UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VALİDE SULTAN CAMİSİNİN MÜEZZİNİNİ DİYANET DE SORGULADI!

VALİDE SULTAN CAMİSİNİN MÜEZZİNİNİ DİYANET DE SORGULADI!

VALİDE SULTAN CAMİSİNİN MÜEZZİNİNİ DİYANET DE SORGULADI!

Taksim Gezi Parkı Eylemleri sırasında yaralanan göstericilerin getirildiği Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camisi’nde yaşananlarla ilgili iddiaları soruşturmak için görevlendirilen Diyanet İşleri Müfettişleri raporlarını tamamladı.

İstanbul Müftülüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, raporun içeriğinde Başbakan Erdoğan’ın sıklıkla tekrarladığı “Camide içki içtiler” iddiasına aranan yanıt da öne çıkan öğe olarak yer aldı.

GÖRMEDİM KUTUSUNU BULDUK

Cami müezzini Fuat Yıldırım’ın, “Camide içki içildi mi? Camide içki içen gördün mü?” şeklinde sorulara “İçki içeni görmedim. Görmediğim şeyi de ‘Gördüm’ diye söyleyemem. Ancak olayların sabahında içki kutusu bulduk” yanıtını verdiği belirtildi.

ÜÇ AYRI GRUP VARDI

Müezzinin camide bulunanları üçe ayrı grupta değerlendirdiği, olaylar sırasında yaralananlar ile biber gazı müdahalesiyle rahatsızlananların ilk grubu oluşturduğunu belirtildi. Camide görülen sağlık ekibi de ikinci gurup olarak değerlendirdiği, üçüncü grubun ise “Sabotaj yapmaya çalışanlar” olarak nitelendirildiği öğrenildi.

GÖSTERİCİLER KORUDU

Cami cemaatinden alınan değerlendirmelerin de yer aldığı raporda Müezzin Yıldırım’ın “Caminin Madımak gibi olmasından korktuk. Özellikle üçüncü grupta değerlendirilebilecek bazı kişilerin sarhoş olduğu görülüyordu. Hatta bana karşıda şiddet girişimleri oldu. Araya giren göstericiler bunu engelledi. ‘Ne yapmaya çalışıyorsunuz siz’ diyerek beni korudular” bilgisinin yer aldığı belirtildi.

POLİSLERLE KONUŞMUŞ

Müezzinin verdiği “Olayların başladığı akşam, ilk kez akşam namazı vaktinde camiye girilmeye çalışıldığı, o nedenle korkup küçük bir cemaatle birlikte caminin üst katına çıktığı, caminin ışıklarını kapattığını, yatsı namazı ezanını da okumadığı” bilgileri de raporda yer aldı. Polisin cami içine girmesini de engellediğini belirten müezzinin cami bahçesinde bulunan lojmanını Madımak benzeri bir olayın yaşanabileceği endişesiyle boşalttığı, ailesinin akrabalarının yanına gönderdiği de ortaya çıktı.

FOTO GALERİ! ÇARŞI'DAN O CAMİİ’YE ZİYARET


“İÇKİ İÇİLDİĞİ” İDDİA EDİLEN BEZMİALEM CAMİİ’NDE, O GECE NELER YAŞANDI? YORUMSUZ YAYINLIYORUZ!

BAŞBAKAN’IN “CAMİYE İÇKİYLE GİRDİLER” İDDİASINA, O GECE CAMİDE BULUNAN OYUNCU RIZA KOCAOĞLU’NDAN YANIT GELDİ!

GEZİ PARKI OLAYLARI SIRASINDA BEZM-İ ALEM VALİDE SULTAN CAMİİ’NE SIĞINAN VE CAMİDE “İÇKİ İÇTİĞİ” İDDİA EDİLEN GENÇ İLK KEZ KONUŞTU: “HAYATIM KARARDI”!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13