UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDA KONUŞUYOR!

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDA KONUŞUYOR!

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDA KONUŞUYOR!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3 bakanın istifasından sonra AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında güündeme dair açıklamalar yapıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

 Konuşmamın hemen başında, önceki gün İzmir'de meydana gelen elim kazada şehit olan tüm personelimize Allah'tan rahmet diliyorum. Alaybey tershanesinde Değirmendere römorkörünün yan yatması sonucu bir başçavuşumuz, yedi denizci erimiz ve iki sivil personelimiz şehit oldu. Kaza ile ilgili, ilgili birimlerimiz gerekli incelemeleri başlattılar. 10 şehidimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum.

 22Aralık tarihi 1914 yılında, Sarıkamış harekâtının başlatılmasının 92'nci yıl dönümüdür. Kars da dahil olmak üzere, Kafkasya'daki işgali sona erdirmek için başlatılan hareket, maalesef arkasında çok hazin bir tablo bırakmıştır. Çok sayıda Mehmetçik cepheye ulaşamadan, şehitlik mertebesine ulaştı. Benim büyük dedem de bu harekâtta şehit oldu. Önümüzdeki yıl inşallah Sarıkamış harekâtını da şehitlerimizin hatıralarına yaraşır şekilde, bir çok etkinlikle yad edeceğiz. Yine bu hafta içinde çok önemli bir ismi, 27 Aralık 1936'da hakka uğurladığımız, Mehmet Akif Ersoy'u da vefatının 77'nci sene-i devriyesinde rahmetle yad ediyoruz. Merhum Akif'e de bize İstiklal Marşı gibi bir manifesto bıraktığı için, safahat gibi muhteşem bir eser bıraktığı için, millet kavramının çerçevesini çizdiği için dualarımızı gönderiyor, kendisinden Allah razı olsun diyoruz.

 2014 hükümet bütçemiz 318 evet ile 117 ret ile kabul edildi. Emeği geçen tüm bürokrat arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbaşbakan  recep tayyip erdoğan