UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! MİNİK YAVRULAR, İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE, SIĞINAK, KÖMÜRLÜK, KAZAN DAİRESİ YA DA DEPO OLARAK İNŞA EDİLDİĞİ İDDİA EDİLEN SINIFLARDA EĞİTİM GÖRÜYOR!

FLAŞ! MİNİK YAVRULAR, İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE, SIĞINAK, KÖMÜRLÜK, KAZAN DAİRESİ YA DA DEPO OLARAK İNŞA EDİLDİĞİ İDDİA EDİLEN SINIFLARDA EĞİTİM GÖRÜYOR!

FLAŞ! MİNİK YAVRULAR, İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE, SIĞINAK, KÖMÜRLÜK, KAZAN DAİRESİ YA DA DEPO OLARAK İNŞA EDİLDİĞİ İDDİA EDİLEN SINIFLARDA EĞİTİM GÖRÜYOR!

www.ucankus.com/ÖZEL

İstanbul'un göbeğinde, Ümraniye'de bulunan Bilge Soyak İlköğretim Okulu'nda, akıllara durgunluk veren olay!

Öğrenciler, yeterli derslik olmadığı için "sığınak, kömürlük, kazan dairesi ya da depo" olarak inşa edildiği iddia edilen sınıflarda eğitim görüyor!

Güneş görmeyen ve hava alması neredeyse imkansız olan bu mekanlarda ders yapmak zorunda kalan minik yavrular çaresiz...

Öğretmenler ve veliler ise isyanda!

Bir zamanlar bölgenin parlayan yıldızıydı

Veliler, 2003-2004 eğitim öğretim yılında açılan Bilge Soyak İlköğretim Okulu'nun, az sayıda öğrenci mevcudu ve kaliteli öğretmen kadrosuyla bölgenin parlayan  yıldızı olduğunu, ancak zamanla çevre ilçelerden çok sayıda nakil öğrenci alınmaya başlanınca, mevcut sayının katlandığı için öğretmenlerin yeteriz kaldığını ve kalitede gözle görülür bir düşüş yaşandığını ileri sürüyor.  

İlkokul ve ortaokul öğrencileri aynı binada

Şimdilerde mevcut öğrenci sayısı 1500'leri bulan Bilge Soyak İlköğretim Okulu'nda ilkokul ve ortaokul öğrencileri birlikte okuyor.

Bazı velilerin, okulda geçmişte olduğu gibi tam gün eğitim yerine ortaokul öğrencilerinin sabahçı, ilkokul öğrencilerinin de öğleci olmak üzere yarım gün öğrenim görmesinden ve sınıflarda 40-50 arası mevcut olmasından dolayı sıkıntılı olduğu konuşuluyor.

Derslik sayısı yetmeyince yeraltına mı inildi?

Aslında Bilge Soyak İlköğretim Okulu, "butik okul" olarak düşünüldüğünden sadece iki kattan ibaret.

Ancak öğrenci mevcut sayısının aşırı artışı sebebiyle, derslik sayısının yetersiz kaldığı ortaya çıkıyor.  

alternatif çözüm üretilemeyince zemin katın altında bulunan sığınak, kömürlük, kazan dairesi ya da depo amaçlı olarak inşa edildiği iddia edilen mekanların  

sınıf olarak  kullanıldığı görülüyor.

Güneş göremiyor, nefes alamıyorlar

Bilge Soyak İlköğretim Okulu'nun yeraltındaki sınıflarında tespit edilen ve Uçankuş'a ulaşan bu fotoğraflar, vahim tabloyu tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor…

Minik yavrular,  güneş göremedikleri gibi havalandırma altyapısı olmadığı için neredeyse nefes bile alınamayacak bir ortamda eğitim görüyor.

İşte o kareler:


"Gerekirse Milli Eğitim Bakanı'na gideceğiz!"

Bilge Soyak İlköğretim Okulu'nda çocuklarının maruz kaldığı bu vahim olaya isyan eden veliler, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Ümraniye Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül'e seslerini duyurmaya çalışıyor. Veliler, "Sayın bürokratlarımız Dr. Muammer Yıldız ve Saadettin Gül'ün bu  olaydan haberleri olduğunu sanmıyoruz. Umarız bu haber vesilesiyle bir an önce harekete geçeceklerdir.  Biz veliler olarak gerekirse imza toplayıp,  Ankara'ya Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı'ya kadar gideceğiz. Yeter ki çocuklarımız üzerindeki bu kabus sonlasın!"  şeklinde konuşuyor.

"Çözüm yanıbaşımızda!"

Adının açıklanmasını istemeyen bir veli, Uçankuş'a yaptığı açıklamada, çözümün de hemen yanıbaşlarında olduğunu söyledi. Ve şöyle konuştu: "Okulumuzun 100 metre ilerisinde geçen yıl yapımına başlanan Çakmak İlköğretim Okulu inşaatı var. Bu inşaatın yapımının 2013 Ekim sonu ya da Kasım başı biteceği söyleniyor. Eğer Bilge Soyak  İlköğretim Okulu'nun ilk ya da ortaokul kısmı Çakmak İlköğretim Okulu'na taşınırsa sorun çözülecektir."

Uluslararası projelere imza atan ve eğitime gönül veren kişiliğiyle tanınan

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Ümraniye Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül'ün, Ümraniye'de yaşanan bu tabloyu öğrenir öğrenmez, velilerin ve öğrencilerin bu büyük sorununa çare üreteceklerini düşünüyoruz.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13