UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

O PROGRAM ERKEN FİNAL YAPACAK?

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

O PROGRAM ERKEN FİNAL YAPACAK?

ALİ EYÜBOĞLU-Milliyet

‘SIRA SENDE TÜRKİYE’ ERKEN FİNAL YAPACAK

Milliyet Cadde’nin çoğunluğu gençlerden oluşunca, haliyle bekar çok aralarında... Milliyet magazine başladığı günü, dün gibi hatırladığım Cadde’nin haber Müdürü Abdullah Malkoç’u kendisi gibi Kayserili olan Zehra Boyraz’la evlendirdik hafta sonunda... Artık darısı Milliyet Cadde’deki bekar kızların başına... Damat magazinci, gelin PR’cı olunca Çamlıca’daki düğünde gazeteciden çok basın danışmanı, menajer ve halkla ilişkilerci vardı. Hal böyle olunca kiminle konuştuysam televizyon ve şov dünyasına dair birçok yeni bilgi aldım.

İşte onlardan biri: TRT 1’de yazın başlayan müzik Yarışması ‘Sıra Sende Türkiye’, yaz bitmeden ekrana veda edecek.

Uraz Kargılaroğlu’nun sunduğu, Mustafa Keser, Işın Karaca ve Metin Şentürk’ün jüri olarak görev yaptığı yarışma, istenilen reytinge bir türlü ulaşamadı.

Bunun üzerine TRT yönetimi ‘Sıra Sende Türkiye’ için ‘erken final’ kararı aldı.

Haftada iki akşam yayınlanan 200 bin TL para ödüllü yarışma, salı akşamı yapılacak çekimlerden sonra bitecek. Böylece program planlanandan dört bölüm (iki hafta) erken ekrana veda edecek.

MAZHAR ALANSON’LA BİR SELFIE  KAÇ TL?

Kameralar karşısında veya ekranda insanlara ‘şirin’ gözükmek için büyük çaba sarfeden, başka zamanlarda ise sevenlerinin birlikte fotoğraf çektirme talebini geri çeviren birçok ünlü var.

Her ünlünün 7/24 insanlarla fotoğraf çektirmeye hazır olmasını beklemek de haksızlık.

Kiminin fotoğraf çektirmeye mecali, kiminin morali olmayabilir, kiminin de zamanı…

Burada önemli olan şey, ünlülerin gelen teklifleri reddetme biçimi...

Gönül kırmadan bunu becerenler de var, hayranlarına kaba davrananlar da…

Ünlü müzisyen Mazhar Alanson’un kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlere ne dediğini öğrenince şaşırdım. Şarkıcının sonrasında yaptığına ise şapka çıkardım. Malum Mazhar Alanson’un yıllar önce oynadığı Reklam filminde dilimize pelesenk olan sloganı neydi?

‘Şapkasız çıkmam abi.’ Alanson, kendisiyle selfie veya hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlere, “Para almadan asla; bir poz 50 TL” diyor.

Ünlü müzisyen, buna rağmen kendisine 50 TL verip, birlikte fotoğraf çektirenlerden topladıklarını da hayır kurumlarına bağışlıyor.

BEYAZ’DAN SÜRPRİZ HAMLE

Kanal D’nin en uzun soluklu programlarından biri olan ‘Beyaz Show’, yeni yayın dönemine sürprizle başlayacak. Ocak 2016’da canlı yayına bağlanan Diyarbakırlı bir öğretmenin söyledikleri yüzünden RTÜK’ten ceza alan ve hakkında soruşturma açılan Öztürk, o yüzden geçen sezon ‘Beyaz Show’u bant yayın yapmıştı. Ekim sonuna doğru programa başlaması planlanan şovmen, bu sezon canlı yapma kararı aldı. Umarım Öztürk, benzer bir vaka yaşamaz.

GÜNÜN SÖZÜ

“Uçmayı seviyorsan, düşmesini de bileceksin.”

