UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HARBİYE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ! İSTANBUL’DA GÖZALTI SAYISI 81’E ULAŞTI!

HARBİYE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ! İSTANBUL’DA GÖZALTI SAYISI 81’E ULAŞTI!

HARBİYE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ! İSTANBUL’DA GÖZALTI SAYISI 81’E ULAŞTI!

Taksim Gezi Parkı'nda sabaha karşı yaşanan polis müdahalelerinin ardından gruplar halinde yeniden çevrede toplanan eylemciler, Taksim Meydanı çevresinde gösterilerini sürdürüyor. Polis, Taksim Gezi Parkı’nın çevresini demir bariyerler ile kapattı.

Polis meydana çıkmaya çalışan gruplara gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ediyor. Çevik Kuvvet ekipleri Taksim Meydanı'na çıkan caddeleri kapatmış durumda. Yüzlerinde maskeler bulunan eylemciler Taksim'e çıkan caddelerdeki çöp konteynerlerini ateşe verip, polis ekiplerine taş ve havai fişek attı. Polis ile eylemciler arasındaki çatışma devam ediyor.

İSTANBUL'DA GÖZALTI SAYISI 81'E YÜKSELDİ

Taksim'de çıkan olaylarda gözaltına alınan göstericilerin sayısı 81'e yükseldi.

METROBÜS SEFERLERİ 3 SAAT DURDURULDU

Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve giderek yayılan protesto gösterileri nedeniyle İstanbul'da bugün saat 04.00'ten itibaren 3 saat süreyle metrobüs seferleri durduruldu.

BAKIRKÖY'DE EYLEM… E-5 KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bakırköy de taksim gezi parkındaki olayları protesto etmek için toplanan yüzlerce kişi yürüyüş yaptı. Grup bir ara E-5 karayolunu ve metrobüs yolunu ulaşıma kapattı.

İstanbul Bakırköy de sosyal medyada örgütlenen yüzlerce kişi gece yarısından itibaren sokaklara döküldü. İlk olarak Bakırköy meydanında toplanan grup sloganlar eşliğinde incirli caddesinde yürüyüşe geçti. Ellerinde bayraklar olan grup üyeleri sık sık slogan atarak vatandaşları eyleme destek vermeye çağırdı. Bir ara E-5 karayolu ve metrobüs yoluna çıkan vatandaşlar E-5 karayolunda trafiği durdurdu. Bir süre sonra yolu açan grup tekrar Bakırköy Meydanına gelerek sabahın ilk ışıklarına kadar eylemlerini sürdürdü. Bu sırada çevrede hiçbir polis ekibinin olmaması dikkati çekti.

HARBİYE SAVAŞ ALANI

Taksim ve çevresinde çıkan olaylar Harbiye Cumhuriyet Caddesi'ne sıçradı. Göstericiler Taksim Meydanı'na ulaşmaya çalışıyor. Polis ekipleri gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ediyor. Eylemcilerde polise taş ve şişelerle karşılık veriyor. Cumhuriyet Caddesi savaş alanını andırıyor. Polisle bir süre çatışan göstericiler daha sonra cadde ortasında halay çekmeye başladı. Ancak polis bir süre sonra gaz bombasıyla gruba müdahale etti. Grup üyeleri kaçarak uzaklaşmaya çalıştı. Eylemcilerle polis arasındaki olaylar devam ediyor.

EMNİYETTE KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

 Taksim Gezi Parkı projesi ve ardından yaşanan olayların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Kriz Merkezi oluşturuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde oluşturulan Kriz Merkezi’ne İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu başkanlık yapıyor. Heyette Vali Mutlu’nun yanı sıra İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile sıralı emniyet müdür yardımcıları yer alıyor. Gelişmeleri Kriz Merkezi’nde takip eden Vali Mutlu ile Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’dan henüz bir açıklama gelmedi. Taksim Meydanı ve çevresinde yaşanan gerginlik devam ederken, olaylara ilişkin yetkililerden bir açıklama bekleniyor.

KUŞADASI'NDA GEZİ PARKI EYLEMİ: 13 GÖZALTI

Taksim Gezi Parkındaki eyleme destek için Kuşadası'nda toplanan eylemciler, gece yarısından sonra gerçekleştirdikleri eylem sırasında polis müdahalesiyle karşılaştı. Polisin biber gazlı ve joplu müdahalesi sonrasında 13 kişi gözaltına alındı.

İZMİT SABAHA KARŞI KARIŞTI: 50 GÖZALTI

Taksim Gezi Parkı'nda göstericilere polisin biber gazlı müdahalesine tepki olarak İzmit'te Cumhuriyet Meydanı'nda dün saat 19.00'da gerçekleştirilen protesto gösterisinde sabaha karşı olaylar çıktı. 4 bin dolayında kalabalığın, sabaha karşı AK Parti binasına yürümek istemesi üzerine polis, tazyikli su ve biber gazı kullanarak göstericilere müdahale etti, 50 kişi gözaltına alındı.

KONYA'DA GEZİ PARKI EYLEMİ..

