UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GALATASARAY DEPLASMANDA ATİKER KONYASPOR'U MAĞLUP ETTİ!..

Sezonun ikinci yarısına Atiker Konyaspor maçıyla başlayacak Galatasaray'ın sahaya süreceği ilk 11 belli oldu.

GALATASARAY DEPLASMANDA ATİKER KONYASPOR'U MAĞLUP ETTİ!..

Süper Lig'in 17. haftasında ligin dirençli ekiplerinden Atiker Konyaspor, sahasında Galatasaray'ı konuk ediyor. Sarı-Kırmızılılar'da Bruma ve Yasin cezaları nedeniyle kadroda yer almıyor. Riekerink, ikilinin yokluğunda Linnes ve Josue'ye forma verirken, yeni transferler Rodrigues ile Ahmet Çalık kulübede maça başladı. Sakatlığını tam olarak atlatamayan Podolski de 11'de yer almazken, Alman yıldız ilerleyen dakikalarda şans bekleyecek.


Mücadele başladı...

 

Maçtaki ilk tehlikeyi konuk ekip Galatasaray gerçekleştirdi. 2. dakikada sol kanattan Carole'un yaptığı ortayla buluşan Josue'nin kafa vuruşunu, kaleci Serkan kurtardı.

Dakikalar 8'i gösterdiğinde Konyaspor gole çok yaklaştı. Ali Çamdalı'nın sağ kanada yolladığı topu Skubic kafasıyla ceza sahasınana indirdi. Bajic topun gelişine kaleyi yokladı, ancak az farkla auta gitti.


Galatasaray'da Martin Linnes kısa süreli bir sakatlık geçirdi. Yeni transfer Garry Rodrigues, Riekerink tarafından ısınmaya gönderildi.

 

14. dakikada De Jong'un, Ali Çamdalı'ya yaptığı faul sonrası Galatasaraylı futbolcular hakem Mete Kalkavan'ın etrafına toplandı. Riekerink'te kenardan büyük tepki gösterdi.

 

Penaltı itirazları...

 

26. dakikada Konyaspor, maçtaki en net pozisyonu yakaladı. Bajic, ceza sahasında Hakan Balta'yı çalımlayıp karşı karşıya kaldı, ancak arkadan yetişen Semih tehlikeyi önledi. Konyasporlu futbolcular hakeme penaltı itirazlarında bulundu.

 

%100'lük pozisyon kaçtı!

 

33. dakikada Konyaspor mutlak bir gol kaçırdı. Konyaspor'da golcü oyuncu Bajic, Galatasaray kale alanında kendisine gönderilen topu boş kaleye gönderemedi.

 36'ncı dakikada maçtaki ilk kart çıktı. Konyaspor kaptanı Ali Turan, Sneijder'i düşürünce hakem Mete Kalkavan kartına başvurdu.


Konyaspor 38. dakikada net bir pozisyon daha kaçırdı. Galatasaray sağ kanadından gelişen atakta, yapılan ortayla buluşan Skubic, net pozisyonda kötü bir vuruş yaptı ve top auta gitti.

De Jong ve Rangelov bir pozisyon sonrası kısa süreli gerginlik yaşadı.

 

Sneijder cezalı duruma düştü!

 

Karşılaşmada ilk yarı 0-0 sona erdi.

 

Galatasaray'da devre arasında sarı kart gören Wesley Sneijder, gelecek hafta oynanacak Karabükspor karşısında forma giyemeyecek.

 

Karşılaşmada ikinci yarı başladı. Yeni transfer Garry Rodrigues, Josue'nin yerine oyuna dahil oldu.


Sabri Sarıoğlu ve gol!

 

Galatasaray'da Garry Rodrigues'in oyuna girmesi takıma hareketlilik getirdi, bu hareketlilik 50. dakikada golü de getirdi. Hollandalı futbolcunun asistinde Sabri Sarıoğlu'nun şutu önce kaleciden döndü, aynı Sabri takibini sürdürdü ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.


Galatasaray'ın emektar futbolcusu, 2012'de Orduspor'a attığı golden sonra ilk kez ligde golle buluştu.

 


 66'ncı dakikada Konyaspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Ali Çamdalı'nın pasında Skubic karşı karşıya pozisyonda Muslera'yı geçemedi.

 

Ali Çamdalı'ya kırmızı kart!

 

71'inci dakikada Konya kaptanı Ali Çamdalı, De Jong'a yaptığı hareket sonrası hakem Mete Kalkavan'dan sarı kart gördü. Sonrasında Mete Kalkavan'a itirazlarını sürdüren Ali Çamdalı, ikinci sarı kartı da görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

 

Rodrigues sahnede!

 

75'nci dakikada yeni transfer Garry Rodrigues, kendi çabasıyla müthiş bir pozisyon yarattı. Rakiplerini çalımlayan Hollandalı'nın şutu, kaleci Serkan'dan sekti ve kalenin yanından kornere çıktı.

 

Galatasaray'da Eren Derdiyok'un yerine Podolski oyuna dahil oldu.

 

Üst üste kaçan goller!

 

Sabri Sarıoğlu 86. dakikada 2. golüne çok yaklaştı. Vurduğu kafa, Serkan Kırıntılı'da kaldı.

 

87'de Lukas Podolski net bir fırsat kaçırdı. Alman yıldızın plasesi az farkla auta gitti.

 

90+te Ahmet Çalık, Sneijder'in yerine oyuna girdi.

 

Maçın son dakikalarında Konyaspor eksik olmasına karşın beraberlik golü için uğraştı, ancak maç Sabri'nin golüyle 1-0 sona erdi. Galatasaray puanını bu galibiyetle 36'ya çıkarttı.

KONYASPOR - GALATASARAY İLK 11'LER

 

KONYASPOR: Serkan, Ali Turan, Jonsson, Ömer Ali, Ali Çamdalı, Rangelov, Milosevic, Vukovic, Mehmet, Skubic, Bajic

YEDEKLER: Kaya, Volkan, Hadziahmetovic, Can, Fofana, Halil İbrahim, Ioan Hora

 

GALATASARAY:Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Carole, de Jong, Selçuk, Linnes, Josue, Sneijder, Derdiyok

YEDEKLER: Batuhan Şen, Ahmet Çalık, Podolski, Rodrigues, Berk, Kerem, Birhan.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13