UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DİKKAT! FATURA SÜRPRİZİNE SON! CEP TELEFONLARINDA YENİ DÖNEM BUGÜN BAŞLADI!

DİKKAT! FATURA SÜRPRİZİNE SON! CEP TELEFONLARINDA YENİ DÖNEM BUGÜN BAŞLADI!

DİKKAT! FATURA SÜRPRİZİNE SON! CEP TELEFONLARINDA YENİ DÖNEM BUGÜN BAŞLADI!

‘Cep’te fatura sürprizine son

Ay sonunda yüksek faturayla karşılaşanlar için yeni bir dönem başlıyor. Bugün devreye girecek uygulamayla birklikte cep telefonu ve internet faturalarına için üst sınır seçeneği getiriliyor. Bakan Binali Yıldırım, “Faturalara, tüketicinin tercihi doğrultusunda aylık 100 lira tutarında bir üst sınır getirilecek. Fatura 100 lira olunca aboneye ücretsiz uyarı mesajı gönderilecek” dedi.

Fatura sürprizi yaşayanlar için bugünden itibaren yeni uygulama başlatılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni düzenlemeyle birlikte cep telefonu, sabit telefon, internet ve uydu-kablo TV faturaları için kullanıcılara fatura üst sınırı seçeneği sunuldu.

BUGÜN BAŞLADI

Konu hakkında açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonu, sabit telefon, internet ve uydu-kablo TV abonelerinin beklemedikleri yüksek ücretlerle karşılaşıp fatura şoku yaşamalarının önüne geçmek için getirilen fatura üst sınırı uygulamasına bugünden itibaren başlanacağını söyledi. Faturalara, tüketicinin tercihi doğrultusunda aylık 100 lira tutarında bir üst sınır getirilebileceğini belirten Yıldırım, tüketicinin tercihi doğrultusunda faturalara, aylık 100 lira tutarında bir üst sınır getirilebileceğini belirtti.

SORGULAMA ÜCRETSİZ

İşletmeci ile abone arasındaki sözleşme çerçevesinde, aylık üst sınırı daha düşük ya da daha yüksek miktarda belirleme imkanının bulunabileceğini dile getiren Yıldırım, “Fatura üst sınır tercihinde bulunan tüm aboneler fatura tutarlarını ücretsiz olarak sorgulayabilecekler. Fatura üst sınırı uygulaması tüketicinin korunması açısından büyük önem taşıyor. Bu uygulamayla vatandaşların elektronik haberleşme hizmetlerini kullanırken karşılaşabilecekleri fatura şokları önlenecek ve aylık fatura tutarlarının aboneler tarafından kontrol edilmesine imkan sağlanacak“ şeklinde konuştu.

GSM ŞİRKETLERİ UYGULUYORDU

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan “Fatura Üst Sınırı Uygulaması” abone sayısı 200 binin üzerindeki işletmeciler geçerli oldu. Abone sayısı 200 binin altında olan küçük işletmeciler ise ağır mali ve idari yük altında kalmamaları için kapsam dışında bırakıldı. Fatura üst sınırı uygulaması daha önce Türkiye’deki GSM operatörleri tarafından kullanılıyordu. Ancak bu kararla beraber cep telefonu haricinde kalan diğer servislerde fatura üst limiti uygulaması kullanabilecek. Özellikle kotalı internet aboneleri tarafından söz konusu uygulamanın kullanılabileceği belirtiliyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13