UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYACA ÜNLÜ FORMULA 1 PİLOTU MİCHAEL SCHUMACHER HASTANEYE KALDIRILDI!

DÜNYACA ÜNLÜ FORMULA 1 PİLOTU MİCHAEL SCHUMACHER HASTANEYE KALDIRILDI!

DÜNYACA ÜNLÜ FORMULA 1 PİLOTU MİCHAEL SCHUMACHER HASTANEYE KALDIRILDI!

FORMULA 1’de yedi dünya şampiyonluğu bulunan Michael Schumacher, Fransa Alpleri’nde kayak yaparken kaza geçirip başından ağır yaralandı. Schumacher'in sağlık durumuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen doktorlar, ünlü pilotun yaşam mücadelesi verdiğini açıkladı.

Schumacher'in Grenoble'da kaldırıldığı hastanenin doktorlarından Prof. Jean-Francois Payen, "Durumu ciddi ve halen kritik. 'Hayatı için savaşıyor' diyebiliriz. Bir teşhiste bulunmak ve nasıl olacağını söylemek için henüz çok erken. Başında kaskı olmasaydı bugün aramızda olmazdı" dedi.

Payen, "Ailesiyle sürekli iletişim halindeyiz. Yeni bir operasyona ihtiyacı olabilir. İnsanlara kask takmanın ne kadar önemli olduğunu her zaman hatırlatıyoruz. Bu kazayla bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Maalesef kaskı tam olara onu koruyamadı ancak çok yardımı oldu" diye konuştu.

Payen, "Ailesine olan saygımızdan ötürü daha fazla detaya girmeyeceğiz. Kaskına rağmen ciddi kafa yaralanmalarıyla buraya getirildi. Başının sağ tarafında ciddi bir travma söz konusu. Buraya getirildiğinde durumu normal değildi. Her saat başı durumunu takip ediyoruz. Ancak şimdilik daha fazlasını söyleyemeyeceğiz. Nasıl olacağını söylemek için şimdilik çok erken" ifadesini kullandı.

Schumacher'in arkadaşı olarak hastaneye geldiğini söyleyen Prof. Stephane Chabarde ise, "Desteğini esirgemeyen herkese ve ona son derece iyi bakan mükemmel sağlık ekibine teşekkür etmek istiyorum. 45 yaşında olması bir şans. Daha yaşlı olsaydı, böyle bir kazadan sonra şansı daha az olurdu" dedi.

BİR SÜRE DAHA KOMADA KALACAK

Aynı zamanda Schumacher'in aile dostu olan doktor Gerard Saillant ise, "Kendisi kayak merkezinden hemen hastanemize nakledildi ve kısa sürede müdahale etme şansımız oldu. Kendisi hâlâ komada ve bir süre daha komada kalacak" dedi.

RMC radyosuna konuşan Meribel’deki kayak tesisinin müdürü Christophe Gernigon-Lecomte, Schumacher’in 14 yaşındaki oğluyla kayak yaparken düştüğünü ve başını kayaya çarptığını söylemişti. Gernignon-Lecomte, kaza sırasında Schumacher’in kaskının takılı olduğunu ve helikopterle Moutier’deki hastaneye kaldırılırken bilincinin açık olduğunu belirterek, “Şok geçiriyordu ve titriyordu ama durumu çok ciddi değil” demişti.

 

Ünlü sürücü hastaneye kaldırıldıktan sonra uzun süre açıklama yapılmadı. Ardından gecenin ilerleyen saatlerinde Schumacher’in komada olduğu açıklandı. AFP Schumacher'in geçirdiği kaza nedeniyle "acil beyin ameliyatına alındığını" aktardı. Bild Gazetesi’ne göre, Schumacher’e gece ikinci bir ameliyat daha yapıldı. Doktorlar, kafatası içindeki basıncı düşürebilmek için kafatasına delikler açtılar. Schumacher'in durumunun kötüleştiğine dair haberler gelirken, yerel polis kazanın 'teknik sebeplerden' kaynaklandığını söyledi.

ALMANYA'DA SCHUMACHER ŞOKU

Polisin kazayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi. Resmi tutanaklarda sorumlu polis memurunun kaza sebebi olarak bir teknik hatadan bahsettiği, başka bir kayakçıyla çarpışmanın söz konusu olmadığını yazdığı görüldü.

MESLEKTAŞLARINDAN DESTEK MESAJLARI

F1 pilotu Felipe Massa, Instagram'a Schumacher ile çekilen bir fotoğrafını koyarak, "Michael, senin için dua ediyorum kardeşim. Umarım en kısa sürede iyileşirsin. Tanrı seni korusun" yazdı. Fransız pilot Romain Grosjean de Twitter'daki hesabında, "Şu an tek düşündüğümüz Schumi ve ailesi. Dilerim çabucak iyileşir" ifadelerini kullandı.

Önce Benetton'da sonra da Ferrari'deki performanslarıyla bir spor efsanesi haline gelen 44 yaşındaki Alman pilot, 2012 sezonu sonunda Formula 1’den ikinci kez emekli olduğunu açıklamıştı. 2006'da Ferrari'yi bırakan Schumacher, üç yıl sonra Mercedes'le pistlere geri dönmüş ancak eski günlerini aratan bir tablo çizmişti.

Schumacher, 3 Ocak'ta 45'inci yaş gününü kutlayacaktı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmichael schumacher  formula 1