UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RATING ANALİZİ!.. MEDYA’DAN SÜPER DEDİKODULAR!.. STAR, SHOW TV VE ATV EL Mİ DEĞİŞTİRİYOR?.. TÜM TAŞLAR YERİNDEN Mİ OYNAYACAK?

RATING ANALİZİ!.. MEDYA’DAN SÜPER DEDİKODULAR!.. STAR, SHOW TV VE ATV EL Mİ DEĞİŞTİRİYOR?.. TÜM TAŞLAR YERİNDEN Mİ OYNAYACAK?

RATING ANALİZİ!.. MEDYA’DAN SÜPER DEDİKODULAR!.. STAR, SHOW TV VE ATV EL Mİ DEĞİŞTİRİYOR?.. TÜM TAŞLAR YERİNDEN Mİ OYNAYACAK?

Dünün analizine başlamadan…

Bir gün önceki yazımda bahsetmiştim, Tv dünyasından önemli dedikodular var diye…

Şimdi fısıltı ile konuşulan ama fazla dillendirilmeyen, fakat özellikle de bu yazıdan sonra TV dünyasını sarsacak dedikodular bunlar…

Ne kadar doğru, bunun sağlamasını verecek tek şey ise zaman…

İsterseniz madde madde verelim!..

 

FERİT ŞAHENK MEDYA’DAN ÇIKIYOR MU?..

 

1-    İlk önemli dedikodu Star grubuyla, daha doğrusu Doğuş grubuyla ilgili… Ferit Şahenk’in artık hükümetle arasının iyi olmadığı ve medyadan çekileceği ısrarla söylenmeye başladı.

Sayın Ferit Şahenk, zaten yılbaşında çalışanlarına gönderdiği yazılı mesajda “artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” mesajı verirken çekilme ile ilgili değil ancak siyasi duruşla ilgili biraz ince bir şeyler söyledi sanki!..

İşte o mektup:

‘’Değerli Arkadaşlar,

Bazı yıllar vardır, bizlerin hayatında farklı sebeplere imkan olurlar. Bazı yıllar vardır, bakarken görmemizi, duyarken dinlememizi sağlarlar. Bazı yıllar vardır, bir dönemi kapatıp yeni bir döneme geçişe sebebiyet verirler. Bazı yıllar vardır, alınamayan kararları aldırır rahatlık çemberlerine bir son verirler. Bazı yıllar vardır, bırakamadıklarımızı bırakır konuşup da söyleyemediklerimizi anlatırlar.

2013 Dünya ve Türkiye için ilginç ama bir o kadar da farkındalık açısından yoğun ve zengin bir seneydi. Ben, “O oldu, şu olmasaydı” hesabına girmek istemiyorum. Önemli olan: bizler, almamız gereken mesajları alıp nefesimizin hakkını vermeye devam ediyor muyuz? Hatta 2013 yılına teşekkür ediyorum. Ancak bir konunun altını çizmeden de geçmek istemiyorum. Anlamlaşabilmek için anlatabilmek. “Ben yapıyorum, anlaşılsın” devri kapandığı gibi etkileşim kurarak anlaşılmanın kat kat önem kazandığı bir döneme giriyoruz.

İnsan durağan olmayan, sürekli akışkan bir varlık olup yenilenme üzerine kurulu bir düzende gelişim göstermekte. Her yeni yıl beraberinde farklı arzuları, dilekleri, temennileri getirmekte. Elbette her yıl, hayatlarımızda bıraktığı izler, bizlere yaşattığı iyisi kötüsü ile bir çok an barındırıyor ve bu yüzden kararlarımızda duyguların önemi sandığımızdan daha fazla. En önemlisi, her yıl biz daha fazlasını keşfediyor, daha fazlasını merak ediyor ve arzuluyoruz. Hatta bir dizi beklentiyle yeni yıla hazırlanıyoruz.

2014 benim için yenilenme, grubun içindeki tutuk ve tıkanık noktaları açma yılı. Güneşin her kuytu köşeyi aydınlatarak can vereceği bir yıl. Elbette bizlerin bu can için su vermemiz, çapa yapmamız, tohum ekmemiz ve kuruyu da ayıklamamız gerekecek.

2014, grubun bir dünya şirketi olma yolunda ilerlerken önemli kararlar alacağı bir basamak niteliğinde. Bu yıl önümüzdeki 10 seneye hazırlanırken daha büyük hedeflere odaklanacağız. Dolayısıyla bu yolda birlikte kararlılıkla hareket etmemiz çok önemli. Dünya ölçeğinde müşterisini tanıyan, markasını anlatan, sosyal mevcudiyeti ile topluma umut veren, 100 bin çalışanını kucaklayan, bireyin hayatının içinde değer yaratmayı hedefleyen, ülkesine eserler bırakan, üniversitelerde can bulan, bilim ve çocuğa imkan sağlayan, gencin kabiliyetini keşfetmesine destek olan, insan hayatında kolaylığı ve mutluluğu hedef alan, müteşebbisin ve inovatif düşüncenin yanında olan bir grup hayal ediyorum.

Sizlerin bu hayale paralel, birlikte oluşturacaklarınızı, yaratacağınız yeni değerleri merak ediyorum.

