UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HANGİ OYUNCUNUN ADI, SUDAN'DA İNŞA EDİLEN BİR YETİMHANE'YE VERİLECEK? TAKVİM'DEN, UFUK ÖZCAN YAZDI!

HANGİ OYUNCUNUN ADI, SUDAN'DA İNŞA EDİLEN BİR YETİMHANE'YE VERİLECEK? TAKVİM'DEN, UFUK ÖZCAN YAZDI!

HANGİ OYUNCUNUN ADI, SUDAN'DA İNŞA EDİLEN BİR YETİMHANE'YE VERİLECEK? TAKVİM'DEN, UFUK ÖZCAN YAZDI!

Sudan'da yetimhane

Türkiye'nin çok sevdiği, Yeşilçam oyuncularını bilirsiniz. Milyonlarca hayranları vardır. Ama o kıymetli oyuncular; vakti zamanında zor şartlarda çalışmış, bazen az, bazen iyi denebilecek kadar para kazanmış oyunculardı. Bazıları hesapsız yaşadığından, bazıları da sigortasız, küçük paralara çalıştığından çoğu zaman karşımıza dramatik yaşam öyküleri ile çıktılar...

Kimilerinin sesi duyuldu, devlet sahip çıktı; kimileri ise sesini duyuramadan küçük bir barakada hayatını kaybedip gitti...

Şimdiki oyuncular ise geçmişe göre çok daha rahat şartlarda çalışıp, birçok meslek grubuna göre inanılmaz kazançlar elde ediyor. Peki bu çok kazanan oyuncular kazandıkları milyonların küçük de olsa bir kısmını ihtiyaç sahipleri ile paylaşıyorlar mı?

Sahnelerin güçlü sesi Ebru Gündeş'in yaptığı yardımları bilmeyeniniz yoktur.

Herkesin bilmesi iyi de oluyor. Her ne kadar "Bir elin verdiğini diğer el bilmemeli" dense de, bu iyiliklerin bilinmesi topluma örnek olarak bir iyilik dalgası yaratıyor.

Geçtiğimiz hafta "gizli kahraman" olarak yazdığım Kenan İmirzalıoğlu'nu hatırlarsınız. O yazıyı okuyanlar Kenan'ın nasıl vicdan sahibi bir yardım meleği olduğunu anlamıştır… Sizlere şimdi başka bir kahramandan bahsetmek istiyorum: Evet bu kahramanımızın ismi Burçin Abdullah. İsmini okuyunca belki çıkaramayabilirsiniz.

Ama fotoğrafını görünce aaa dediğinizi duyar gibiyim… Birçok dizide ana karakter olmasa da, önemli roller almış bir isim. Ancak yukarıda yazdığım gibi tüm oyuncular da milyonlar kazanmıyor tabii. Milyonlar kazananlar genelde başrol oyuncularıdır. İşte Burçin Abdullah da az kazanan oyunculardan.

Kazancı az olsa da gönlü zengin bir isimmiş.

Burçin Abdullah çok kazanmamasına rağmen kazancının bir bölümünü 'Kimse Yok Mu' derneğinin yoksullara yönelik projelerine bağışlıyormuş. Derneğin Sudan'da açlıkla mücadele ve kimsesiz çocuklara yardım projesi kapsamında birçok çalışması bulunuyor.

Dernek yönetimi Sudan'a yaptırdıkları yetimhaneye Burçin Abdullah'ın adını verme kararı almış.

Küçük yardımları ile birçok yetimin duasını alacak olan Burçin Abdullah'ın bu destekleri kocaman alkışları hak etmiyor mu?

Umarım diğer ünlü isimlere de örnek olur Abdullah...

Ufuk Özcan/Takvim

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13