UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! “HÜKÜMET KADIN” FİLMİ MAHKEMELİK OLDU!

FLAŞ! “HÜKÜMET KADIN” FİLMİ MAHKEMELİK OLDU!

FLAŞ! “HÜKÜMET KADIN” FİLMİ MAHKEMELİK OLDU!

Hükümet Kadın'da hayatı anlatılan kadın belediye başkanı Zekiye Midyat'ın oğlu Ferit Midyat, filmin yönetmeni amcasının oğlu Sermiyan Midyat'ı mahkemeye verdi. Filmde cahil bir kadın olarak anlatılan annesinin 5 dil bildiğini belirten Ferit Bey, "Filmde amcalarını rüşvetçi olarak gösterdi. Ancak ailede rüşvet almak suçundan hüküm giyen tek kişi Sermiyan'ın babasıdır. Ailemizi maskara yaptı" dedi. Sermiyan Midyat ise Ferit Midyat tarafından tehdit edildiği iddiasıyla polise başvurdu.

AMCASINI POLİSE ŞİKAYET ETTİ

Filmin yönetmeni, senaristi ve oyuncusu olan Sermiyan Midyat Ferit Midyat tarafından tehdit edildiği iddiasıyla polise başvurdu. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Ferit Midyat, "Tehdit ettiğimi, haraç istediğimi söylemiş. 32 yıl gümrük memuru olarak alnımın akıyla çalıştım. Ben bunlara tenezzül etmem." dedi.

‘Hükümet Kadın’da hikâyesi anlatılan Zekiye Midyat'ın oğlu Ferit Midyat, filmde cahil bir kadın olarak anlatılan annesi 'Hate Ana'nın 5 dil bildiğini belirterek, filmin gösteriminin durdurulması için dava açtı. Midyat’ın başvurusu mahkeme tarafından reddedildi

Gösterimdeki ikinci haftasında 639 bin kişi tarafından izlenen Hükümet Kadın 2’nin gösteriminin durdurulması talebine mahkemeden ret geldi. Hükümet Kadın’da anlatılan kadın belediye başkanı Zekiye Midyat'ın oğlu Ferit Midyat, filmde Belediye Başkanı 'Hate Ana'nın cahil bir kadın olarak anlatılan annesinin 5 dil bildiğini belirterek, “Midyat'a elektrik ve su getiren, 5 dil bilen annemi filmde parmak basan cahil biri gibi gösterdi. Kardeşlerimi de rüşvetçi lanse etti. Filmde hepsiyle alay etti” iddiasıyla filmin gösteriminin durdurulması için dava açtı. Amca Ferit Midyat'ın açtığı dava, filmin gösteriminin durdurulması için gerekli şartların oluşmadığı gerekçesiyle mahkeme tarafından reddedildi.

‘AİLEMİZİ MASKARA YAPTI’

10. Asliye Hukuk Mahkemesi filmin gösteriminin durdurulması için gerekli şartların oluşmadığı gerekçesiyle talebin reddedilmesine karar verdi. Avukatı aracılığıyla davayı Yargıtay'a taşıyacağını söyleyen Ferit Midyat, ilk kez konuştu. "Filmde amcalarını rüşvetçi olarak gösterdi. Ancak ailede rüşvet almak suçundan hüküm giyen tek kişi Sermiyan'ın babasıdır. Babası Bayındırlık Bakanlığı'nda genel müdürlük yaptı. Rüşvet suçundan yargılandı ve iki yıl cezaevinde yattı. Yaptığı ne mizah ne de komedidir. Ailemizi maskara yaptı. Hikayenin gerçekle ilgisi yok. Ben tepki gösterince de beni polise ve savcılığa şikayet etmiş." şeklinde konuştu.


HABERTÜRK 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhükümet kadın  sermiyan midyat