HABER
MAGAZİN
SPOR
MEDYA








Anket
Dikkat!.. Uçankuş’tan yeni bir anket daha!.. Sizce temsilcimiz Can Bonomo, “Love Me Back” şarkısıyla 24 Mayıs’ta Bakü’de düzenlenecek Eurovision yarı finalinde başarılı olabilecek mi?..


Elenir
Yarı finali başarıyla geçer



Anket Sonuçları


Anket Arşivi

1 - REINA
2 - SORTIE
3 - VOGUE
4 - 360 İSTANBUL
5 - ZILLY



Istanbul: 21/15
Izmir: 22/17
Ankara: 26/11


FLAŞ!.. ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM, İSTANBUL TRAFĞİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE RAHATLATMASI BEKLENEN ÜÇÜNCÜ KÖPRÜYLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!.. HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!..
 
25/1/2012 17:39
 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, iptal edilen üçüncü köprü ihalesinde Nisan ayında tekliflerin yeniden alınacağını ve bu yıl içinde inşaata başlanacağını söyledi.

Yıldırım, çok kısa bir süre içinde, nisan ayı gibi üçüncü köprü için tekliflerin alınacağını belirterek, “Bu yıl içinde inşallah köprünün inşaatına ve bağlı yolların inşaatına başlamış olacağız” dedi.

Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Ocak ayı Meclis toplantısındaki konuşmasında, Birinci Boğaz Köprüsü'nün 40. yılını doldurduğunu hatırlatarak, “Haberler çıktı, 'Köprü 8-9 ay, 1 yıl kapanacak' diye, kıyamet koptu. Meğerse köprüyü ne kadar çok seviyormuş İstanbullu. 'Yapılmasın' diye bağıranlar, şimdi 'köprü kapanmasın' diye bağırıyor. Bu bir tezat. Aslında İstanbullular bu köprünün 1 gün bile kapanmasına tahammül edemez. Bu bile sadece, üçüncü köprünün ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğun gösterir” diye konuştu.

1 yıl için İstanbul'da trafikte sabah ve akşam saatlerinde köprü geçişinde fazladan yakılan yakıt miktarının 3 milyar lira, buradaki zaman kaybından oluşan işgücü kaybının 500 milyar lira olduğunu kaydeden Yıldırım, her yıl İstanbul'da köprülerde yaşanan trafik sıkışıklığı nedeniyle 3,5 milyar liranın kaybolduğunu, bunun köprünün fiyatından fazla olduğunu söyledi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

“Köprüye harcayacağımız paranın neredeyse 2 katına yakınını boşuna yakıyoruz. Hesap ortada. Üçüncü köprüyü yapıyoruz. Teklif gelmedi. Teklif gelmemesi, ne krizden ne belirsizlikten. Teklif gelmemesinin nedenlerini de biliyoruz. Biraz ihale şartları, biraz diğer başka teknik konular... Düzeltildi. Şimdi bu projeyi ikiye ayırdık. Bir kısmını özkaynakla, bir kısmını kamu-özel ortaklığıyla yapıyoruz. Dolayısıyla, çok kısa bir süre içinde herhalde Nisan ayı gibi tekrar burada teklifleri alacağız ve bu yıl içinde inşallah köprünün inşaatına ve bağlı yolların inşaatına başlamış olacağız.

10 OCAK'TAKİ İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ

İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün de içinde bulunduğu ve bedelinin 6 milyar doları bulması beklenen Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle inşa edilecek Kuzey Marmara Otoyolu projesi için ihale, ilk olarak 8 Mart 2011'de ilan edilmiş ve 23 Ağustos 2011’de ihalesinin yapılacağı açıklanmıştı.

Proje ihalesi için şartname satın alan firmaların erteleme talebinde bulunmaları üzerine ihale tarihi 10 Ocak 2012’ye ertelenmişti.

10 Ocak'taki ihaleye hiç bir şirket katılmayınca iptal edilmişti.

3. köprü Türkiye’nin en büyük ikinci Yap-İşlet-Devret projesi konumunda bulunuyor. Proje kapsamında kamulaştırma işlemlerinde yatırımcı yükümlülüğü, son ihale öncesinde 950 milyon liradan 400 milyon liraya kadar çekilmişti.


Bu Haber 824 kez okundu.

  DİĞER HABERLER

FLAŞ!.. TV’DE BUGÜN NELER VAR?.. HANGİ KANALDA HANGİ SEVİLEN PROGRAMLAR YER ALACAK?.. HEPSİ BİR TIK ÖTEDE!..

FLAŞ!.. İŞTE BUGÜNKÜ GAZETELERİN 1. SAYFALARI!.. HANGİ GAZETE MANŞETİNDE HANGİ HABERE YER VERDİ?.. OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. KİM KARDASHİAN'IN SEVGİLİSİ YİNE KISKANÇLIK KRİZİNE GİRDİ!.. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. EN YAŞLI KAZA!.. ABD'DE, 91 YAŞINDAKİ SÜRÜCÜNÜN ARACIYLA ÇARPTIĞI 101 YAŞINDAKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!.. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. CAN BONOMO’DAN İLK AÇIKLAMA!.. 57. EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASI'NDA FİNALE KALAN BONOMO,TWITTER’DAN SEVENLERİNE SESLENDİ!.. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. İŞTE EUROVİSİON'DA FİNALE KALAN ÜLKELER!.. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. UÇUŞLAR İPTAL!..TÜRK HAVA YOLLARI,OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI SEBEBİYLE 20 UÇAK SEFERİNİ İPTAL ETTİ!.. HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. BABA EVİNDE BÜYÜK SEVİNÇ!.. 57.EUROVISION ŞARKI YARIŞMASINDA FİNALE KALAN CAN BONOMO’NUN BABA EVİNDE BÜYÜK SEVİNÇ YAŞANDI!.. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. ÇİN’DE AKILALMAZ OLAY!.. BİR ANNE ÖLEN OĞLUNU ELMAS’A ÇEVİRDİ!.. HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. A MİLLİ TAKIMIMIZ, HAZIRLIK MAÇINDA KARŞI KARŞIYA GELDİĞİ GÜRCİSTAN'I 3-1 MAĞLUP ETTİ!.. HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. PAKİSTAN’DA DEPREM!.. PAKİSTAN'IN GÜNEYBATISINDAKİ KALAT'TA 5,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ!.. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. VİDEO HABER!.. EUROVİSİON TEMSİLCİMİZ “CAN BONOMO" FİNALDE!..CANLI PERFORMANSI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. BAŞBAKAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!.. “BİZ TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE EDERİZ. ANCAK PARLAMENTODAKİ UZANTISIYLA DA MÜZAKERE EDERİZ.”!.. HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. VARTO'DA ÇATIŞMA!.. MUŞ'UN VARTO İLÇESİNDE BİR ASTSUBAYIN ŞEHİT EDİLMESİNİN ARDINDAN BAŞLATILAN OPERASYONDA, 3 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ!.. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ!.. ÜNLÜ YÖNETMENİN BURNU KIRILDI!.. DOKTORLAR TARAFINDAN KONTROL EDİLEN ÜNLÜ YÖNETMENİN,TOMOGRAFİ SONRASINDA BURNUNDA KIRIK OLDUĞU TESPİT EDİLDİ!.. HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!..






e-mail:
haber@ucankus.com

Tel:
0 212 283 54 54





Copyright © 2004 Uçan Kuş