SİNA KOLOĞLU-Milliyet

TV VİTRİNİ

Bugün televizyon kanallarının vitrininde Sabah kuşağında yemek yapan, fal bakan, bol vitamin anlatan, evlendiren, cinayet çözen akşamları da Yarışma sunanlar var. Bir tek şov programı, ‘Beyaz Show’. Talk-show adına da bir Hülya Avşar’ı görüyoruz. İşte ekranın yeni şov anlayışı.

Vitrin eşittir lokanta

Kanal D’nin ‘benim şov vitrinim’ dediği kürsüye 1996’dan bu yana Beyazıt Öztürk çıkıyor. ‘Başka?’ diye sorduğumuzda, ‘Nursel’le Evin Tadı ve Burak Zafer Sırmaçekici’nin sunduğu ‘Evim Lokanta’ geliyor.

STAR TV, eh biraz

‘Çarkıfelek’le Mehmet Ali Erbil ekranın tek ve en eski şovmeni. Hâlâ iyi bir eğlence programı sunucusu. Mesut Yar bir nebze şovda yer etmeye başladı. Hülya Avşar sanırım bu yıl da devam edecek. Bir de evlendirme programı sunucumuz Zuhal Topal var. Nispeten denge tutturmaya çalışıyorlar.

Show TV, ‘Güldür Güldür Show’ yetmez mi?

Bana göre bir eğlenceli şov, hatta sohbet şov programını en iyi sunacak isimlerden biri Evrim Akın. Nedense hep bir yarışma formatının arkasına koyuyorlar, ‘Çocuktan Al Haberi’ gibi... Kanalın vitrininde Pelin Karahan (yeni yemek programı) ve Turgay Başyayla yani yine yemek var.

Seyahat, ilişkiler, yeni lezzetler, farklı insanlar, hayatı kolaylaştıran püf noktaları ve bitkisel karışımlarla Zahide Yetiş, Ebru Akel ve Esra Harmanda. Eğlence adına ‘Güldür Güldür Show’ ve ‘Dünya Güzellerim’le idare edin diyorlar.

ATV, Hatipoğlu bir numara

Nihat Hatipoğlu, Müge Anlı ve Esra Erol ekranın vitrini. ‘Eğlence şov’ programı sunmuyorlar. Dini sohbet, evlendirme ve cinayet çözme işlerinin birleşmesinden oluşan ilginç bir vitrin.

FOX, oyuncular sunucu olunca...

‘Milyonluk Resim’ (Selçuk Yöntem), ‘10 Numara 5 Yıldız’ (İlker Ayrık ), ‘Gönder Gitsin’ (Timur Acar), ‘İlk Buluşma’ (Şinası

Yurtsever-Sinan Çalışkanoğlu) oyuncular, sunucu oldular. Vitrinde bir de kaybolanların, ayrılanların, hikayelerini anlatan Hande Ataizi ve Seda Akgül var. Kanal, “Mutlaka bir şov programı yapacağız” sözü vermişti, göreceğiz.

TRT, nerede eski eğlenceler?

Eğlence programlarının piri TRT’dir. Müzik, skeçler, Erkan Yolaç’ın  ‘Evet Hayır’ı ve Mustafa Yolaşan ilk aklıma gelenler. Şimdi geriye ‘Sıra Sende’ müzik yarışması kaldı.

TV8, eğlence kanalı

Kendini böyle tanımlıyor. Bir ‘Survivor’ bir de ‘O Ses Türkiye’... Kanal, ‘Üç Adam’la şov programı denedi ama beklenen olmadı. Eğlence kanalının vitrininde şu sıralar kim var? ‘Gerçeğin Peşinde’yle Serap Paköz, cinayetleri çözüyor.

MESUT YAR-POSTA

BİLELİM DE İZLEYELİM...

Büyük bir izleyici çoğunluğu dizilerdeki karakterlere hayat veren oyuncuların ismini bilmiyor. Bu yüzden kurulan fan gruplarının hepsi karakterler üzerinden kodlanıyor. Oyunculara haksızlık etmeyelim. İşte bir kamu hizmeti; hangi dizide, hangi karaktere kim hayat veriyor?

Önce pazartesi dizileri. Deli Gönül (FOX); Murat Ünalmış (Mehmet Kadir Ölçek) ve Tuvana Türkay (Fatmanur Güzel). İki Yalancı (Kanal D); Keremcem (Serkan), Yağmur Tanrısevsin (Duygu).

