UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RUSYA'DA TUTUKLU BULUNAN GİZEM AKHAN SERBEST BIRAKILDI!

RUSYA'DA TUTUKLU BULUNAN GİZEM AKHAN SERBEST BIRAKILDI!

RUSYA'DA TUTUKLU BULUNAN GİZEM AKHAN SERBEST BIRAKILDI!

Rusya'da tutuklu bulunan Greenpeace üyesi Gizem Akhan'ın kefaletle serbest bırakılması kararı alındı. St. Petersburg kentinde yapılan duruşmada, hakim, Akhan'ın 2 milyon ruble (yaklaşık 120 bin lira) kefalet karşılığında serbest bırakılmasına karar verdi.

St. Petersburg'daki duruşmayı CHP milletvekilleri Melda Onur, Veli Ağbaba ve İlhan Cihaner'in yanı sıra AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Salih Kapusuz da takip ediyor.

SAVCILIK: 24 ŞUBAT'A KADAR UZATILSIN

Cihaner, Twitter'dan paylaştığı mesajda, savcılığın Gizem'in tutukluluk süresinin 24 Şubat'ta kadar devam etmesini talep ettiğini belirtti.

Ağbaba ise, "Mahkeme salonu çok rahat. Basın istediği gibi çalışıyor. İzleyiciler rahat, sadece Gizem parmaklıklar arasında" diye tweet attı.

KEFALETLE SERBEST BIRAKILDI

Rusya'da tutuklu bulunan Greenpeace üyesi Gizem Akhan'ın kefaletle serbest bırakılması kararı alındı.

St. Petersburg kentinde yapılan duruşmada, hakim, Akhan'ın 2 milyon ruble (yaklaşık 120 bin lira) kefalet karşılığında serbest bırakılmasına karar verdi.

"YAŞADIĞIM DÜNYAYI KORUMA GÜDÜSÜYLE EYLEM YAPTIM"

Rusya tarafından tutuklanan ve kefaletle serbest bırakılan Gizem Akhan ilk duygularını CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Melda Onur ve İlhan Cihaner ile görüştü. Vatan gazetesine göre Gizem Akhan " Yaşadığım dünyayı koruma güdüsüyle bir eylem yaptım. Şiddet kullanmadım. Dünyayı kirletenlere karşı mücadele verdim. Hiçbir suç işlemediğim için zaten hiç korkmadım. Ceza almaktan da hiç endişe duymadım" şeklinde açıklama yaptı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13