UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MANDELA 10 GÜNLÜK YASIN ARDINDAN TOPRAĞA VERİLİYOR!

MANDELA 10 GÜNLÜK YASIN ARDINDAN TOPRAĞA VERİLİYOR!

MANDELA 10 GÜNLÜK YASIN ARDINDAN TOPRAĞA VERİLİYOR!

Güney Afrika Cumhuriyeti'in efsanevi lideri Nelson Mandela, 10 gün süren yasın ardından bugün köyü Kunu'da toprağa veriliyor.

Mandela'nın resmi cenaze töreninde devlet liderleri için düzenlenmesi adet olduğu üzere askeri ritüeller ile Mandela'nın kabilesi Xhosa abaThembu'nun ritüelleri aynı anda uygulandı.

4 bin 500 kişinin katıldığı törende, Madiba'nın akrabaları, Güney Afrikalı liderler, İngiltere Prensi Charles, ABD siyahi haklar savunucusu Vaiz Jesse Jackson ve talk show sunucusu Oprah Winfrey gibi çok farklı kesimlerden insanlar bir araya geldi. Davetiyesiyle ilgili karışıklık son anda çözümlenen Başpiskopos Desmond Tutu da törende hazır bulundu. Tutu da Mandela gibi Güney Afrika'da Apartheid rejimine karşı mücadele etmiş bir isim.

Merasimin başında bir konuşma yapan iktidardaki ANC partisinin lideri Cyril Ramaphosa, "Burada yatan kişi Güney Afrika'nın en değerli evladıdır" dedi.

MANDELA’NIN CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖTÜRÜLDÜ

Mandela'nın Güney Afrika Cumhuriyeti'nin bayrağına sarılı tabutu evinden cenaze alanına bir top arabasıyla getirildi. Mandelanın defnedileceği tepenin eteklerinde bulunan bir top bataryası da 21 pare atış yaptı.

Halihazırda Mandela'nın ailesini ve sevenlerini temsilen konuşmalar yapılıyor. Cenaze TSİ 11.30 gibi toprağa verilecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmandela