UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UZMANLAR UYARDI!.. BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN!.. HER GÜN SEVEREK TÜKETTİĞİNİZ BESİNLERE KARŞI DA ALERJİNİZ OLABİLİR!..

BENDE ALERJİ YAPMAZ DEMEYİN!

UZMANLAR UYARDI!.. BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN!.. HER GÜN SEVEREK TÜKETTİĞİNİZ BESİNLERE KARŞI DA ALERJİNİZ OLABİLİR!..

Her gün severek tükettiğiniz besinlere karşı alerjiniz olabilir! Uzmanlar uyardı! Besinlere karşı duyarlılığın %50artış gösterdiğini ve bundan sonra daha dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Bazı besinlerin vücutta yarattığı duyarlılık sonucu oluşan gıda intoleransının görülme sıklığı yüzde 50 arttı. Her gün tükettiğiniz besinler de alerji yapabilir!

Bu durumdan; genetiği ile oynanmış gıdalar, gıda katkı maddeleri, boyalar, toksinler, kimyasallar ve metaller sorumlu tutuluyor. Genetik yatkınlık ve stres ile bu faktörler bir araya geldiğinde, gıdalara karşı aşırı duyarlılık oluşur.

Uzmanlar Bazı besin maddelerinin, zamanla bağışıklık hücrelerinde duyarlılık yaratarak hücresel tip aşırı reaksiyona neden olabileceğini belirtti. 

Yıllardır yediğimiz ve vücudun tolere ettiği bir gıda; duyarlılaşma sonrası bağışıklık hücrelerinin hafızasına yabancı madde olarak kayıt edilebilir. Ve gıdayı her alışta, reaksiyon gösterir.

 Basit bir alerji olarak gördüğünüz reaksiyonlar vücutta kalıcı farklı hastalıklara yol açmaması için uzmanlar test yapılması gerektiği uyarısında bulundu. 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsağlık  beslenme  alerji