UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"TERÖRLE SAVAŞAN 8 KİŞİLİK KILIÇ TİMİ"

Milliyet gazetesinin başarılı ismi Ali Eyüboğlu rating rekortmeni 'Savaşçı'nın setini ziyaret etti. İşte Eyüboğlu'nun yazısı...

"TERÖRLE SAVAŞAN 8 KİŞİLİK KILIÇ TİMİ"

FOX’ta yayınlanan ve pazar akşamlarının en çok izlenen yapımı olan ‘Savaşçı’nın seti için Eskişehir’deydim. Kışla çekimleri Ankara Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler’de, diğer sahneleri ise Eskişehir ve kırsalında çekilen bir dizi ‘Savaşçı’...  Süleyman Çobanoğlu’nun senaryosunu yazdığı dizinin yönetmenleri Volkan Kocatürk ve Mirsad Herovic. Berk Oktay, Yıldız Çağrı Atiksoy, Murat Serezli, Burç Kümbetlioğlu, Fırat Albayram, Uğur Biçer, Hakan Dinçkol, Bahadır Vatanoğlu, Alican Albayrak ve Doğan Bayraktar’ın başrollerini paylaştığı dizinin yapımcısı Limon Yapım-Hayri Aslan. Başrol oyuncuları, diziye başlamadan önce Özel Harekat’tan emekli kıdemli albay Şevket Şen’den özel eğitim alarak rollerine hazırlandı. Sekiz kişiden oluşan ‘Kılıç Timi’nin terörle savaşını ekrana taşıyan dizinin çekim ekibi ise 175 kişi.

ASKER OLMAYI ÇOK İSTEMİŞTİM’

Ankara’da askeri birlikte, Eskişehir’de dağlarda çekim yapıyorsunuz. Nasıl gidiyor?

Postal, kıyafet ve teçhizatların tümü askerlerimizin operasyonlarda kullandıkları. Sırt çantasıyla birlikte 25 kiloyu buluyor hepsi. Onlardan çok hava şartları zorluyor bizi. Eskişehir’in iklimi çok enteresan. 3-4 gün önce kar vardı burada. Bayağı soğuktu. Bu kıyafetlerin üstüne mont giymemize rağmen üşüyorduk. bugün güneş, ilk defa içimizi ısıttı. İlerleyen günlerde bayağı yanacağız galiba...

Alıştınız mı böyle çalışmaya, yaşamaya?

Günde 15-20 defa çıkıp, iniyoruz bu sarp tepelere. O kadar alışıyoruz ki tüfekle, teçhizatla yaşamaya; bazı sahnelerde biraz dinlenelim diye tüfeği çıkarıp almak istediklerinde bırakın kalsın, vücut kendini dengesiz hissediyor diyorum.

Askerliğinizi yaptınız mı?

Yaptım ve ilk kez askeri oynuyorum.

Hangisi daha zor?

Özel Kuvvetler’de kimse yok, ama ailemin yarısı rütbeli asker. Ben de çok uğraşmıştım açıkçası Harp Okulu’na girmek için. Mülakat aşamasında kalmıştım hep. Bazılarının zamanı denk gelmemişti. Hava Harp Okulu’na ise gözümden dolayı giremedim. Miyop, astigmat var bende. Rahmetli büyükbabam, çekim yaptığımız Etimesgut’taki Zırhlı Birlik’te bölüm komutanlığı yapmıştı. O yüzden çok duygulanıyorum oradaki çekimlerde. O da görse çok duygulanırdı herhalde.

 

‘TEK GÖZ’ÜN ÇİLESİ 

‘Savaşçı’ dizisinde işi en zor olan “Tek göz” lakaplı terörist rolündeki Ercüment Fidan. Çünkü her gün 45 dakika süren makyajla bir gözü kapatılan oyuncu, ortalama 12 saat böyle kalıyor. Rolünün hakkını vermek için her gün bu çileye katlanan Fidan, “Bunun bir rol olduğunu anlamayanlar sosyal medyadan bana Sabah akşam, hakaret yağdırıyor” dedi.

 

‘ASLI’NIN KİMSEYE EYVALLAHI YOK!’

Bordo bereli askerlerle aynı dizinin  kadın oyuncusu olmak nasıl?

Dizi, bir bordo bereli hikayesi, o yüzden  erkekler çoğunlukta. Daha önce  kadınların ağırlıkta olduğu işlerde de  oynadım, arada pek fark yok bence.  Senaryoyu okuduğum andan itibaren  tek düşündüğüm bu projenin bir parçası  olmaktı. Gerçek kahramanların var olma  mücadelelerini hep birlikte izleyecek  oluşumuz beni müthiş heyecanlandırdı.  Gerisini de pek düşünmedim.

Diziyi ve rolünüzü  nasıl anlatırsınız? 

Savaşçı, gerçek kahramanların  hayat hikayelerine tanık olduğumuz  için izleyici açısından da yeni bir  dünyanın kapılarını aralıyor.  Aslı da bu hikayede önemli bir  role sahip. Cümlelerini belki  de çok az kişinin kurabileceği netlikte,  kendi doğrularına sonuna kadar sahip  çıkan dobra ve cesur bir kadın. Kimseye  eyvallahı yok. Şartların daha eşit olduğu  bir dünyada, barış içinde yaşamayı hayal  ediyor ve bunun için de mücadele ediyor.

 

‘SAVAŞÇI’ dizisi hepsini eritti

‘Savaşçı’ dizisinin bordo berelileri, operasyon bölgesindeki askerler gibi. Üzerlerindeki asker kıyafetleri ve teçhizatlarla çekim yaptıkları tepeleri defalarca inip çıkan oyuncular bakın nasıl zayıfladı?

 

Alican Albayrak: Çekimlere başladıktan sonra 9 kilo verdim

 

Doğan Bayraktar: 2-3 kilo zayıfladım.

 

Bahadır Vatanoğlu: İşe başlarken bir ayda 5-6 kilo verir, tığ gibi olurum diyordum ama iki ayda 4 kilo verdim. Tahminimden az kilo vermemin sebebi, çok koşturuyoruz, acıkıyoruz, o yüzden ne bulursak yiyoruz.

 

Hakan Dinçkol: İlk günden bu yana 7 kilo verdim diyebilirim.

 

Burç Künbetlioğlu: Bu işle birlikte sadece kilo verip, zayıflamadım. Bıyık ve saçlar da gitti, imajım değişti.

 

Uğur Biçer: Şartlar gerçekten çok zor. Üzerimizde o kadar yükle dağ-taş tırmanıyoruz. O yüzden ciddi bir erime söz konusu. O ağırlıklarla yürüyünce vücutta bayağı değişim oldu, kollarım iyi kas yaptı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERali eyboğlu  savaşçı