UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ALTIN DEĞERİNDE 3 PUAN! FENERBAHÇE YOLA DEVAM EDİYOR!..

ALTIN DEĞERİNDE 3 PUAN! FENERBAHÇE YOLA DEVAM EDİYOR!..

ALTIN DEĞERİNDE 3 PUAN! FENERBAHÇE YOLA DEVAM EDİYOR!..

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe, deplasmanda Atiker Konyaspor'u 1-0 yendi. Konuk ekibe galibiyeti getiren golü Emenike penaltıdan kaydetti. Bu sonucun ardından sarı lacivertli ekip puanını 12 yaparak derin bir nefes aldı ve ligde 5. sıraya yükseldi.

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasının kapanış maçında Atiker Konyaspor ve Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Karşılaşmayı konuk ekip 1-0 kazandı. Sarı lacivetli ekibe galibiyeti getiren tek golü Emenike penaltıdan attı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe, puanını 12 yaptı ve 5. sıraya yükseldi. Torku Konyaspor 10 puan ile 8. sıraya geriledi. Spor Toto Süper Lig’in 9 haftasında sarı lacivertli ekip Kadıköy’de Karabükspor’u ağırlayacak. Konyaspor ise, Bursaspor’a deplasmanda konuk olacak.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
90′ Fenerbahçe Konya’da 1-0 kazandı

75′ Karşılaşmada artık son 15 dakikaya giriyoruz. Konyaspor oyunu rakip yarı alanada oynamayı sürdürüyor. Ama pozisyon bulmakta zorlanıyor.

65′ Sow’un sol kanattan içeriye çevirdiği topa Emenike bekletmeden vurdu, top savunmadan döndü.

51′ Ceza sahasına doldurulan topa Serkan hareketlendi. Elinden seken topla Emenike buluştu. Nijeryalı oyuncunun dar açıdan yaptığı vuruşta top az farkla dışarıya gitti.

49′ Douslas’ın sol kannatn yaptığı ortada bu kez Hasan Ali topu uzaklaştırdı.

46′ Karşılaşmada ikinci yarı başladı.

45′ İlk yarı Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğü ile bitti.

33′ Fenerbahçe golden sonra da oyunu rakip yarı alanda oynamayı sürdürüyor.

25′ Fenerbahçe Emenike’nin penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti.

12′ İsmail’İn sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda top Skrtel’den dışarıya gitti.

4′ Mehmet Topal’ın sakatlığı nedeniyle bir süre duran oyun yeniden başladı.

2′ Kjaer’in derin topuna Emenike hareketlendi. Abdülkerim kafayla topu kesti.

1′ Atiker KonyasporFenerbahçe maçı başladı.


Spor Toto Süper Lig'de zorlu Konyaspor deplasmanına çıkan Fenerbahçe'de bu karşılaşmanın ilk 11'i belli oldu. Teknik direktör Dick Advocaat, sakatlığı geçen Jeremain Lens ve İsmail Köybaşı'na ilk 11'de yer verdi. Volkan Şen, Moussa Sow ve Salih Uçan da kulübede yer aldı.

İşte Fenerbahçe'nin ilk 11'i:

Volkan Demirel - Şener Özbayraklı - Simon Kjaer - Martin Skrtel - Hasan Ali Kaldırım - Mehmet Topal - Josef de Souza - İsmail Köybaşı - Jeremain Lens - Emmanuel Emenike - Robin van Persie

Konyaspor ilk 11'i:

Serkan Kırıntılı - Nejc Skubic - Ali Turan - Abdülkerim Bardakçı - Barry Douglas - Volkan Fındıklı - Jens Jonsson - Ömer Ali Şahiner - Amir Hadziahmetovic - Halil İbrahim Sönmez - Dimitar Rangelov

Mehmet Topal kart sınırında

Fenerbahçe’de Mehmet Topal, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 7 haftanın 5’inde forma giyip, 3 sarı kart gören Mehmet Topal, Atiker Konyaspor karşısında da sarı kartla cezalandırılması durumunda Kardemir Karabükspor müsabakasında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe - Konyaspor istatistikleri

Sarı-lacivertliler, yeşil-beyazlılarla ligde yaptığı 30 maçın 26’sını kazandı, sadece 3’ünü kaybetti. Fenerbahçe’nin 88 golüne, Konyaspor 33 golle yanıt verdi. Konya’da yapılan 15 maçta Fenerbahçe 11, ev sahibi ekip 3 galibiyet aldı. Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor, ligde yarın 31. kez karşı karşıya gelecek.

Hedef 3’te 3

Kanarya, bu akşamki zorlu Konya deplasmanında yeni bir sayfa açmaya kararlı. Hem futbolcular kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda, hem de Advocaat’ın öğrencileriyle toplantılarında konuşulan tek konu, Atiker Konya maçının önemi oldu. Sarı-Lacivertliler, önce Konya’yı, ardından kasım ayındaki milli araya kadar olan Karabükspor ve Akhisar Belediye karşılaşmalarını da kazanarak zirve yürüşüyüne başlamak istiyor.

Konya için de önemli

Rakip Atiker Konya’nın da en az Fenerbahçe kadar 3 puana ihtiyacı var. Geçtiğimiz sene tarihinin en başarılı sezonunu yaşayan Yeşil-Beyazlılar, yeni sezonda 7 hafta sonunda sadece 2 kez kazanabildi. Avrupa’da da işler yolunda gitmiyor. Konya da aynı Fenerbahçe gibi bu karşılaşmaya ‘yeni bir başlangıç’ gözüyle bakıyor.

Konya’daki maçlar

Fenerbahçe ile Konyaspor, Süper Lig’de Konya’da 15 kez karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, deplasmandaki 11 maçı kazanırken, 3’ünü kaybetti, bir müsabaka da berabere bitti. Fenerbahçe, Konya’da 41 gol attı, kalesinde 22 gol gördü. Rakibi karşısında galibiyet sayısı bakımından açık ara geride olan Konyaspor, evindeki son 3 randevuda kaybetmedi, 2 galibiyet, bir beraberlik aldı.

Farklı skorlar

Fenerbahçe, Konyaspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2005-2006 sezonunda İstanbul’da 5-0’lık sonuçla aldı. Konyaspor ise Fenerbahçe karşısındaki 3 galibiyetini 4-2, 3-2 ve 2-1’lik  sonuçlarla elde etti. Bu arada Fenerbahçe, Konyaspor’a 5 maçta 5, 8 maçta da 4 gol attı.

Konya'da Aziz Yıldırım'a protesto!

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında yarın Atiker Konyaspor ile yapacağı maç için Konya’ya geldi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da yer aldığı kafileyi, Konya Havalimanı’nda az sayıda taraftar karşıladı. Taraftarlar, Yıldırım ve yönetimi istifaya davet etti. Otobüse binen başkan Yıldırım, taraftarların bu protestosuna alkışla karşılık verdi. Kafile, daha sonra konaklayacağı otele hareket etti.

Fenerbahçe'nin hafta içinde Manchster United'a 4-1 mağlup olması nedeniyle Old Trafford stadında bulunan sarı lacivertli taraftarlar da yönetimi yoğun bir şekilde protesto etmiş, dün olağan Divan Kurulu toplantısında konuşan Aziz Yıldırım ise protesto edenlerin provakatör olduğunu ve görevinden istifa etmek gibi bir niyeti olmadığını sert bir dille söylemişti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13