UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TUNCEL KURTİZ'İ KABUL ETMEYEN ALEVİ KÖYÜNE TEPKİ YAĞIYOR!

TUNCEL KURTİZ'İ KABUL ETMEYEN ALEVİ KÖYÜNE TEPKİ YAĞIYOR!

TUNCEL KURTİZ'İ KABUL ETMEYEN ALEVİ KÖYÜNE TEPKİ YAĞIYOR!

Alevi Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Tuncer Kurtiz’in vasiyeti gereği Tahtakuşlar Köyü’ne gömülemediği haberi üzerine derhal harekete geçtiklerini söyledi.

Tuncel Kurtiz’in, Balıkesir’in Güre ilçesindeki Tahtakuşlar Köyü’ne gömülme vasiyeti yerine getirilemiyor. Çünkü bir Alevi köyü olan Tahtakuşlar’ın İhtiyar Heyeti’nden izin çıkmadı.

Vefatının ardından ailesi, vasiyeti üzerine Kurtiz’in Tahtakuşlar Köyü’ne defni için girişimde bulundu. Yaklaşık 10 yıl önce Kaz Dağları’na yerleşen, Çamlıbel Köyü’nde yaşayan Kurtiz, yakınlarına komşu köy olan 800 nüfuslu Alevi köyü Tahtakuşlar’a gömülmek istediğini söylemişti. Ancak köyden sanatçının vasiyetine izin çıkmadı.

Alevi dernekleri: Bu karardan utanıyoruz

Hubyar Sultan Alevi Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Tuncel Kurtiz’in vasiyeti gereği Tahtakuşlar Köyü’ne gömülemediği haberi üzerine derhal harekete geçtiklerini söyledi ve bir açıklama yaptı: “Altınoluk Alevi derneklerinden bir heyet köye doğru yola çıktı.

Bu yanlışı düzeltmeye gidiyorlar. Alevi inancında böyle şey olmaz. Bu utanç verici durumu ortadan kaldırmak için çalışıyoruz”.

Ayrıca bu karar üzerine Tahtakuşlar Köyü’ne Twitter’dan tepki yağdı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13