UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ASTROLOG ŞENAY YANGEL’DEN, ASTROLOJİ EĞİTİMİNİN ÜNİVERSİTE BÜNYELERİNDE LİSANS VE DOKTORA EĞİTİMİ BİLE OLDUĞUNU GÖSTEREN ÖNEMLİ BİR YAZI!

ASTROLOG ŞENAY YANGEL’DEN, ASTROLOJİ EĞİTİMİNİN ÜNİVERSİTE BÜNYELERİNDE LİSANS VE DOKTORA EĞİTİMİ BİLE OLDUĞUNU GÖSTEREN ÖNEMLİ BİR YAZI!

ASTROLOG ŞENAY YANGEL’DEN, ASTROLOJİ EĞİTİMİNİN ÜNİVERSİTE BÜNYELERİNDE LİSANS VE DOKTORA EĞİTİMİ BİLE OLDUĞUNU GÖSTEREN ÖNEMLİ BİR YAZI!

Nasıl ki bir zamanlar ülkemizde yasal olarak devlet üniversiteleri dışında Lisans Diploması veren bir eğitim kurumu yok idiyse ve sonradan yapılan yasal düzenlemelerle Lisans Diploması verme yetkisi Vakıf Üniversitelerine ve Özel Üniversitelere verildi ise yurtdışında da College “Kolej” gibi ve ülkeden ülkeye değişen çeşitli isimlerdeki eğitim kurumlarına lisans diploması verme yetkisi verilmiştir.

 

Bu hususun göz ardı edilmeden aşağıdaki yazıların astroloji eğitimlerinin lisans diploması yüksek lisans diploması ve hatta doktara diploması da verecek şekilde var olduğunu; ayrıca dileyenlere amatörce uğraşmak isteyenlere sertifika vererek bir nevi çırak astrolog olma yolları da anlatılmaktadır. Her yönü ile yalansız; sadece gerçekleri anlatacak şekilde astroloji eğitimleri hakkında bilgiler; kaynak web siteleri ile birlikte aşağıda sıralanmıştır.


Bu yazı hem “Astroloji’nin Eğitimi yok. Lisans Diploması yok. Üniversite bünyesinde eğitimi yok.” diyenlere; hem de astrolog olduklarını iddia edenlere; bu ünvanı kendi kendilerine bahşedenlere; sonrada çıkıp yukarıdaki açıklamaları yapanlara cevap olarak hemde gerçekten astroloji eğitimi almak isteyenlere bir rehber olması amacı ile ister lisans yüksek lisans ve doktora gibi profesyonel eğitimler; ister amatör eğitimler almak isteyenlere rehber olabilmek amacıyla; özet olarak astrolojinin ne olduğunu astroloji adına anlatabilmek maksadıyla bu yazı hazırlanmıştır.
Gökler rehberiniz yolunuz ışık olsun.
Astrolog Şenay YANGEL
Not: İngilizce bilmeyenler için yazının ingilizce bölümlerini günümüz teknoljisinde çeviri programları ile çevirebileceklerini; hatta google translatehttp://translate.google.com.tr/ linkinden tercüme edebileceklerini hatırlatırım.

1. http://www.kepler.edu/home/ kepler ismi ile anılan eğitim kurumunun ana sayfası adresidir. http://www.kepler.edu/home/index.php/all-coursesBu sayfadan da ders programları ve müfredatları görülebilir. Forum sayfasında ise BA ve MA derecelerini vermeye yetkili olduklarını aşağıdaki şekilde açıklamışlardır.
“Kepler College was authorized by the Higher Education Coordinating Board of Washington to grant AA, BA and MA degrees from March 9, 2000 through March 9, 2010, with an extension through to March 9, 2012 to complete a teach-out of current students. Although this type of authorization is called “accreditation” in some States (for example, Connecticut)”

2. http://www.astrocollege.org/academic/department.cgi?DEPT=CERTIFICBu da International College of Astrology nin sayfası burada da sertifikalandırıldığının belgesini kendi sitelerinde görebilirsiniz. Burada kepler ile karşılıklı transkript ve kredi aktarma işleminden bahsedilmektedir.

3. http://www.opaastrology.com/news/career-astrologer/94-becoming-an-astrologer bu sayfada ise astrolojide eğitimin gerekliliğinden bahsedilmekte; doktor olmak için tıp fakültesi avukat olmak için hukuk fakültesi okunması şart olduğundan bahsedilmekte ve bu sayfadaki aşağıdaki bölümde ise astrolojide BA derecesi alma imkanının olduğu yerlerden örnekler verilmektedir. “The best way to get training right now is to take correspondence courses, attend local classes and private instruction under an astrologer you respect. Have your own chart done by at least ten different astrologers so that you can become familiar with what astrologers do. Take a series of astrology exams. There are many correspondence schools. In recent years it has been possible to enroll in Kepler College in Seattle Washington and to earn a BA in astrology, or to go to Gainesville Florida and get a two year degree from Avalon College. Both of these colleges are worth looking into; they have very fine programs, and are new measurements within the field.”

4. Daha ayrıntılı bir yazı isehttp://www.findastrologer.com/astrology_courses.htm bu linkte mevcut olup hangi akademik derecelerin astroloji alanında nerelerde verildiğini göstermektedir. Astroloji de lisans diploması veren üniversite yoktur. Diyenlere bu yazı en güzel cevaptır. Bu yazıda eğlence için astroloji ve amatör eğitimler de yer almakta aynı zamanda profesyonel eğitimler ve lisans yüksek lisans gibi dereceleri yasal olarak almanın yolları ve okulları üniversiteleri anlatılmaktadır.



Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13