UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! YAYINA GİRMEDEN, İNGİLTERE'DEKİ ALEVİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKEN TRT 1'İN YENİ DİZİSİ "KIZILELMA"NIN YÖNETMENİ OSMAN SINAV'DAN AÇIKLAMA!

FLAŞ! YAYINA GİRMEDEN, İNGİLTERE'DEKİ ALEVİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKEN TRT 1'İN YENİ DİZİSİ "KIZILELMA"NIN YÖNETMENİ OSMAN SINAV'DAN AÇIKLAMA!

 FLAŞ! YAYINA GİRMEDEN, İNGİLTERE'DEKİ ALEVİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKEN TRT 1'İN YENİ DİZİSİ "KIZILELMA"NIN YÖNETMENİ OSMAN SINAV'DAN AÇIKLAMA!

Osman Sınav: TRT'nin açıklamasına katılıyorum

Deliyürek, Kurtlar Vadisi ve Sakarya Fırat gibi fenomen dizilerin yönetmeni Osman Sınav'ın yeni dizisi "Kızılelma' daha yayınlanmadan tartışılmaya başlandı.

Kurtlar Vadisi Pusu'da olduğu gibi de günceli takip edeceği belirtilen dizinin Ocak ayında TRT 1 ekranlarında yayına başlaması hedefleniyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nı konu edineceği açıklanan dizinin başkahramanı Murat Altay'ı Furkan Palalı oynayacak. Türkiye'nin milli varlık ve çıkarlarını korumaya ant içmiş "bir avuç kahramanın" özverili hayatını konu alacak olan dizinin, "Ülken için yaşa, aşkın için öl" sloganıyla duyurulan ilk tanıtım fragmanı da yayınlandı.

Dizi merakla beklenirken ilk tepki ise İngiltere'deki Aleviler'den geldi. İngiltere Alevi Kültür Merkezi Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, diziyi, değerleri yozlaştırmak ve ırkçı bir anlayışa sahip olmakla suçladı. Erbil, ekranlarda "Ülken için yaşa, aşkın için öl" sloganıyla fragmanı dönen yeni diziyle Aleviliğe saldırının kültürel boyutlarıyla birlikte Türkiye'de en üst düzeyde devam ettiğini savundu. İsrafil Erbil yaptığı açıklamada, "Türk devlet televizyonlarındaki dizi filmler, Aleviliği devletin ve hükümetin kirli oyunlarına alet etmeye devam ediyor. "Kurtlar Vadisi', "Kızılelma' gibi dizilerde izlenen senaryolarda Aleviler'in, derin devlet figüranları gibi gösterilmesi Alevi gençlerini, Aleviliği ve Alevi değerlerini itibarsızlaştırmaktadır" dedi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yayınlayan TRT ise dizi ile ilgili yapılan değerlendirmelerin mantık dışı olduğunu savundu. Açıklamada şöyle denildi:

"İngiltere'de bulunan bir Alevi Derneği, TRT'de henüz yayınlanmayan ve çekimleri devam eden "Kızılelma' isimli dizinin Alevi vatandaşlarımızı incittiğini iddia ederek, basına demeç vermiş ve basınımız da henüz çekim aşamasında olan bir diziyi haber yapmıştır. TRT yöneticilerinin bile henüz izlemediği ve çekimleri devam eden bir dizinin, Alevi vatandaşlarımızı rencide ettiğini iddia etmenin, mantığı anlaşılmış değildir Hangi cümleyle, hangi görüntüyle Alevi vatandaşlarımız rencide edilmiştir? Film henüz çekilirken; bu filmin olmayan montajını kim izlemiştir? TRT'nin bugüne kadar Alevi vatandaşlarımızı tek bir saniye yayınla incittiği vaki değildir."

Tartışmalar devam ederken merakla beklenen dizinin yönetmeni Osman Sınav OGÜNhaber'e değerlendirmelerde bulundu. Sınav; TRT'nin konu ile ilgili açıklamasına yüzde yüz katıldığını belirterek, "Bu konuda polemiklere pek girmek istemiyorum. Çünkü yaptığım iş polemik yaratacak bir iş değil. O bakımdan TRT'nin konu ile ilgili yaptığı açıklamaya noktası virgülüne kadar katılıyorum. Daha yayınlanmamış bir dizinin kimseyi rencide etmesi mümkün değil" diye konuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERosman sınav  kızılelma  trt1  trt