Konya'da, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen üniversiteli gençlerden oluşan bir gruba, polis müdahale etti.Müdahalenin ardından dağılan protestocu grup ara sokaklara kaçarak protestoya devam etti. Olay yerine sevk edilen çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara kaçan protestocu grup üyelerini takip ederek müdahalede bulundu. Dağıtılan grubun bir kısmı daha sonra tekrar toplanarak Gençlik Parkına hareket etti. Gençlik Parkına hareket eden grubu ise daha sonradan takviye olarak gelen çevik kuvvet polisi müdahale ederek dağıttı. Grubun dağıtılmasının ardından çevik kuvvet polisi Mesaj Caddesini trafiğe kapatarak yoğun güvenlik önlemleri aldı. Karşıt görüşe sahip grup ise protestocu grup aleyhinde sloganlar attı. Trafiğe kapatılan cadde, olayların normale dönmesinin ardından tekrar trafiğe açıldı. Olayda, yaralı ve gözaltı olmadığı öğrenildi.

AFYONKARAHİSAR'DA 21 GÖZALTI

Afyonkarahisar'da toplanan grup, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etti. Geç saatlerde bir araya gelip yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti, 21 kişi gözaltına alındı.

İTALYA'DAN DESTEK

TAKSİM Gezi Parkı'nda başlayan protesto gösterilerine İtalya'dan da destek geldi. İtalya'da eğitim gören 20'ye yakın Türk öğrenci, başkent Roma'nın önemli meydanlarından Piazza del Popolo'da (Halk Meydanı) bir araya geldi. Ellerinde 'Ciao (merhaba) Gezi', 'Roma'dan sevgilerle', 'Bize her yer Taksim', 'Ayran, park ya sıradaki!', 'Daha ayran içecektik', 'Diren Gezi' ve 'Ağacıma dokunma' gibi dövizler taşıyan öğrenciler, Taksim'e gidemeseler de kalplerinin orada mücadele veren arkadaşlarıyla birlikte olduğunu dile getirdi. Öte yandan, ülkenin kuzeyinde yer alan Milano kentinde de yaklaşık 50 Türk vatandaşının aynı amaçla bir protesto gösterisi düzenlediği öğrenildi.

MADRİD'DEN DESTEK

Gezi Parkı'ndaki eyleme destek vermek amacıyla İspanya'da yaşayan bir grup Türk, Madrid Sol Meydanı'nda bir araya geldi. Basın açıklaması yapan gruba, çok sayıda İspanyol ve yabancı turistler de destek verdi.

AYDIN'DA GECE YARISI GEZİ PARKI EYLEMİ

Aydın'da, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen üniversiteli gençlerden oluşan bir grup gece yarısı yürüyüş yapıp Abide Kavşağı'nda oturma eylemi yaptılar. Polisin güvenlik önlemi aldığı protesto yürüyüşü gece yarısı sona erdi.

MUĞLA'DA GEZİ PARKI EYLEMİ

Aydın'da gece yarısı başlayan Gezi parkı eyleminden sonra Muğla'da yürüyüş başladı. Üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu eylemcilere polis müdahale etti. Yürüyüş devam ediyor.

TIR'IN ÜZERİNDE POZ VERDİLER

Taksim'de başlayan protestolar İstanbul'un birçok ilçesine yayıldı. Beşiktaş Barboros Bulvarı üzerinde yolu trafiğe kapatan protestocu grup üzerinde iş makinesi olan TIR'ı durdular. Sürücüyü indiren gruptakiler, TIR'ı TOMA'nın üzerine sürdüler. TOMA araçlarının geri çekilmesi üzerine gruptakiler iş makinesinin üzerine çıkıp poz verdiler.

BOLU'DA YOL KAPATTILAR

Bolu'da Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek isteyen bir grup, D-100 karayolunun İstanbul-Ankara yönünü bir süre ulaşıma kapattı.

Saat 02.30 sıralarında Atatürk Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 800 kişi, sloganlar atarak Gezi Parkı'nda polisin göstericilere sert tutumunu protesto etti. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken çok sayıda çevik kuvvet ekibi hazır halde bekletildi. İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, belediye meydanına yürümek isteyen gruptaki kişilerle konuşarak taşkınlık yapmamaları uyarısında bulundu. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüş olaysız şekilde sona erdi.

FOTO HABER! KADIKÖY, TAKSİM'E YÜRÜDÜ! 'GEZİ PARKI' EYLEMİ, KITALARI AŞTI!


VİDEO! İSTANBUL AYAKLANDI! HERKES CAMLARA ÇIKTI! TENCERE, TAVA ÇALINARAK TAKSİM’DEKİ DİRENİŞ DESTEKLENİYOR!  


FOTO GALERİ! TÜRKİYE AYAKLANDI! FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

 

OLAY! KADIKÖY’DEN TAKSİM’E YÜRÜYEN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ!


6.İDARİ MAHKEMESİ TAKSİM TOPÇU KIŞLASI PROJESİNE KARŞI AÇILAN DAVADA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERDİ!


SEZEN AKSU DA GEZİ PARKI’NDA YAŞANAN TALİHSİZ OLAYLARA SESSİZ KALMADI!


GEZİ PARKI’NDAKİ EYLEMCİLERE DESTEK VEREN OKAN BAYÜLGEN, POLİSİ HANGİ SÖZLERLE UYARDI?

 

GEZİ PARKI NÖBETİ, TREND TOPIC OLDU! ‘GEZİ PARKI’ DİRENİŞİ, TWITTER DÜNYA LİSTESİNDE İLK SIRAYA YÜKSELDİ!


TAKSİM SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ! POLİS, CHP'Lİ VEKİLLERİN DE ARALARINDA BULUNDUĞU GRUBA MÜDAHALE ETTİ!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13