UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! TAKVİM YAZARI UFUK ÖZCAN YAZDI: “AMBARGOYA HAKKO EL KOYDU”!..

FLAŞ! TAKVİM YAZARI UFUK ÖZCAN YAZDI: “AMBARGOYA HAKKO EL KOYDU”!..

FLAŞ! TAKVİM YAZARI UFUK ÖZCAN YAZDI: “AMBARGOYA HAKKO EL KOYDU”!..

İşte Takvim Gazetesi’nden Ufuk Özcan’ın o yazısı:

Geçtiğimiz haftalarda müzik dünyasında hiç yaşanmamış bir olay gerçekleşti.

Geçmişte; Kral TV'nin bazı yapım firmalarının sanatçılarına ambargo koyduğunu bilmeyeniniz yoktur. Bir dönemin en büyük yıldızlarını bünyesinde bulunduran Prestij Müzik de o ambargodan nasibini almıştı.

Birkaç hafta önce de benzer bir durum yaşandı müzik piyasasında. Mustafa Sandal yeni hiti "Tesir Altında"yı, gençlere destek olmayıp ambargo uyguladığı gerekçesiyle Powertürk TV ve Powertürk FM'e göndermeyeceğini ilan etti. Sandal "Genç yeteneklere kapılarını kapatana ben de kapımı kaparım" dedi. Tam bir sanatçı duruşu sergileyen Mustafa Sandal'a başta Mahsun Kırmızıgül olmak üzere birçok meslektaşından da güçlü bir destek geldi .

Sandal bu cesur davranışını Twitter'da şöyle duyurdu: "Yeni yeteneklere ve bazı değerli isimlere anlamsız ve mantıksız gerekçelerle ambargo koyan Powertürk'e ben ambargo koyuyor ve yeni şarkımı onlara göndermiyorum!"

Hayranlarının da takdirini toplayan Mustafa Sandal, dediğini yapmış ve 8 hafta satış listelerinin 1 numarasında yer alan "Tesir Altında"yı Powertürk'e göndermemişti. Ama ne ilginçtir ki Powertürk TV; Mustafa Sandal'ın klibini sürekli yayınlamaya başladı. Herkes kanalın bu protestoya sert bir karşılık vermesini beklerken Powertürk TV'nin saat başı bu klibi yayınlaması şaşkınlık yarattı.

Peki bu iş nasıl oldu?

Konuyla ilgili her iki cepheye de yakın isimlerle görüştüm. İşin aslı şöyle; Mustafa Sandal, kendi ekibine talimat vermiş ve yapım firmasına da durumu belirterek Tesir Altında'nın Powertürk'te yayınlanmamasını istemiş. Her yıl MÜYAP'a hatırı sayılır bir telif ücreti ödeyen Powertürk; MÜYAP'a bağlı firmaların piyasaya sürdüğü şarkı ve kliplerden istediğini yayınlama hakkına sahip. Sandal'ın bu protestosunun ses getirmesi, Cem Hakko ile ekibini harekete geçirmiş ve son birkaç haftada yeni isimlere yer vermeye başlamış.

Kanal politikası "%100 hit" başlığıyla ekranda duyuruluyor. Haliyle, Musti'nin şarkısı açık ara 1 numara olduğu için de Tesir Altında'yı yayınlamak durumunda kalmışlar. Yani, "Biz hem yeni yeteneklere yer veriyoruz, hem de bizi protesto etse bile bir şarkı iyiyse yayınlıyoruz" diyebilmek için...

Sosyal medyada "Neden Musti protesto ettiği halde klibi Powertürk'te yayınlanıyor?" şeklinde sorular soruluyordu, ben de araştırdım durum ortaya çıktı. Öyle görünüyor ki, Mustafa Sandal'ın haklı protestosu sonuç bulmuş ve birçok yeni yeteneğin yolu açılmış. Bir pop stara da bu yakışır. Herkes yeni şarkısını yayınlatmak için uğraşırken, o piyasadaki haksızlığa boyun eğmeyip şarkısını yayınlatmama kararı aldı. Ve bazıları ihtimal vermese de başarılı oldu.

Sandal'ın bu kararlı davranışı umarım diğer ünlülere de örnek olur.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13