UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

FLAŞ! BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

FLAŞ! BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Erdoğan'dan son dakika açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yurtdışı seyahati öncesi havaalanında soruları cevapladı.

Erdoğan'ın sözlerinden satır başları şöyle:

BAŞÖRTÜLÜ MİLLETVEKİLİ

Başörtülü milletvekili konusunda, herhangi bir iç tüzük değişikliğine gerek yok. şartlar buna müsait Başörtülü vekiller parlamentoda görev ifa edebilirler. Tavrımız nettir, başından beri destekliyoruz

HAKAN FİDAN AÇIKLAMASI

Ağzı olan konuşuyor. İsrail'in yaptığı bir açıklama var. Buna inanabiliriz. Farklı açıklamalar da geliyor. Bizim için önemli olan, biz kendi bürokratlarımıza veya siyasetteki arkadaşlarımıza, müdellel herhangi bir şey olmadığı sürece güveniriz ve bu arkadaşlarımızı kimseye yedirmeyiz. Her zaman yanlarında oluruz, arkalarında oluruz. Bu arkadaşlarımıza vefasızlık bizim kitabımızda yoktur. 11 yıllık mücadeleyi biz bu arkadaşlarımızla beraber sürdürdük. Biz hiçbir arkadaşımıza gazeteler yazdı diye herhangi bir tavır almayız.

ÇİN'LE FÜZE ANLAŞMASI

Burada aranan bazı özelliklerden daha önce bahsettik. Füzelerin operasyonel kabiliyetlerinden, fiyatlarının uygunluğuna kadar ve ortak üretim anlayışına kadar, biz böyle bir adım attıktan sonra biz bunu ileride kendimiz de üretebilelim. Teklifler incelenir, önümüze gelir ve biz de inceleriz, bakarız, dinleriz dinledikten sonra bunların hepsi bize anlatılır, orada değerlendirmeyi yapıp nihai kararımızı veririz. Ve müsteşarlığa siz görüşemeleri başlatın deriz. Şu anda en uygun şartlar Çin'i göstermektedir. NATO'nun bu konuda yaptığı açıklamalar belirleyici değildir. NATO bu kadar hassassa NATO üyesi ülkelerde Rusya'nın silahları onların ellerinde mevcuttur. Biz ise geleceğe yönelik bir adım atıyoruz. Biz o belirlenen konspete aykırı bir şey yok.

AB İLE YENİ FASIL

22. fazlın açılması olumlu ama yeterli değil. Müzakereci ülkeler olarak liderlerin katıldığı bir süreçten liderlerin katılmadığı bir sürece girdik. Fransa'nın Sarkozy dönemini kastediyorumç Bu işe müdahalesi bu süreci olumsuz etkiledi. Olumsuz süreç Hollande'ın seçilmesiyle son bulmuş görünüyor.  Ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte daha olumlu yaklaşımlar olacak.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Kapısı kapalı olanın kapısını çalmanın bir anlamı yok. Üzerinde 4 partinin mutabık kaldığı 48 maddeyle ilgili, hemen süratle gelin bunları meclisten geçirelim dedik.. Buna yanaşılmadı. Bu süreçte 60 maddeye çıkarıldı. Mutabık kalınan 60 madde var. Sayın Kılıçdaroğlu bunları meclisten geçirebiliriz dedi. Biz de arkadaşlarımızla görüşün, eğer biz mutabıksak diğer partilere gerek olmadan biz geçirelim. Bu konuda herhangi bir şart biz kabul etmiyoruz. Anayasa maddeleri üzerinde mutabık kalınan bu 60 madde üzerinde şart koşmak gibi bir şey yok. herhangi bir şart ileri sürmeden görüşmeye varsalar görüşürüz, yoksalar Meclis Başkanı'nın vereceği karara uyarız.

CENEVRE'DEKİ KONFERANS

Cenevre-2'ye gidilecek. Çıkan ortak karar özellikle Cenevre-2'de üzerinde durulacak konulardır. Burada şu anda bir geçici hükümetin kurulmuş olması önem arz ediyor. Beşşar Esed gitmeden bir adım atılamayacağı yönünde bir karar var. Türkiye'nin bu süreç içerisinde yüklendiği bir yük var. 600 bine yakın ülkemizde sığınmacı kardeşlerimiz var. Yaptığımız yatırımlar var. Bu yatırımları yaparken dünyanın tavrı ortada. Cenevre-2'den umut ederiz ki hayırlı isabetli bir karar çıkar.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13