Arkadaşlar hayaller gerçek olmak için kurulur. Ancak bunun için de önce rüyadan uyanmak lazım gelir.

Birlikte yaşamak istediğimiz hayatı birlikte kurgularken 2013′ün bıraktıklarını kutluyor, 2014 için her zamankinden daha umutlu ve şevk içinde ufka bakıyor, heyecanlanıyorum.

Sizin ve ailelerinizin yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım.

Sevgiyle kalın,

Ferit F. Şahenk

 

Peki Şahenk’in yüzde 20 pay sahibi olduğu TV 8’deki hissesi ne olacak?.. O da ayrı bir soru işareti?..

 

CİNER GRUBU SHOW TV’Yİ BIRAKMAK ZORUNDA MI?

 

2-    Medyada yine çok konuşulan bir diğer dedikodu Ciner Grubu’nun artık Başbakan Tayyip Erdoğan’la arasının bozulduğu şeklinde… Ve olası gelişme şu şekilde dillendiriliyor. Zaten Mehmet Emin Karamehmet ve Erol Aksoy’un Show’un satışına itirazları var ve mahkeme aşamasında… Denilen o ki, bu mahkemeler kısa süre sonra sonuçlanacak, tedbir kararı konacak ve Show TV yeniden TMSF’ye geçecek. Ardından tekrar bir satış süreci yaşayacak. Belki de bu yüzden Ciner Grubu, Show TV’ye bir türlü önemli bir yatırım yapmıyor ve kanalın ratingleri de gün geçtikçe eriyor. Ne kadar doğru zaman gösterecek!..

 

ATV’YE YENİ BİR PATRON MU GELİYOR?..

 

3-    ATV’de de durumlar karışık. Grubun artık Çalık Grubu’nda kalmayacağı kesinleşti. Ancak alıcı olarak gösterilen Kalyoncu v.s gruplarla ilgili tedbir kararları çıktığı v.s anlatılmaya başlandı her yerde… Bu durumda yepyeni bir patronajın devreye girmesine kaçınılmaz gözüyle bakılıyor.

 

DOĞAN GRUBU FIRTINANIN DIŞINDA!..

 

4-    En ağır muhalefet yapan gruplardan biri ise Doğan grubu… Ancak Doğan grubu artık öyle bir hale geldi ki, grup ortaklığında yabancıların payı büyük… O nedenle bu fırtınanın dışında görünüyor Doğan grubu… Çünkü böyle konularda “yabancılar” biraz koruma kalkanı gibi oluyor!!! Yurt dışından tepki gelebilir çünkü…

 

TV 8 VE KANALTÜRK’ÜN DURUMU!

 

5-    Acun Ilıcalı TV 8’i malum son olaylardan önce satın almıştı. Şimdi gaza mı basacak, fren mi yapacak belli değil…

6-    Kanaltürk grubu (Kanaltürk ve Bugün) artık tamamen hükümete muhalif… Böyle bir durumda normalde kanalı güçlendirmeleri bekleniyor. Ama grubun yapısı buna çok uygun değil…

 

ARTIK “TARAF” ZAMANI!

 

Medyada artık gözle görünen bir gerçek var.

Tarafını belli etmek zorunda kalacaklar!..

Yani hükümetten yana mısın, Cemaatten yana mısın?..

Bu konuda ortada olma şansı hemen hemen hiçbirinin yok.

Hele hele şu seçim öncesi hiç yok!..

 

AKP’NİN MEDYA KADROSUZLUĞU!..

 

Ak Parti’nin medya konusunda en büyük talihsizliğinin ise medyada yetişmiş kalifiye elemanlarının olmaması gösteriliyor.

Ak Parti içinde en çok “Bizi tutan medya, bizi överken aslında bizi herkese antipatik yapıyor. Bunu nasıl çözeceğiz” konusu konuşuluyormuş ve çözüm bulunamıyormuş!..

 

 

DÜNE GELİRSEK!.. RATINGLER!..

 

Dün perşembeydi, tabi ki Kurtlar Vadisi

Totalde 33, AB’de 27 share yapmış.

Çok iyi bir performans…

Ve yılbaşı itibariyle başlayan Kanal D’nin “Arkadaşım Hoşgeldin”…

Çok iyi gitmiş, hemen Kurtlar’ın arkasında ve totalde 16, AB’de 22 share almış.

TRT’deki Zengin Kız Fakir Oğlan belli ki TRT’nin gözbebeği…

Haberlerde, totalde Kanal D Haber’in arkasından ATV Haber’in gelmesi dikkati çekerken, sonrasında Fatih Portakal ve Star Ana Haber var. Sunucusu değişen Show Haber’de ise ciddi bir düşüş var ve 27nci sırada yer bulup 6 share’de kalmış.

Fox’a geçen Benim hala Umudum Var ilk yayın gününde totalde 5, AB’de 6 share almış. Bu dizi Star’dayken 13 share’lerdeydi.

Show TV ise diziler yerine dün filmlerle sahnedeydi!.. Osmanlı Cumhuriyeti 5 share, Taksi 4 ise 4 share almış. Taksi 4 AB’de ise 2 share’de kalmış!..

 

 

ANILCAN TANRIYAR

 

anilcantanriyar1@gmail.com

 

Twitter: @AnilcanTanriyar

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13