UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SEVİLEN OYUNCU AHMET KURAL'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

SEVİLEN OYUNCU AHMET KURAL'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

SEVİLEN OYUNCU AHMET KURAL'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

Bugüne kadar seyircinin karşısına hep güldüren rollerle çıkan Ahmet Kural, "Düğün Dernek" filminde de bu geleneği sürdürüyor.

 -Ablanızın etkisiyle oyuncu olmaya karar vermişsiniz?

Ablam konservatuvarda okuyordu. Ondan çok etkileniyordum. Lise yıllarımda tiyatro çalışmalarına katıldım. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon sinema bölümünü bitirdim. Bilkent Üniversitesi'nde master yaptım. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldım. Oyunculuğa başlama yolum bu şekilde ilerledi.

 -Eğitiminize devam ederken dizilerde rol almaya başlamışsınız...

Eğitimime devam ettiğim dönemlerde Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu kadrosuna dahil oldum. Tiyatro çalışmalarım devam ederken bir iki dizide rol aldım. Gazi adlı dizide başrol oynamaya başladım. Güneşin Oğlu adlı sinema filminde Haluk Bilginer, Köksal Engür, Hümeyra ve Özgü Namal ile birlikte rol aldım. 2010 yılıydı ve Selçuk Aydemir'in yönettiği Çalgı Çengi sinema filminde Murat Cemcir ile başrol oyunculuğunu paylaştım. Ardından İşler Güçler adlı dizide yine Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz ile birlikte oynadık.

 -Her zaman seyircinin karşısına güldüren rollerle çıktınız. Konusu romantik ya da dram olan bir filmde rol olmayı düşünüyor musunuz?

Tabii ki düşünürüm. Ben aktörüm. Komedyen değilim. Niye düşünmeyeyim ki. Ben sadece komedi oynarım diye bir şey yok. Aktörseniz zaten her karakteri, her rolü başarıyla oynamalısınız.

 -Babanızın eski emniyet müdürü olması, sizin çeşitli şehirlerde yaşamanıza neden olmuş. Bu durumun faydalarını mesleğinizde de yaşıyor musunuz?

Tabii yaşıyorum. Babamın işi nedeniyle on yılda on okul değiştirdim. Her bir şehirde farklı farklı insanlar tanıdım. Farklı kültürler gördüm. Farklı yaşamlara tanıklık ettim. Dolayısıyla yaşadığım bu durum mesleğime katkı sağladı.

 -Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor musunuz?

Facebook kullanmıyorum. Sadece twitter kullanıyorum. Onu da aktif olarak kullanmaya çalışıyorum. Sadece işimle alakalı durumlar için kullanıyorum.

 -Düğün Dernek filmi sizin için nasıl bir tecrübeydi? Çekimler eminim çok keyifli geçmiştir...

Film, Sivas'ın Esenyurt köyünde geçiyor. Bir adamın arkadaşlarının desteğiyle oğlunu şanına yakışır bir düğünle evlendirmeye çalışması anlatılıyor. Düğün hazırlıklarında ve düğün esnasında başlarına gelmeyen kalmıyor. Biz filmi çekerken çok eğlendik. Çok güldük. Benim için güzel bir tecrübe oldu. Zaten o kadar keyif almasaydık, bunu seyirciye de yansıtamazdık. Yapımcılığını BKM'nin üstlendiği filmimizin senaryosu ve yönetmenliği Selçuk Aydemir'e ait. Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Devrim Yakut ve Barış Yıldız birlikte oynadık. Çok güzel ve olumlu yönde yorumlar alıyoruz. İzlenme oranı oldukça yüksek. Güzel bir iş çıktı ortaya.

 -Güldüren adam Ahmet Kural, günlük hayatta nasıl? Komik mi?

Evet komiğimdir. Surat asmayı hiç sevmem. Genelde eğlenmeyi severim.

 -Oyunculuk kariyerinizin dönüm noktası ne oldu?

Benim için her şeyin orada başladığını yer Çalgı Çengi'dir. Hatta Murat Cemcir ile orada tanışıp güzel işler yaptık.

 -Klarnet çalıyormuşsunuz...

Klarneti dinlemeyi de çalmayı da çok seviyorum. Üstad Hüsnü Şenlendirici'yi, dinlemek ve ondan bir şeyler öğrenmek benim için çok büyük keyif.

 Doğumgününü tarihinde kutlamıyor

 -Doğum gününüzü 10 Kasım'da kutlamayıp iki gün sonra kutladığınız doğru mu?

Evet. Ulu önderimiz Atatürk'ün ölüm yıldönümüyle aynı güne denk gelmesinden dolayı doğum günlerimi birkaç gün önce veya birkaç gün sonra kutlarım.

 Her muhabbetten malzeme çıkıyor

 -Ahmet Kural en çok kime güler?

Türkiye'de oyuncu olarak Şafak Sezer, Murat Cemcir, Burak Satıbol'a çok gülüyorum. Yurtdışından Adam Sandler, Rob Schneider'a çok gülüyorum. Murat Cemcir'le yaptığımız her muhabbetten malzeme çıkıyor, bir sahne oluşuyor. Eğleniyoruz, üretiyoruz, gülüyoruz.

 'Halay sahnesinden sonra bayılmışım!'

 -Eminim ki filmin çekimleri çok eğlenceli geçmiştir. Komik birçok anı kalmıştır. Bir tanesini anlatmanızı istesek..

Halay sahnesinden sonra bayıldım. Ayılttılar. Daha komiği olamazdı her halde. Çok zor bir sahneydi. Başarıyla çektik. Seyircinin de en beğendiği ve en çok güldüğü sahnelerden biri oldu.


BURCU ŞAKAR / YENİ ASIR

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13