UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! ÜNLÜ GAZETENİN BİNASINA SİLAHLI SALDIRI!

FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! ÜNLÜ GAZETENİN BİNASINA SİLAHLI SALDIRI!

FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! ÜNLÜ GAZETENİN BİNASINA SİLAHLI SALDIRI!

Fransız Libération gazetesine silahlı saldırı

Fransa’nın başkenti Paris’te, ülkenin en büyük gazetelerinden Liberation’a silahlı saldırı düzenlendi. Liberation’un sokağı olarak bilinen ünlü Rue Beranger'deki gazete binasına giren saldırgan, gazetenin girişini kana buladı. Tesadüfen girişte bulunan bir foto muhabirine pompalı tüfeğiyle iki el ateş açan ‘meczup’ saldırgan, hızla olay yerinden uzaklaştı. Boğazından yaralanan fotoğrafçının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Haber müdürü Fabrice Russelot, kimliği belirsiz bir kişinin gazetenin uzun girişinin ucundaki danışmaya yaklaştıktan sonra elindeki pompalı av silahı ile ateş açmaya başladığını ve tesadüfen girişte bulunan foto muhabrini boğazından yaraladığını açıkladı.

Durumu ağır olan foto muhabiri kaldırıldığı hastanede yaşam ile ölüm arasında mücadele veririken, gazete çalışanları da büyük bir şok yaşıyor. Russelot, gazetecilere ortak bir açıklama yaptıktan sonra bir ‘psikolojik destek hücresi’ kurulacağını açıkladı.  Yarım saat içinde gazete binasına gelen polis, saldırganın kimliğini belirlemek amacıyla tüm delilleri inceleyebilmek için yolu tümüyle kapatarak güvenlik çemberi kurdu.

'KURŞUN GEÇİRMEZ YELEKLİ BİR DENGESİZ'

Libération çalışanları ise, saldırganın daha çok akli dengesi bozuk bir kişiye benzediğini belirterek, “Bir gazeteci arkadaşımız girerken saldırganı görmüş. Garip bir tip, üzerinde kurşun geçirmez yelek ve yeşil bir manto varmış. Kurşun geçirmez yeleğin üzerinde US Army yazıyormuş. Daha çok bir dengesiz havası varmış. İçeri giriyor ve gördüğü ilk kişiye ateş açıyor. Giriş kan gölüne dönmüş durumda. Cuma günü de benzer bir adam BFM TV’ye giderek iki gazeteciyi tehdit etmiş. Henüz bir bağlantı kurulmadı ama iki olayın da aynı kişi olabileceği ihtimali de var” dedi.

Bir polis kaynağı, saldırganın hiçbir şey söylemeden ve hiçbir mesaj vermeden binadan ayrıldığı bilgisini verdi. Polis, gazeteye giriş-çıkışları bir süreliğine engellerken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Geçtiğimiz cuma günü de Fransız televizyon kanalı BFM TV'nin Paris'teki binasına bir kişi girmiş, elindeki pompalı tüfeği doğrultup gazetenin yöneticilerinden birini "Bir dahaki sefere seni ıskalamayacağım" diyerek tehdit etmişti. Polis şimdi bu iki olay arasında bir bağlantı olup olmadığını araştırıyor.

'KORKUNÇ BİR DRAM'

Libération gazetesinin yayın direktörü Nicolas Demorand, AFP ajansına yaptığı açıklamasında, "Korkunç bir dramın tanıklarıyız. Bir demokraside, akli dengesi ne olursa olsun bir kişi bir gazete binasına elinde tüfekle girebiliyorsa, bu çok ciddi bir durum demektir" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13