UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÜNEŞLENDİKTEN HEMEN SONRA DUŞ ALMAYIN

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ubeydullah Dalmış, güneşlendikten hemen sonra duş almanın vücuttaki D vitamini sentezini zorlaştırdığını belirterek, "Bu nedenle duş almadan önce en az bir saat beklemeniz önerilir. Bronzlaşma konusunda optimum bir performans istiyorsanız bu süre dört saate kadar çıkabilir" dedi.

GÜNEŞLENDİKTEN HEMEN SONRA DUŞ ALMAYIN

Bronzlaşmanın hem sağlık hem de estetik bakımdan insan vücuduna kattığı olumlu etkilerin göz ardı edilemeyeceğini kaydeden Uz. Dr. Dalmış, güneş ışınlarından bilinçsiz yararlanılması durumunda tehlikeli sağlık sorunlarına yol açabileceğini kaydetti.

Uz. Dr. Dalmış, "Güneşlendikten hemen sonra duş almak, vücut mekanizmasında oluşan D vitamini sentezinin yavaşlamasına neden olur. Yaz aylarında insanların büyük bir bölümü hem güneşin verdiği enerji için hem de bronzlaşmak için vakit buldukları her anı sahilde ya da havuz kenarında güneşlenerek değerlendirmeye çalışıyor. Sinir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi konusunda güneş ışınları önemli rol oynamaktadır. Vücudun ihtiyacı olan D vitamini güneşlenirken üretilir. Fakat güneşten yararlanırken bilinçli olmak gerekir. Güneş tarafından üretilen ultraviyole ışınları vücut ile temas ettiği zaman D vitamini üretmeye başlar. Güneş ışınları aynı zamanda, vücut tarafından ultraviyole radyasyonunun etkisi altında üretilmekte olan standartların dışında bir vitamindir. Vücudun günlük ihtiyacı olan D vitamini üretmesi için ihtiyacı olan günlük süre on beş dakikadır" diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 8.06.2020 14:24:16
ETİKETLERGÜNEŞLENME