UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ!.. HABERTÜRK, DAHA ÖNCE KAPATTIĞI HANGİ KANALI YENİDEN KURUYOR?.. İŞTE KANALIN GENEL MÜDÜRÜ SEMİH KAYA’NIN AÇIKLAMALARI!.. TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. HABERTÜRK, DAHA ÖNCE KAPATTIĞI HANGİ KANALI YENİDEN KURUYOR?.. İŞTE KANALIN GENEL MÜDÜRÜ SEMİH KAYA’NIN AÇIKLAMALARI!.. TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. HABERTÜRK, DAHA ÖNCE KAPATTIĞI HANGİ KANALI YENİDEN KURUYOR?.. İŞTE KANALIN GENEL MÜDÜRÜ SEMİH KAYA’NIN AÇIKLAMALARI!.. TIKLAYIN!..

Habertürk Televizyonu Genel Müdürü Semih Kaya göreve geldikten sonra ilk kez konuştu ve yeni kanal müjdesi verdi

Habertürk Televizyonu Genel Müdürü Semih Kaya, Ocak ayında yapılanma sürecinden geçen Habertürk Televizyonu'nun bu sürecinden yeni dönemine ve kanalla ilgili tartışmalara kadar pek çok konuyu ilk kez MediaCat'ten Banu Öğüt'e anlattı.

İşte o söyleşiden ilginç satır başları:

İşin teknik kısmından gelen bir genel müdür olmanın avantajları neler?

Maliyetleri, yayınlar gerekli mi gereksiz mi, yayının faydası var mı yok mu; tüm bunları daha iyi kontrol edebiliyorsunuz. Teknik kısımda bulunmak televizyonun içinde bulunmak demek aslında. 20 yıldır ben bu televizyon piyasasının tam da içindeyim; lisans alıyorsunuz televizyon kuruyorsunuz, televizyon kapatıyorsunuz. Mesela şimdi Kanal 1 televizyonunu tekrar kuruyoruz. Onun işlemlerini yapıyoruz, stüdyoları yapılıyor, ana kumandaları kuruluyor.

Genel yayın yönetmenliği koltuğunun kaldırılmasıyla ilgili çok söz söylendi. Pozisyon ismiyle beraber işleyişte bir değişiklik yaşandı mı?

Esasında bu kavram her yerde var, tüm televizyonların hemen hepsinde var. Çünkü genel yayın yönetmeni dediğiniz kişi sadece yayın odaklı oluyor ama bunun bir de ekonomi tarafı var. İşin mali tarafına bakacaksanız televizyon nasıl yürüyecek? Bir kişiye iki iş birden zor gelir. Bizim buradaki yapılanmada haber yönetmeni, operasyon müdürü, program müdürü ve yayın müdürü, genel müdüre bağlı. Tüm televizyonlarda da hemen hemen böyle bir yapı var. Yayın içeriğini sağlayanlarla, işin finansal ve yönetişimsel kısmına bakan kişiler aynı kişiler değil. Biz adını koymuş olabiliriz sadece. Öteki yerlerde de görünmeyen, gizli genel müdürler vardır mutlaka. Burada genel yayın yönetmenliği varken de öyle bir yapı vardı zaten

Habertürk uzun zamandır bir yapılanma sürecinden geçiyor. Bu yapılanmayla nasıl değişimler yaşandı?

Habertürk, herkesi kucaklayan, toplumun her kesimine eşit mesafede bir haber kanalı. Herkesin söyleyecek sözü varsa ekranımızı açıyoruz. Yaz, kış, hafta sonu, tatil demeden, gün içinde ara vermeden yayınlarımıza devam ediyoruz. Habertürk, 'Haber denince Habertürk' sloganıyla anılır zaten, böyle marka oldu ve biz bunu devam ettirmeye çalışıyoruz. Toplumun her kesimine yönelik değişik programlar yapmaya özen gösteriyoruz. Mesela 'Kime Göre Neye Göre' çok değişik bir program. Sosyal medyadaki etkilerini de görüyoruz. Habertürk herkes için bir mecra olsun istiyoruz. Bu eskiden de böyleydi ama şimdi daha çok önem veriyoruz. Marka programlarımız oldu. Her gün prime time'da programlarımız var.

Herkes dizileri seyretmiyor bu ülkede. Reytingler ölçülürken biz bunu reytingler bazında görebiliyorduk. Şimdi de gelen mesajlardan programlarımıza ilginin olduğunu anlıyoruz, aynı anda 20 bin mesaj geliyor mesela. Cuma günü Basın Kulübü'nü tekrar başlattık. Cumartesi günü Tarihin Arka Odası sabaha kadar sürüyor. Pazar günü Alt Üst Muhabbetler, şimdi Balçiçek İlter'le Söz Sende Yaz Sohbetleri başladı. Bunların hepsi marka oldu. Bir haber kanalında bu programların akılda kalması çok önemli.

Habertürk reyting ölçümü yaptırıyor muydu? Ölçümlerin yapılmadığı dönemde nasıl önlemler alındı?

Biz Habertürk olarak ölçüm yaptırıyorduk. Fakat haber kanallarının ölçümlenmesinde her zaman bir sorun yaşanıyordu. Türkiye'yi sadece evlerde televizyon seyreden insanlardan ibaret zannederseniz, iş yerlerine denek koymazsanız gerçek bir ölçüm yapmış olmazsınız. Biz buna çok itiraz ettik fakat hep var olduk ölçümlerde, rekabetten kaçmadık. Genel kanal ayarında reyting alan çok programımız oldu. Özellikle marka programlarımızdan Fatih Altaylı ile Teke Tek, Murat Bardakçı ile Tarihin Arka Odası, Balçiçek İlter ile Söz Sende... Ayrıca önemli ve deneyimli haberciler tarafından sunulan gündüz programlarımız ile de izleyici haberi hızlı ve doğru şekilde yakalama fırsatı buluyor. Gün içinde önemli bir olay olduğu zaman reytingler zıplıyor. Olayın sıcaklığı gidene kadar haber kanalları izleniyor. Biz yayın akışımızı hiç değiştirmedik. Zaten adaletli olmadığına inanıyorduk ölçümlerin ama ölçümlerde yer almaya devam ettik, yine de var olacağız. Önlem almadık, maliyet kısmadık. Yaz rehaveti gelmesin diye 'Haberde tatil yok, haber denince Habertürk' sloganımıza devam ettik. Çünkü hitap ettiğimiz kesim bunu istiyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13