UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OLAY!.. “TÜRK SPORU”NDA SEÇİM KASIRGASI!.. TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU SEÇİMLERİNİN PERDE ARKASINDA NELER OLUYOR?.. TIKLAYIN!..

OLAY!.. “TÜRK SPORU”NDA SEÇİM KASIRGASI!.. TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU SEÇİMLERİNİN PERDE ARKASINDA NELER OLUYOR?.. TIKLAYIN!..

OLAY!.. “TÜRK SPORU”NDA SEÇİM KASIRGASI!.. TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU SEÇİMLERİNİN PERDE ARKASINDA NELER OLUYOR?.. TIKLAYIN!..

Spor Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı genelge ile tüm spor federasyonlarında genel kurul ve seçim heyecanı başladı. Kimi federasyonda seçim sakin ve dingin geçerken, kimi federasyonda ise kıran kırana bir mücadele var. Ancak öyle bir seçim var ki, akıl almaz işler gerçekleşiyor, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) başkanlık seçimi.

 

Formula 1’ i Gerçekleştiren Federasyon

 

Formula 1 ve Dünya Ralli Şampiyonası gibi çok önemli uluslar arası organizasyonları ülkemize getirerek, ülkemizin tanıtımına en çok katkı sağlayan federasyonlarımızdan olan TOSFED’ in seçim süreci tam tabiriyle Bizans oyunlarıyla çalkalanıyor.

 

Yaklaşık 15 yıldır aynı ekip tarafından yönetilen federasyonun bu seçimdeki üç adayından biri Demir Berberoğlu. Her ne kadar şu an ki başkan, aday olmasa da, TOSFED’e yakın çevreler Demir Berberoğlu’ nun mevcut başkanın gölgesi olduğu görüşünde birleşiyorlar.

 

TOSFED’in en güçlü başkan adayı ise Sayın Satvet Çiftçi. İstanbul’un, iş dünyasının ve cemiyet hayatının önemli isimlerinden olan Satvet Çiftçi, çok güçlü bir ekiple TOSFED başkanlığına adaylığını koydu. Volkan Işık, Mehmet Besler gibi Türkiye Ralli Şampiyonu olmuş isimlerin yanı sıra, Mithat Diker, Muharrem Çelik gibi otomobil camiasının yakından tanıdığı birçok isim kendisiyle birlikte yola çıktı.

 

Seçilmesi Neredeyse Kesin

 

Camiayı yakından bilen isimler Satvet Çiftçi’nin ve ekibinin seçilmesine kesin gözüyle bakıyorlar. Satvet Çiftçi’nin kişiliği ve ekibini oluşturan güçlü isimlerin yanı sıra ortaya koydukları projeler, Türk sporu için devrim niteliğinde. Bu nedenle de genel kurul üyelerinin büyük çoğunluğu Satvet Çiftçi’yi destekliyor.

 

NAZİ  mi ? TOSFED mi? Delegeler Yok Ediliyor.

 

Yaklaşan seçim (9 Kasım 2012) nedeniyle, TOSFED yönetimi, kulüplerden delege listelerini istedi. Zaten ne olduysa da o zaman oldu.

 

TOSFED kurulduğu günden bugüne, Genel Kurul’da 6 delege ile temsil edilen Klasik Otomobil Kulübü’ nün delegeleri yok oldu. TOSFED’i arayarak, ellerine delege başvuru formu ulaşmadığını söyleyen Klasik Otomobil Kulübü, delege çıkartamayacaklarını öğrendi. Hemen arkasından Sinop’ ta bulunan iki kulübe aynı haber verildi. Delegeniz Yok!!! Gerekçenin kendilerine yazılı gönderilmesini isteyen kulüplerin bu talebi de şifahen geri çevrildi.

Demir Berberoğlu’nu desteklediği bilinen TOSFED’ in idari ve yönetim kadrosunun bu tavrı, otomobil camiası tarafından NAZİ’lerin Almanya’da iktidarda olduğu döneme benzetildi.

