UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇOCUKLARA ZULÜMLE SUÇLANAN ANGELINA JOLIE SESSİZLİĞİNİ BOZDU

First They Killed My Father:A Daughther of Cambodia Remembers filminde çocuk oyuncuları seçmek için kullandığı yöntem (Para oyunu) nedeniyle çocuklara zulüm yapmakla suçlanan oyuncu Angelina Jolie, sessizliğini bozdu.

ÇOCUKLARA ZULÜMLE SUÇLANAN ANGELINA JOLIE SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Psikolojik oyun ile ilgili iddiaları reddeden Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi Jolie "Böyle bir şey olsaydı en başta ben kendime kızardım" dedi.

Angelina Jolie, yeni filmi First They Killed My Father:A Daughther of Cambodia Remembers'ta çocuk oyuncularını seçerken kullandığı "psikolojik oyun" nedeniyle eleştiri bombardımanına tutulmuş ve çocuklara zulüm yapmakla suçlanmıştı.

Bu ağır suçlamaların arkasında ise 42 yaşındaki oyuncunun Vanity Fair'e anlattığı filminin ana çocuk karakterini oynayan Srey Moch'u seçme yöntemi yer alıyor. Buna göre Srey Moch'un bulunduğu odadaki masanın üzerine bir miktar para konuldu ve çocuğun o parayı almasına izin verildi. Sonra da çocuk o parayı geri vermesi için zorlandı.

Jolie o anları "Paraya çok, çok uzun süre bakan tek çocuk Srey oldu. Parayı geri vermesi için zorlandığında da aşırı şekilde duygusallaştı. Ona neden bu paraya ihtiyacı olduğunu sorduğumuzda da büyükbabasının öldüğünü ve ona güzel bir cenaze töreni düzenlemek için yeterli paraları olmadığını söyledi" diye konuştu.

Bu sözleri nedeniyle bir anda fakirlik ve savaş sonrası travmayla mücadele eden çocukları "istismar" etmekle suçlanan Jolie seçmelerde yapılan uygulamanın insanlar tarafından yanlış yorumlanmasını üzücü bulduğunu söyledi. Jolie, gerçek hayatta da yetimhane ve gecekondu mahallelerinde büyük zorluklarla karşılaşan çocuk oyuncular aradıkları için bu yönteme başvurduklarını açıkladı.

 Filmdeki bir sahnenin çocuklarla doğaçlama olarak oynandığını ancak olayın sanki gerçekmiş gibi ele alındığını belirten Jolie, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu filmin amacı çocukların savaşta yaşadığı dehşete dikkat çekmek ve korunmalarına yardımcı olmak. Seçmelerde çocuklara gerçek para verilip sonra geri alındığı düşüncesi hem yanlış, hem de üzücü. Böyle bir şey olsaydı en başta ben kendime kızardım."

Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yapan Jolie ayrıca, projenin tüm aşamalarında çocukların güvenliğini ve iyi halini gözettiklerini söyledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAngelina Jolie