UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ORHAN GENCEBAY’DAN SAMİMİ İTİRAF! “BANA KONT ORHAN DERLERDİ!

ORHAN GENCEBAY’DAN SAMİMİ İTİRAF! “BANA KONT ORHAN DERLERDİ!

ORHAN GENCEBAY’DAN SAMİMİ İTİRAF! “BANA KONT ORHAN DERLERDİ!

Türkiye'nin değişik şehirlerinden gelen gençlerle buluşan Orhan Gencebay: Bana lisede 'Kont Orhan' derlerdi. Ardından 'Orhan Baba' olarak anıldım.

Gençlik ve Spor Bakanlığı '1 Gün 1 Değer' projesi kapsamında ünlü sanatçı Orhan Gencebay'ı; geçtiğimiz günlerde, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen 10 genç ile bir araya getirdi. Proje için bütün bir günü gençlerle birlikte geçiren Gencebay, onlara hayatıyla ilgili bilinmeyenleri de anlattı:

'ROMANTİK ORHAN' DEDİLER

Romantik olmadan olmaz. Bana 'Romantik Orhan' da derlerdi. Çocukluğumda başka lakaplar da takıldı. Benim çocukluğumda kış ayları sert geçerdi. Ben ilkokuldayken; annem, üşümeyeyim diye önlüğümün altına ceket giydirirdi. Bu yüzden herkes bana 'Göbek Orhan' derdi. 'Monte Kristo Kontu' vardı ya; lisede de bana 'Kont Orhan' derlerdi. Bilirsiniz; kont, Batı'da bir unvandır. Sonra da 'Orhan Baba' olarak anıldım.

Arkeolojiyle ilgileniyorum. Arkeolog arkadaşlarım yeni bir şey bulunca beni "Baba koş" diye yardıma çağırıyor.

Şöhret olmayı düşünmedim. Hep müzik yapmayı istedim. Bu arada şöhret de oldum. Tek derdimiz başarılı olmaktı.

Beni hiç bıyıksız görmemişsinizdir. Ben de 'Nasıl olurum?' diye denedim ama yapamadım. 23 yaşımdan sonra bıyık bıraktım, o günden beri bıyıksız nasıl olurum bilmiyorum. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERorhan gencebay