UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GAZİANTEPSPOR’UN ÇİÇEĞİ BURNUNDA TEKNİK DİREKTÖRÜ SERGEN YALÇIN’DAN, FATMA ŞAHİN AÇIKLAMASI!

GAZİANTEPSPOR’UN ÇİÇEĞİ BURNUNDA TEKNİK DİREKTÖRÜ SERGEN YALÇIN’DAN, FATMA ŞAHİN AÇIKLAMASI!

GAZİANTEPSPOR’UN ÇİÇEĞİ BURNUNDA TEKNİK DİREKTÖRÜ SERGEN YALÇIN’DAN, FATMA ŞAHİN AÇIKLAMASI!

Gaziantepspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 3-1 kazandıkları Sanica Boru Elazığspor maçının devre arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in soyunma odasına girdiğini ve yanına gelerek 'hayırlı olsun' dileğinde bulunduğunu söyledi. Sanica Boru Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, "Bakan devre arası soyunma odasına girip, 500 bin lira prim sözü verince, ikinci yarı maçı kaybettik" iddiasında bulunmuş, Bakan Şahin ise bunun üzerine yaptığı açıklamada soyunma odasına girmediğini ileri sürmüştü.

Süper Lig'e iyi başlayamayan ve aldığı kötü sonuçlarla taraftarını üzen Gaziantepspor'da Bülent Uygun'un ayrılmasıyla boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Sergen Yalçın, takımın başında çıktığı Sanica Boru Elazığspor karşılaşmasını 3-1 kazandı. İlk yarısı 1-1 biten karşılaşmayı 3-1 kaybeden Sanica Boru Elazığspor'da mağlubiyetin ardından basın toplantısı düzenleyen Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin hakkında "Sayın Bakan Fatma Hanım danışmanlarıyla, milletvekilleriyle devre arasında soyunma odasına giriyor. 500 bin lira prim veriliyor. Gaziantepspor diriliyor" iddiasında bulundu.

BAKAN ŞAHİN: "GİRMEDİM" 

Gaziantep'te yerel gazetelerin de gündeme getirdiği ve Sanica Boru Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk'ün de kamuoyuyla paylaştığı iddialar üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yazılı bir açıklama yaparak olayın gerçek dışı olduğunu ifade etti. İddiaları kabul etmeyen Bakan Şahin adıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "23.11.2013 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantepsporun, Sanica Boru Elazığsporla yaptığı maçı izlemek için Kamil Ocak Stadyumu'na gitmiştir. Sayın Bakan maç arasında bekleme salonuna geçmiştir. Ne iddia edildiği gibi soyunma odasına girmiş nede futbolcular ile bir araya gelerek 500 bin liralık pirim sözü vermiştir. Bu iddia çirkin, asılsız ve gerçek dışı olduğu kadar aynı zamanda da ahlak sınırlarını aşmıştır."

SERGEN YALÇIN: "DEVRE ARASI GELİP, 'HAYIRLI OLSUN' DEDİ"

Yaşanan bu tartışmaların ardından Gaziantepspor'un yeni çalıştırıcısı Sergen Yalçın da yazılı bir açıklama yaptı. Gaziantepspor Kulübü'nden yapılan ve Teknik Direktör Sergen Yalçın imzasıyla basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada, Sanica Boru Elazığspor galibiyetinin Bakan Şahin'in prim sözüne dayandırılmasının doğru olmadığı ifade edildi. 18 Kasım'da teknik direktör olarak göreve başladığına ve Sanica Boru Elazığspor maçıyla ilk kez takımın başında sahaya çıktığına değinen Sergen Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Görev aldığımız ilk müsabaka olan Sanica Boru Elazığspor karşılaşmasının devre arasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ve Gaziantep Milletvekilimiz olan Sayın Fatma Şahin büyük bir nezaket örneği göstererek tarafıma bizzat hayırlı olsun demek için stadyumda oyuncuların soyunma odasından tamamen ayrı Teknik Direktör odasına teşrif etmiş ve iyi dileklerde bulunmuşlar, akabinde hiçbir oyuncu ile irtibata dahi geçmeden protokol tribündeki yerlerini almışlardır. Söz konusu görüşmede Sayın Bakanımız kesinlikle takıma ne bir prim açıklamış, ne de galibiyet için bir söz vermiştir. İlk maçımızda elde ettiğimiz ve bizim için son derece önemli olan Sanica Boru Elazığspor maçı galibiyetine bu şekilde gölge düşürmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Unutulmamalıdır ki; Elazığsporda tıpkı Gaziantepspor gibi bu ülkenin güzide takımlarından olup bu şekilde haksız ve yanlış yakıştırmalar Sanica Boru Elazığspor camiasına da saygısızlık anlamına gelmektedir. Başta oyuncularımız ve ekibim olmak üzere tüm camiamızın kenetlenerek elde ettiği bu galibiyetin değeri hiçbir maddi unsurla ölçülemez."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13