SALI AKŞAMLARI KADRO KALABALIK

Salı dizilerinde ise kadro daha kalabalık çünkü üç diziyi birden izliyoruz. Onları da sıralayalım... Adı Efsane (Kanal D); Cem Yiğit Üzümoğlu (Hakan), Baran Bölükbaşı (Fiko), Şenay Gürler (Reyhan), Engin Benli (Sinan), Hakan Ummak (Sadık), Kaan Sevi (Ali), Ferit Kaya (Ozan), Bülent Düzgünoğlu (Seyfi), Simay Barlas (Naz), Özgü Kaya (Sibel), Nurhayat Boz (Gülsüm). Dolunay (Star TV); Özge Gürel (Nazlı), Can Yaman (Ferit Aslan). Rüya (Show TV); Hazal Filiz Küçükköse (Elif Ardalı), Ceyhun Mengiroğlu (Bulut Giray), Ulaş Tuna Astepe (Alaz Noyan).

ÇARŞAMBA KİM KİMDİR?

Yaz sezonunun en çok tuttuğum dizisi Meryem (Kanal D) çarşamba akşamları yayınlanıyor. Karşısında henüz hak ettiği değeri almamış olsa da Bu Sayılmaz (FOX) isimli yarı sit com var...

Bu Sayılmaz; Binnur Kaya (Küçük Semiha), Mustafa Üstündağ (Armağan Sayılmaz), Settar Tanrıöğen (Cengiz). Meryem; Furkan Andıç (Savaş Sargun), Ayça Ayşin Turan (Meryem Akça), Cemal Toktaş (Oktay Şahin).

PERŞEMBE DE KALABALIK

Sezona aynı haftalarda giren iki dizi başa baş bir mücadele veriyor. Ateşböceği (StarTV) ve Kanatsız Kuşlar (atv). Biri romantik diğeri dramatik iki iş. İşte oyuncuları...

Ateşböceği; Seçkin Özdemir (Barış Buka), Nilay Deniz (Aslı Eğilmez). Kanatsız Kuşlar : Melis Tüzüngüç (Zeynep), Ümit İbrahim Kantarcılar (Onur), Ahmet Varlı (Ahmet), Deniz Bolışık (Nefise), Fatih Al (Muzaffer), Servet Pandur (Azime), Seda Türkmen (Tuba), Evren Bingöl (Fazıl), Gizem Güneş (Cemre), Emir Özden (Emre), Eliz Neşe Çağın (Aysun).

CUMA REYTİNG DEMEK

Yaz dizileri arasında en yüksek reyting alan Şevkat Yerimdar (FOX) oldu. Yüzde 9 reytingle kış dizilerini geride bıraktı. Ama karşısında dişli bir rakibi var; Kalp Atışı (Show TV). Kalp Atışı; Öykü Karayel (Eylül Erdem), Gökhan Alkan (Ali Asaf Denizoğlu), Ali Burak Ceylan (Oğuz Dağçakrak), Fatih Dönmez (Dr. Selim Can), Ege Kökenli (Bahar Tunç), Hakan Gerçek (Sinan Tunç). Şevkat Yerimdar; Özgürcan Çevik (Şevkat Yerimdar), Başak Parlak (Esin Uçar), Salih Kalyon (Cevdet Uçar), Murat Akkoyunlu (Cuma), Burak Demir (Niko), Pascal Nouma (Pascal).

PAZAR TEK TABANCA

Cumartesi geceleri ekranda yarışma, film ve skeç programlarıyla cebelleşiyoruz. Dizi olmayınca oyuncu kadrosu da yok. Ama pazar gecesi yayınlanan bir dizi var. Ve doğal olarak tek tabanca ilerliyor. Oyuncuları da hemen hepimizin eski dostları!

Çocuklar Duymasın (Kanal D); Pınar Altuğ Atacan (Meltem), Tamer Karadağlı (Haluk), Volkan Severcan (Tuna), Zeyno Gönenç (Dominant Gönül), Alparslan Özmol (Hüseyin) Melek Şahin (Emine), Eren Aksu (Orçun), Öykü Güven (Merve).

