UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞOK! EUROVISION'DA SIFIR PUANA SORUŞTURMA BAŞLATILIYOR!

ŞOK! EUROVISION'DA SIFIR PUANA SORUŞTURMA BAŞLATILIYOR!

ŞOK! EUROVISION'DA SIFIR PUANA SORUŞTURMA BAŞLATILIYOR!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Eurovision şarkı yarışmasında ülkesinin Rusya'ya neden sıfır puan verdiğiyle ilgili soruşturma başlatılmasını istedi.

Yetkililere göre, telefon oylamalarında ve resmi Azeri jürisinde Rusya'nın şarkısına büyük destek verildi. Devlet yayın kurumu oylamada ihlaller olabileceğini bildirdi.

Rusya, Azerbaycan adına katılan Farid Mammadov'a en yüksek puan olan 12'yi vermişti.

Mammadov yarışmanın galibi Danimarkalı Emmelie de Forest'in ardından ikinci oldu. İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen yarışmada, Rus temsilci Dina Garipova ise beşinci oldu.

OYLAR YENİDEN SAYILIYOR

Azerbaycan'ın Rusya Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu Cumhurbaşkanı Aliyev'in soruşturma emri verdiğini ve oyların yeniden sayıldığını bildirdi.

Bülbüloğlu çok sayıda Azeri'nin cep telefonu mesajlarıyla verdikleri oylarla Rusya'yı desteklediğini anlattı. Bülbüloğlu, "Bu verilere göre Rusya Azerbaycan'dan 10 puan almalıydı. Azeri televizyonunda bu konuyla ilgili açıklama yapılacak" dedi.

Bu yıl Danimarka birinci oldu!

Devlet Televizyonu Genel Müdürü Kamil Guliyev de "Büyük olasılıkla belli bir çıkar çevresinin neden olduğu bu olayın, Rus ve Azeri halkları arasındaki kardeşçe ilişkiyi gölgelememesini samimiyetle umuyoruz" dedi

Geçen yılkı yarışmaya ev sahipliği yapan Azerbaycan geçmişte bazı gerginlikler yaşansa da, gelenekselolarak Moskova'yla iyi ilişkiler kurmaya özen gösteriyor.

58’NCİ EUROVISION ŞARKI YARIŞMASI’NDA OYLAMA SONA ERDİ! İŞTE YARIŞMAYI KAZANAN ÜLKE! 

İŞTE TRT'NİN İZLETMEDİĞİ O GÖRÜNTÜLER! EUROVISION YARI FİNALİ'NDE FİNLANDİYALI SANATÇI DEDİĞİNİ YAPTI! 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13