UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYADA ARANAN ADAM İSTANBUL’DA YAKALANDI!

DÜNYADA ARANAN ADAM İSTANBUL’DA YAKALANDI!

DÜNYADA ARANAN ADAM İSTANBUL’DA YAKALANDI!

ABD'de milyon dolarlık yazılım hırsızlığı yaptığı gerekçesiyle aranan İranlı hacker, İstanbul'da yakayı ele verdi.

Milyon dolarlık yazılım hırsızlığı yapan İranlı bilgisayar korsanı Nima Golestaneh, Sultan- ahmet'te kaldığı otel odasında yakalandı.

Akşam'ın haberine göre, New York'un doğusunda yer alan eyaletlerden Vermont'da özel bir şirketin çok önemli yazılımı bilgisayar korsanları tarafından çalınınca FBI ve CIA alarma geçti. ABD'li dedektifler kısa sürede yazılımları çalan kişinin İran asıllı üniversite öğrencisi Nima Golestaneh olduğunu belirledi.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Golestaneh'in milyon dolarlık yazılım hırsızlığı yaptığı tespit edildi. Çoktan ABD'den kaçan İranlı korsan için kırmızı bülten çıkarıldı.

DÜNYANIN HER YERİNDE ARANDI, TÜRKİYE'DE BULUNDU

Yaklaık 3 ay boyunca dünyanın her yerinde aranan Nima Golostane'nin izine Türkiye'de ulaşıldı. Sultanahmet'teki bir otelde kalan bilgisayar korsanı takip altına alındı.

ÇALDIKLARINI SATAMAYINCA...

Yazılım programını satmak için buluşması beklendi. Ancak bir alışveriş olmayınca operasyon düzenlendi. Bilgisayar korsanı, Vermont Eyalet Polisi'ne teslim edilmek üzere tutuklandı. Maltepe Cezaevi'ne gönderilen yazılım hırsızı, 60 gün içerisinde ABD tarafından teslim alınacak.

INTERPOL TEBRİK ETTİ

İnterpol, İstanbul Emniyeti'ni uluslarası şirketlere ter döktüren bilgisayar korsanını yakaladığı için kutladı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13