UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! TV’DE DÜN! ZİRVE YARIŞINDA NE OLDU? VE BİR ŞOK! DİZİ YÜZÜNDEN GEÇ SAATE ATILAN BÜLENT ERSOY’UN RATINGİ NASIL DİZİYİ GEÇTİ?

FLAŞ! TV’DE DÜN! ZİRVE YARIŞINDA NE OLDU? VE BİR ŞOK! DİZİ YÜZÜNDEN GEÇ SAATE ATILAN BÜLENT ERSOY’UN RATINGİ NASIL DİZİYİ GEÇTİ?

FLAŞ! TV’DE DÜN! ZİRVE YARIŞINDA NE OLDU? VE BİR ŞOK! DİZİ YÜZÜNDEN GEÇ SAATE ATILAN BÜLENT ERSOY’UN RATINGİ NASIL DİZİYİ GEÇTİ?

AB'de "Yetenek Sizsiniz Türkiye", totalde "Küçük Gelin" birinci.

Ana haber bültenleri arasındaki zirve yarışında "Kanal D Haber" ilk sırada...

AB grubunda 20 share'e yaklaşan (tam olarak 19.21) "Güneşi Beklerken" dün akşamın en iddialı sonuçlarından birini aldı...

TRT 1'İN YENİ DİZİLERİ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATIYOR

TRT 1'in ilk iki bölümü 1 share'de kalarak televizyon tarihine geçen yeni dizisi "Gurbette Aşk Bir Yastıkta" dün akşam prime-time'da yine tutunamadı... Dizi hem AB'de, hem total'de 2 share'de kaldı...

B.ERSOY DİZİYİ GEÇİNCE!!!

Dün Show TV’de ilginç bir olay yaşandı!

Gündüz programlarından sonra yeni başlattıkları dizilerde de büyük bir şanssızlık yaşıyor Show TV

"Firuze" dizisinde yaşanan çok büyük hayal kırıklığından sonra dün de "Aşk, Ekmek, Hayaller" aynı kaderi yaşattı Show TV’ye…

Daha önce de yazmıştık. Show TV yönetimi, aylardır “kanalı taşıma” işiyle uğraşıyordu ki, bu kolay bir iş değil… Ancak zoru, kolay başardılar.

Ve taşınma tamamlandı. Ancak doğal olarak yayınlarla, programlarla, dizilerle yeterince ilgilenemediler. Daha doğrusu “Biz alt yapı olarak her şeyi kurduk, gerisini de getirsinler artık” diye baktılar.

Yani, yağ, un, şeker vardı, artık helva kolaydı. Ama olmuyor bir türlü…

Denizi geçip derede boğuluyor Show TV…

Dün de öyle oldu işte…

"Aşk, Ekmek, Hayaller" dizisi, “tutması” için prime time’da arka arkaya iki kez yayınlandı. Bu yüzden de kanalın izlenme payı bakımından çift rakam gören “tek işi” "Bülent Ersoy Show" geç saate atıldı.

Ancak, o kadar ilginç bir şey oldu ki, daha önce yaşanmamış!

Gece 12’ye doğru yayına giren "Bülent Ersoy Show"; (AB’de) saat 21.41’de yayına girip(hem de prime-time’ın göbeği ve ratinglerin en yüksek olduğu yer) reklamsız yayınlanan “Aşk, Ekmek Hayaller” dizisinin 11 sıra üstünde yer aldı. "Bülent Ersoy Show" 30’ncu sırada yer alırken, "Aşk Ekmek Hayaller" 41’nci sırada yer bulabildi. (Dizi yayınlanırken toplam rating 40, "Bülent Ersoy Show yayınlanırken toplam rating 17 olmasına rağmen)… "Bülent Ersoy Show" 10 share alırken, dizi tam olarak sadece 3.53 share alabildi. Ratingi de sadece 1.45… Bu Show TV için gerçekten çok üzücü bir durum…

"Aşk, Ekmek Hayaller"in ilk yayını totalde 5, ikinci yayını ise 4 share alabildi. Sadece AB’deki diğer ilk bölüm ise 7 share görebildi.

ESAS OLARAK BÜYÜK PARA KAYBI VAR!

Taşınma olayıyla müthiş bir dertten kurtulan Show TV’de bir şeylerin yanlış ve acayip gittiği kesin…

Kanal yönetimi, kanal ilk alındığında, ilk olarak iç yapımların kanala büyük bir külfet ve başarısızlık getirdiği kanaatine varıp, olayı tamamen profesyonel yapımcılık haline çevirmeye karar vermişti.

Ama ardından ne olduysa oldu, kimse bir şey anlamadan, yine her şey iç yapım haline dönmeye başladı!

O zaman “oturmuş” bir iç yapım kadrosu neden dağıtıldı?.. Kimse bunu çözemiyor, taşınma telaşındaki yönetim de şu anda bu gelişmelere doğal olarak tam vakıf olamıyor.

Ve ratinglerde istenen noktaya varılamamasının en büyük zararı ise para konusunda olacak.

Herkes, Ciner grubunun kanalı ucuza aldığını düşünüyordu.

Ancak bu sonuçlarla kanal öyle bir külfet olmaya başladı ki… Bu da yıl sonunda hesaplar ortaya çıktığında gözler önüne serilecek.

Çünkü bu kadar düşük izlenme oranlarıyla iyi bir reklam geliri yakalamak imkansız. Şu anda sudan ucuza yayınlanıyor Show TV’de reklamlar…

Bu iş, tekne-yat almaya benzer…

Gidin, ucuz diye 100 bin liralık bir tekne alın… Sonra bir bakarsınız, vergisi, bakımı, kaptanı, mazotu v.s “dünya” para gitmeye başlamış. Bir yılda en az yüzde 25’ini harcar olmuşsunuz!

TV de böyle… Hele hele işletmede böyle hatalar oldu mu, tekne almaktan farkı yok. Aynı tekne gibi, sadece satarken mutlu olursunuz...

Ancak Show TV yönetiminin bu kadar kolay pes edeceğini sanmıyoruz.

Bizce, yılbaşına kadar herkese bir tolerans tanındı. O arada taşınma tamamlandı. Ancak yılbaşı itibariyle, torpil, tanıdık v.s konuları tamamen bitecek ve artık “kim olursa olsun, kazandıranlar” kanalın içinde veya dışında yapımcı olarak kalacak. Bu durum, tüm programlar ve dizileri için de geçerli…

Show TV gibi bir kanalın yılbaşı itibariyle yine eski günlerine kavuşmasını diliyoruz. Çünkü bir 6 ay daha böyle devam ederse, marka cidden büyük hasar görecek!

Evren Ersoy

evrenersoy@gmail.com 

TWITTER: https://twitter.com/EVRENERSOY 

8 ARALIK 2013 PAZAR TNS RATINGLERİ

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbülent ersoy  show tv  aşk ekmek hayaller  trt  trt1