UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! İSTANBUL'DA "YOLSUZLUK" OPERASYONU! ÜÇ BAKANIN OĞLU VE ÜNLÜ İŞ ADAMLARI GÖZ ALTINDA!

FLAŞ! İSTANBUL'DA "YOLSUZLUK" OPERASYONU! ÜÇ BAKANIN OĞLU VE ÜNLÜ İŞ ADAMLARI GÖZ ALTINDA!

FLAŞ! İSTANBUL'DA "YOLSUZLUK" OPERASYONU! ÜÇ BAKANIN OĞLU VE ÜNLÜ İŞ ADAMLARI GÖZ ALTINDA!

İstanbul'da bu sabah başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu büyüyor. Gözaltına alınan isimler arasında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğulları da var.

Bakanların gözaltına alınan oğulları Salih Kaan Çağlayan, Abdullah Oğuz Bayraktar ve Barış Güler.

SOYLU'NUN AKRABASI İDDİASI

Öte yandan Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu ve Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürleri  Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya'nın da gözaltına alındığı kaydediliyor. Gözaltına alınan isimler arasında bulunan Sadık Soylu'nun AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu akrabası olduğu belirtiliyor.

Zafer Çağlayan'ın yakın çevresi, bakanın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın gözaltına alındığı iddiaları ile ilgili olarak "Bizim de haberimiz yoktu TV'den öğrendik" yorumunda bulundular.

Öte yandan İçişleri Bakanı Muammer Güler bugün Sofya'da katılacağı programı iptal etti. Güler, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasında Kapitan Andreevo sınır kapısında kurulması öngörülen polis ve gümrük ortak temas merkezinin kuruluş ve işleyişine ilişkin anlaşmanın imza törenine katılacaktı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sabaha karşı bazı adreslere baskın yapmış, gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirilmişti.

BAKANLAR TOPLANTILARI İPTAL ETTİ

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti.

Bu sabah saat 09.45’te Ekonomi Bakanlığı’nda yapılması planlanan törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katılacaktı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler de, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasında Kapitan Andreevo sınır kapısında kurulması öngörülen polis ve gümrük ortak temas merkezinin kuruluş ve işleyişine ilişkin anlaşmanın imza törenine katılacaktı.

SAVCI KARA SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN SAVCILARDAN

Soruşturmayı yürüten Savcılardan Celal Kara, uzun süre 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görev yaptı. Savcı Kara, "Askeri Casusluk" ve "Sahte Çürük Çetesi" davalarının da savcısıydı.

KİMLER GÖZALTINA ALINDI

Şu ana kadar gelen bilgiler eşliğinde gözltına alınan isimler şöyle:

İşadamı Ali Ağaoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, sanatçı Ebru Gündeş'in eşi işadamı Reza Zerrab, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu, Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya. 


Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınanlar arasında Taşyapı'nın sahibi Emrullah Turanlı ve Yorum İnşaat'ın sahibi Osman Ağca da var...

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmaoğlu da dev operasyon kapsamında gözaltına alındı.

 

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da İstanbul’da bu sabah başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alındı. Sözcü Gazetesi'nin iddiasına göre Hacıosmanoğlu, İsviçre’nin Nyon kentindeki kura çekimi dönüşünde Ankara Esenboğa Havalimanı’nda polis tarafından gözaltına alındı.

 

Ayrıntılar gelecek…

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13