ALDIĞIM KÜÇÜK NOTLAR

Evrim Akın, Çocuktan Al Haberi Ünlüler’le (Show TV) olgunluk dönemini yaşıyor. Eskiden hakkında küçük bir not düşsek kıyamet kopardı. Ama bu haliyle eleştiri kaldırır gibi görünüyor...

Amerikalı komedyen Jerry Lewis öldü. Yaşı ortalara yürüyen herkesin yüzünde bir tebessümdür. Ama şimdiki kuşak için yabancı bir isim. O ihtişamlı dizilerimizin ihtişamlı takılarının tasarımcısı Cem Lokmanhekim’i çok genç yaşta kaybettik. Bihter (Aşk-ı Memnu) karakterinden başlayarak ekranda gördüğünüz hemen tüm havalı karakterlerin ziynetleri onun eseridir. Allah Rahmet eylesin...

Meryem Uzerli, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’dan (atv) ayrıldı. Bana göre Meryem Uzerli hep birinci kadın olmak isteyen bir aktris. Hâl böyle olunca çok da şaşırmadım. “Bu sezon ekranda olur mu?” derseniz, “Ocaktan önce çok zor” derim!

MEVLÜT TEZEL

YAŞLILAR VE YALNIZ YAŞIYORLAR

Fotoğraftaki amcanın adı; Keith Davidson. Hakimlikten emekli, 94 yaşında, Minnesota'da yaşıyor. Karısı geçtiğimiz yıl kanserden hayatını kaybedince bunalıma girmiş.

Davidson'ın üç çocuğu varmış ama torunu yokmuş.

Kocaman bir evde tek başına ağlayarak geçmiş günleri, ta ki bir gün evinin önüne kocaman bir yüzme havuzu yaptırana kadar.

Komşuları şaşırmış;

'94 yaşında bir dede neden havuz yaptırıyor?' diye. Davidson o havuzu komşularının çocukları için yapmış aslında. Artık yazları havuzun başı çocuk parkı gibi şen şakrak ve Davidson artık mutlu, canı sıkılmıyor, bir sürü torunu var.

Son bir yıldır bizim mahallede ne zaman dışarıya çıksam, pencereden bakan yaşlı bir teyze görüyordum. Bir gün dayanamadım "Teyze neden hep pencerede duruyorsun?

Çıksana dışarı" dedim. "Yürüyemiyorum oğlum, canım sıkılıyor, buradan bakıp vakit geçiriyorum" dedi. 80 yaşındaki teyze yalnız yaşıyormuş. Arada çocukları gelip ihtiyaçlarını gideriyormuş ama çok sık uğramıyorlarmış.

Teyzenin canı çok sıkılıyormuş, torunlarına hasretmiş.

Artık ne zaman teyzenin evinin önünden geçsem onunla havadan sudan konuşmaya çalışıyorum.

Elbette her yaşlı Davidson gibi evine havuz yaptıramıyor ama biz gençler daha duyarlı olmalıyız.

Türkiye'de her şeyde olduğu gibi aile bağları da zayıflıyor. Nüfusumuz hızla yaşlanıyor.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2015 sonuçlarına göre;

Türkiye nüfusunun yüzde 8.2'sini oluşturan yaşlı (65 ve daha yukarı yaş) nüfusun yüzde 17.6'sı tek başına yaşıyor. Yalnız yaşayan yaşlı nüfusun yüzde 23'ünü erkekler, yüzde 77'sini ise kadınlar oluşturuyor.

Devletimiz, belediyelerimiz yardıma muhtaç yaşlılar için evde sağlık kontrolü, eve yemek götürme gibi birçok faydalı iş yapıyor ama özellikle yalnız yaşayan yaşlılar için daha fazlasını yapmamız lazım. Biz genç bireylere düşen görev ise yalnız yaşayan yaşlılara göz kulak olmak. Günlerce insan sesi duymayan yaşlılar var; iki çift laf etmek bile onları mutlu ediyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYAZARLAR