UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DENEME HABER!!! “DEVAMI GELECEK Mİ?”

BİRGÜN GAZETESİ, “RÜŞVET ÇARKININ GERİSİ GELECEK Mİ?” DİYE MANŞET ATTI VE METİN GÜNEŞ İLE NECAT GÜLSEVEN OLAYINI SORGULADI!

DENEME HABER!!! “DEVAMI GELECEK Mİ?”

YARGI BARONLARI VE YARGI SKANDALI OLAYININ ARTIK “SİYASİ” DEĞİL TAMAMEN “SİYASET DIŞI” BİR YAPILANMA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI!

Ve skandalla ilgili haberler, artık sadece muhalif kanallarda değil  A Haber gibi hükümete yakın mecralarda yer almaya başladı.

Şimdi herkes devamını bekliyor.

Birgün gazetesi de, bir hakime görevden el çektirilmesiyle başlayan operasyonda devamını sorgulamaya başladı.

Hakim ve Savcı olmayanlar için tabi ki durum daha kritik…

Her an tutuklamalar olabilir.

BirGün’ün ortaya çıkardığı dilekçedeki suçlamalardan bazıları şöyle:

• İş Adamı Metin Güneş’in ortağı Necat Gülseven hakkında hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı ile ilgili mahkeme hakimine ‘Necat bey iyi birisidir, ben dosyada suçsuz olduğuna kani oldum. Beraat verelim’ teklifi reddedilince, yargılamanın yenilenme talebi ile mahkemedeki hakime kurulan baskı sonucu yeni hakim ataması ile beraat verildi.

• İstanbul Tuzla’da yapılan operasyonda da otomobilde 125 kilo metamfetamin ve kokain ele geçirilirken Araçtaki Hüseyin Karol ve Atila Yıldırım önce tutuklandı. Ardından avukatların itirazı üzerine Anadolu 4. Sulh Ceza hakimliği Atila yıldırımı 2 ay içerisinde tahliye etti.

• Yasa dışı bahis operasyonunda Örgüt Lideri Sebahattin Şahin ve örgüt yöneticisi Ertuğrul Mertoğlu tutuklanmalarından sadece 2 ay sonra Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye edildi.

• İstanbul Pendik’te 25 Nisan 2023 günü iki otomobilde yapılan aramalarda 29 bin 28 uyuşturucu hap, 3 kilo 870 gram hint keneviri, 268 gram kokain ele geçirildi. Olayla ilgili Ramazan Kentaç ve Uğur Yosma tutuklandı. İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimi, sadece 3 ay sonra Ramazan Kentaç’ı tahliye etti. Karara savcılık itiraz etmedi.

• İstanbul Sancaktepe’de Nizamettin Demir’in kullandığı otomobilin önünü başka bir araç kesti. Polis yelekli, kar maskeli kişiler, Nizamettin Demir’e silah doğrulttu ve araçtaki 1,5 milyon euro’yu gasp ettiler. Soygunu yapan 4 kişi Datça’dan Yunanistan’a kaçmak isterken yakalandı. Soygunu organize eden Umut Üçgül’dü, para dolu çantayla kaçarken görüntüleri bile vardı. Diğer sanıklar da Umut Üçgül ile birlikte hareket ettiklerini söyledi. Tüm bunlara karşın avukatının başvurusu üzerine soygundan sadece 6 ay sonra Umut Üçgül, Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimi tarafından tahliye edildi.

ÖNEMLİ NOT;

Sayın Sulh Ceza Hakimliği, daha önce de başvuranın ismi geçmediği-ima bile edilmediği haberlere engelleme kararı getirdiniz.

Yine aynı malum kişiden bu talep gelirse (Onların aralarındaki samimiyet haberci olarak bizi ilgilendirmiyor) lütfen dikkate almayınız.

(Gerçekten büyük cesaret… Olaya karışmış kişileri bir hukukçu kişinin, avukatları olmamasına rağmen bu kadar savunması!!!)

Son Güncelleme: 25.11.2023 12:32:58