 

 

‘’Kapana Kısılmış, Yaralı Hayvan Gibiler’’

 

İsmini vermek istemeyen bir kulüp yöneticisi konuyla ilgili olarak fikirlerini şöyle ifade etti.

 

‘’ Bunlar kapana kısılmış yaralı hayvanlar gibi saldırıyorlar. Satvet beyi, ekibini ve ortaya koyduğu projeleri gördüler ve korktular, durum bu kadar basit… Seçilemeyeceklerini görüyorlar ve koltuklarını kaybetmemek için her türlü basitliğe başvuruyorlar. Ama anlamadıkları şey şu; bu camiayı oluşturan hiç kimse yaralı hayvanlardan korkmaz, kaybedecekler! Mithat Diker’e yapılmak istenen nasıl yüzlerine tokat gibi çarptıysa, bu silinen delegeler de yüzlerine o tokadı çarpacak.’’

 

Hak Mahrumiyeti Tahkim’den Döndü!!!

 

İzmir Ege Rallisi’nde yarışmacılar start aldığı sırada talihsiz bir kaza yaşanmış ve devrilen start takının çarpması sonucu o noktada görev yapan iki kişi hafif yaralanmıştı. Mithat Diker’in dahil olduğu bu talihsiz kaza hakkında incelemeler başlamış ve haklı olarak soruşturmaya gerek olmadığına karar verilerek dosya kapanmıştı.

 

Bu olayın üzerinden dört ay geçtikten sonra TOSFED herkesi şok eden bir kararla disiplin kurulunu topladı ve Mithat Diker’e, 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verdi.

 

Dört Ay Neden Beklendi?

 

Bu sorunun cevabı otomobil sporlarının ‘’NAZİ’’ benzetmesini haklı çıkartır nitelikte. Olayın üzerinden geçen zaman zarfında Mithat Diker’in, TOSFED Başkan Aday’ı olan Satvet Çiftçi’nin ekibine dahil olacağı öğrenildi ve iddialara göre Demir Berberoğlu’nu destekleyen TOSFED yönetimi rakibinin gücünü kırmak için bu hak mahrumiyeti cezasını verdi.

 

Kendisine tebliğ edilen cezayı ivedi ile Spor Genel Müdürlüğü’nün Tahkim Kurulu’na taşıyan Mithat Diker, bu başvurusundan tam bir galibiyetle ayrıldı. Tahkim Kurulu ‘’OY BİRLİĞİ’’ ile yürütmeyi durdurma kararı aldı.

 

Satvet Çiftçi: ‘’ …gerekirse büyüklüğümüzü başka türlü de göstermesini biliriz!!!’’

 

Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz TOSFED Başkan Adayı Satvet Çiftçi:

 

‘’ Ben bu konuşulanların gerçek olmadığına inanmak istiyorum, gerçekse de bir an evvel bu hatadan dönülmesini tavsiye ediyorum. Çünkü yapılan büyük bir hukuksuzluktur ve bu hukuksuzluğa alet olan herkes bu hukuksuzluğun parçası olmaktadır. Delege listeleri askıya çıkana kadar onlara pişman olmaları için vakit vereceğiz ve ‘büyüklük bizde kalsın’ düşüncesiyle susacağız. Ama herkes bilsin ki, gerekirse büyüklüğümüzü başka türlü de göstermesini biliriz!!!’’

 

Bundan Sonra Ne Olacak?

 

Demir Berberoğlu’nu destekleyen TOSFED yönetiminin, delegeleri, ‘’Bağımsız Spor Federasyonlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’’ aykırı olarak belirlediğine dair iddialarla ilgili gelişmeler 9 Ekim 2012 tarihinde askıya çıkacak delege listesiyle kesinleşecek. Bu tarihte seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılan Satvet Çiftçi’nin hukuk müşavirleri gerekli başvurularda bulunarak, Mithat Diker’in geçtiği süreci geçerek doğrunun uygulanmasını sağlamaya çalışacak.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13