!

Avrupa futbolunun kalelerini sıralayan BBC, Galatasaray’ın evine de yer verdi.

Premier Lig’in son şampiyonu Manchester United’ın içinde bulunduğu durum Ada’da son günlerin en çok konuşulan konularının başında geliyor. Alex Ferguson’un emekliye ayrıldığı geçtiğimiz sezonun ardından teknik direktör David Moyes ile yoluna devam eden ancak beklenenin hayli altında bir performans ortaya koyan Kırmızı Şeytanlar’ın Ferguson’suz yapamadığı değerlendirmelerinde bulunuluyor.

 United’ın içinde bulunduğu durumla ilgili bir habere imza atan BBC de takımın kötü gidişatını masaya yatırarak, kırmızı beyazlıların maçlarını oynadığı Old Trafford Stadı’nın içine düştüğü durumu ön plana çıkardı. Düşler Tiyatrosu olarak anılan mekanda tarihin en başarılı ve en başarısız dönemleri sıralanırken, “Old Trafford korkulan bir yer olmaktan neden çıktı?” sorusu soruldu.

 Buradan yola çıkan ünlü yayın kanalı, Avrupa’da en çok çekinilen ve rakiplerin en çok zorlandığı statları hatırlattı. ‘Avrupa’nın futbol kaleleri’ başlığıyla üç stadyumun ismi anıldı:

 1) Nou Camp (Barcelona)

 2) Allianz Arena (Bayern Münih)

 3) Ali Sami Yen (Galatasaray)

 Bu statlarda maçlarını oynayan takımların bir dönem yenilmez armada oldukları belirtilirken, statların takımlara kattığı güce dikkat çekildi. 1960’larda Barça’nın kendi evinde 67 maçlık yenilmezlik serisi, Bayern Münih’in 2012’de 21 lig maçındaki yenilgi görmemesi hatırlatıldı. Galatasaray’ın da Ali Sami Yen’de, 2001-2002 sezonundaki üst üste 25 maçı kazandığı serisine vurgu yapıldı, “O taraftarlar desibel rekoru da kırdılar” denildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERali sami yen  galatasaray  barcelona  united