UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BARIŞ MANÇO, 71’İNCİ YAŞ GÜNÜNDE HAYRANLARI TARAFINDAN ANILDI!

BARIŞ MANÇO, 71’İNCİ YAŞ GÜNÜNDE HAYRANLARI TARAFINDAN ANILDI!

BARIŞ MANÇO, 71’İNCİ YAŞ GÜNÜNDE HAYRANLARI TARAFINDAN ANILDI!

2 Ocak 1943 yılında Üsküdar  İstanbul'da doğan Barış Manç - 1 Şubat 1999 yılında Kadıköy, İstanbul'da yaşama gözlerini kapatmıştı. Ve yazdığı vasiyetinde öldüğü günler değil; doğduğu günler anılmayı istemişti.

Milyonların Barış abisi Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu Rock türünün kurucuları arasında sayılır. Manço'nun müziğe başlangıcı Galatasaray Lisesi'nde oldu. Yüksek öğrenimini Belçika Kraliyet Akademisi'nde tamamladı. Bestelediği 200’ün üzerindeki şarkısı, kendisine 12 altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı.

Bu şarkıların bir bölümü daha sonra Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Almanca , Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı.

Barış Manço ölmeden önce müzik hayatının 40 yılını anlatan 40. yıl şarkısını bestelemişti. Ancak sözlerini yazamadan hayatını kaybetti. Bu şarkının da bulunduğu Mançoloji 1999 yılında yayımlandı ve 2,6 milyon satarak o yılın en çok satan albümü oldu.

Daha sonra 2002 yılında Yüreğimdeki Barış Şarkıları adında bir anma albümü yayınlandı. 2006 yılında Barış Manço'nun anısını sürdürmek için "Barış Manço Rock Derneği" kuruldu. Manço'nun ölümüyle Kurtalan Ekspres yeni albüm çalışması yapmayarak yaklaşık iki yıl boyunca Barış Manço için düzenlenen birçok anma konserine katıldı. Önemli bir solisti kaybeden grup, 2003'ün Ekim ayında ilk solo albümü olan 3552'yi çıkardı.

VEFATINDAN SONRA MAL VARLIĞINA EL KONULDU

Ölümünden sonra 4 Temmuz 2002 tarihinde ortağı olduğu şirketin o günün parasıyla 2,5 trilyon borcu nedeniyle Kadıköy'ün Moda semtinde bulunan köşkü icra yoluyla satışa çıkarıldı ve Türkiye Halk Bankası tarafından 362 milyar karşılığında haczedildi. Yine borç nedeniyle Rolls-Royce, MG ve Jaguar marka üç antika otomobili, birçok antika eşyası ve piyanosu satıldı.

BARIŞ MANÇO MÜZESİNİ GEZEBİLİRSİNİZ

Kadıköy'ün Moda semtinde bulunan köşkü müze haline getirildi. Köşk, 19. yüzyılda yapılan ve Whittall ailesinin evi olarak bilinen tuğladan yapılmış bir konaktı. Konak, 1970'li yıllarda Manço tarafından satın alındı ve ölümüne kadar bu konakta ailesiyle birlikte yaşadı. Günümüzde apartmanlar ile çevrili bu tarihî konak müze olarak kullanılmakta ve Barış Manço'nun kişisel eşyaları sergilenmektedir.

FOTO GALERİ! BARIŞ MANÇO'NUN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13