UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜLKE KARIŞTI! ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!..

Brezilya’da, Devlet Başkanı Michel Temer hükümetinin işçi hakları ve emeklilik sisteminde yaptığı değişiklikleri protesto eden halk genel greve gitti.

ÜLKE KARIŞTI! ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!..

Bir günlük grevde büyük şehirlerdeki sokaklar boşalırken, Temer, hükümetin kongreden geçirmek istediği reformları savundu. Grev, Brezilya’nın son 20 yılındaki ilk genel grevi olma özelliği taşıyor.
Öğretmenler, toplu taşıma işçileri ve postane memurları sendikaları ile örgütlerinin çağrısıyla organize edilen grev, ülkenin büyük şehirlerinde hayatı adeta durma noktasına getirdi.
Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde başlayan mitingler, hükümetin gerçekleştirmek istediği reformları protesto eden Brezilyalıları bir araya getirirken, gecenin ilerleyen saatlerinde bazı protestocu gruplar ayaklanarak polisle çatıştı.
Sao Paulo ve Rio de Janeiro kentlerindeki ana yolları trafiğe kapatan protestoculara, polisler göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile müdahale etti.
BANKA HİZMETLERİ DURDU
Ülkedeki bir çok eyalette toplu taşıma seferleri yapılamazken, devlet okullarında eğitime ara verildi.

Banka çalışanları sendikaları da çok sayıda banka şubesinde hizmet verilmediğini duyurdu.
Geçen yıl eski Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in yolsuzluk gerekçesiyle Senato tarafından görevinden alınmasının ardından başkanlık görevini devralan Michel Temer, ülkeyi içinde bulunduğu ekonomik krizden kurtarmak için işçi hakları ve emeklilik sisteminde bir dizi reforma gitmişti. Ülkedeki ekonomik kriz, eyaletlerin memurların maaşlarını 3 aya varan gecikmelerle ödemesine yol açmıştı.
Grevdeki işçiler, işçi haklarında ve emeklilik sisteminde yapılan değişikliklerin ülke ekonomisine büyük oranda katkı sağlamayacağını ve işçi haklarını büyük ölçüde kısıtlayacağını savunuyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBrezilya grev