UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TAKSİM’DE YENİ DÖNEM BU SABAH BAŞLADI!

TAKSİM’DE YENİ DÖNEM BU SABAH BAŞLADI!

TAKSİM’DE YENİ DÖNEM BU SABAH BAŞLADI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında sürdürdüğü trafiği yeraltına alma çalışmaları tamamlandı. Tarlabaşı Bulvarı ile Cumhuriyet Caddesi birbirine bağlayan tüneller trafiğe açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Hizmetleri Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar neticesinde Taksim Meydanı’ndaki araç trafiğinin yer altına alınması için yapılan tüneller sabah 09.05 itibariyle trafiğe açıldı.

Tarlabaşı istikametinden Harbiye yönüne doğru tünellerden ilk olarak bir motosiklet geçti. Tünelden geçen ilk kişinin kendisinin olmasından çok mutlu olduğunu söyleyen turizmci Mehmet Hakan "Tünelden ilk geçen biz olacağız inşallah. Biz motosiklet sürücüleri diğer sürücüler kadar trafik sıkışıklığından sıkıntı çekmiyoruz ancak tüneller sayesinde Taksim'den geçiş rahat olacaktır" dedi.

TÜNELLER 24 SAAT İZLENECEK

Trafiğin açılmasıyla tüneller hizmete girmiş oldu. Bu tüneller ile Taksim metrosu ve otobüs durakları da birleşmiş oldu.

Tüneller 75 kamera ile 24 saat izlenecek. Tünellerden metroya çıkan bir yolcu “Ben bu yolun inşaatını da takip ettim. Açılışını da bekliyordum. Çok güzel olmuş. Buradan Kabataş’a gidip karşıya geçeceğim" diye konuştu.

“TÜNELLERİN ÜSTÜNDE ÇOK FAZLA BETON GÖRÜNTÜSÜ VAR"

Metrodan tünele çıkan Sara Şimon ise “İlk defa geçiyorum. Bayağı emek verdiler ama biz de uzun süre bunun kahrını çektik. İnşallah herkes kolaylıkla faydalanır. Yayalar için bir kolaylık sağlandı ama üst kısımda çok fazla beton bir görüntü var. Onunla ilgili bir düzenleme olacaktır. Sabırsızlıkla onu bekliyoruz" dedi.

Açılan tüneller ile Tarlabaşı Bulvarın'ndan giren araçlar Şişli yönüne Cumhuriyet Bulvarına ya da Beşiktaş Yönüne Divan kavşağına geçiş yapabiliyorlar. Cumhuriyet Caddesinden tünele girenler ise Eminönü yönünde Tarlabaşı Bulvarı'na çıkabiliyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13