UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YİNE DEHŞET… KAMYONET KALABALIĞIN ARASINA DALDI!

İngiltere’nin başkenti Londra yine dehşeti yaşadı. Bir kamyonet hızla teravih namazından çıkan kalabalığın arasına girdi. Bir kişi hayatını kaybetti, sekiz kişi ise yaralandı. Saldırgan çevredekiler tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Görgü tanıklarından biri saldırganın araçtan indikten sonra “Tüm Müslümanları öldürmek istiyorum” diye bağırdığını söyledi.

YİNE DEHŞET… KAMYONET KALABALIĞIN ARASINA DALDI!

Olay Londra saatiyle 00.20’de, şehrin kuzeyindeki Seven Sisters caddesi üzerinde, teravih namazının ardından meydana geldi. İngiltere Müslüman Konseyi (MCB), olayın Finsbury Park Camisi'ne yaklaşık 150 metre mesafedeki Muslim Welfare House adlı Müslüman toplum merkezinin önünde gerçekleştiğini duyurdu.

“TÜM MÜSLÜMANLARI ÖLDÜRMEK İSTİYORUM”

Görgü tanığı Abdul Rahman, kamyonetten çıkan ve koşarak kaçmak isteyen bir adamın "Müslümanların hepsi nerede? Bütün Müslümanları öldürmek istiyorum" diye bağırdığını söyledi.

Rahman şoförün "10 ya da 15 insanın üzerine kasten arabasını sürdüğünü" belirtti.

Görgü tanığı ayrıca, bir başka adamla beraber midesinden vurarak durdurdukları şüpheliyi yere yatırdıklarını ve yaklaşık yarım saat sonra polis gelene kadar yere burada tuttuklarını anlattı.

Londra Polisi, terörle mücadele ekiplerinin olay yerinde olduğunu açıkladı.


LONDRA BELEDİYE BAŞKANI KHAN: MASUMLAR HEDEF ALINDI

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, olayı "masum insanları hedef alan korkunç bir terör saldırısı" olarak niteledi.

Khan saldırının, Ramazan ayında ibadet edenleri hedef aldığının açık olduğunu belirtti ve "Aynı Manchester ve London Bridge'deki gibi, belli bir topluluğu hedef alan bir saldırı olduğu görülüyor. Bu ayrıca hoşgörü, özgürlük ve saygı gibi ortak değerlerimize de yapılan bir saldırı" dedi.

(BBC TÜRKÇE)

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERlondra  saldırı  namaz  kamyonet  terör