UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! BÜLENT CANKURT, MEVLÜT TEZEL VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! BÜLENT CANKURT, MEVLÜT TEZEL VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! BÜLENT CANKURT, MEVLÜT TEZEL VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

SİNA KOLOĞLU- MİLLİYET

EN ÇOK EKRANA ÇIKAN UZMAN

Komşularımızın haritaları değişirken, parça pinçik olurken bizim haber kanallarımızın baş misafiri strateji uzmanları oluyor. Hemen altını çizeyim, bu konuda bana eleştiriler geldi. Uzmanla analist arasında fark bulunduğu, ekrana çıkan isimlerin bunlardan hangi özelliklere sahip olduklarının ayırt edilmesinin gerektiği söylendi. Özetle; “Her uzman uzman değildir. Bir konunun uzmanı ekonomiden, politikaya oradan psikolojiye, sosyolojiye, felsefeye, tarihe kadara uzanan uzun disiplin başlığına sahip olmalı.

Analistle karıştırılmasın” deniliyor. Belirteyim, çoğunluk uzman ama bazıları analist diye yazdırıyor. PKKile mücadele dahil, yukarıda sözünü ettiğim durumun ekran halini merak ettim, sordum. Son bir ay içinde en çok ekranda olan isim kim diye? Suriye,

PKK, Musul, operasyon gibi başlıklar haberde yer alıyorsa “Telefon bağlantımız var?” ya da “Stüdyo konuğumuz” anonsundan sonra karşımıza çıkan isim, Abdullah Ağar.

Günde beş defa

Gün hesabına vurunca durum böyle. Soldan sağa (ne kadar sol!) hemen hemen tüm kanallara çıkmış, görüş bildirmiş Ağar. Bunların arasında iki yerel kanal da var.

17 farklı kanalda 149 haber. Güvenlik uzmanı olarak kartviziti yazılmış.

En çok rağbet gören bir diğer isim, Nihat Ali Özcan. 40 civarında kanalda haber

turu var kendisinin. Bir de strateji kuruluşu olarak SETA, en çok ilgi ve alaka gören isim. Uzmanları 15 farklı kanala çıkmış. 200 haber ve programda bulunmuş, görüş bildirmişler. (Kaynak: Interpress Ajansı)

BAKLAVA ÇALAN DİZİ

Olay aynen böyle; farkı, yenilen baklavanın parası ödeniyor. Olay ‘Kiralık Aşk’ta oldu. Pamir, lunaparkta canı baklava çeken Defne’ye kıyak olsun diye dükkanın kapısını kartla açıyor. Parasını bırakıp, baklavaya yumuluyorlar. Tam çıkarken alarm çalıyor ve polis geliyor.

Sonra bizimkiler karakolda komiserin karşısında. Komiser iyi insanlar olduklarına ikna oluyor. Hatta “Öyle baklava çalanları biz ağır cezalandırmayız. Bir daha yapmayacağınıza söz verin, bırakacağım” bile diyor. Ev ahalisinin aklına baklava çalan çocuklar geliyor ister istemez!

Onların da canı fıstıklı baklava çekmişti. Altı yıl yediler, Rahşan affından çıktılar!

ÖZELDEN DEVLETE NASIL GEÇTİ?

Dizilerin gerçek hayatla bağları ister istemez izlenirken sorgulanıyor. ‘Hayat Bazen Tatlıdır’da idealist Hayat öğretmen, özel okuldan kovuluyor. Şimşek hızıyla kendisini devlet okulunda izliyoruz. ‘Atanamayan öğretmenler’ ülkesinde böyle bir hikaye nasıl olur? Senaryoların ülke gerçeklerini göz ardı etmeleri, izleyenin nezdinde karşılığını buluyor, unutmasınlar!


BÜLENT CANKURT-SABAH

ÜNLÜ ANNELER AÇILIŞTA BULUŞTU

Anne olduktan sonra kariyerlerini bir kenara bırakıp 2011'de ünlü Fransız bebek markası Jacadi'yi Türkiye'ye getiren Selin Habbab Özkaynak ile İpek Dedeman, mağazaları üçledi. Akmerkez ve Zorlu'dan sonra üçüncü mağazalarını İstinyePark'ta açan ortaklar, salı günü bir açılış daveti verdi. Yeni sezon koleksiyonların da görücüye çıktığı davete, ortakların yakın arkadaşı olan çocuk sahibi ünlü isimler katıldı. Hem kendi çocukları, hem de yakınlarının çocukları için bol bol alışveriş yapan ünlü isimler, ellerinde alışveriş çantalarıyla evlerinin yolunu tuttu...


MEVLÜT TEZEL-SABAH

PEDOFİLLER KAYIT ALTINDAMI

Himmet Aktürk, atv'de Müge Anlı'nın programına davet edildi ve 4 yaşındaki Irmak'ı öldürüp Sarıkız Çayı'na attığını kuliste itiraf etti. Katillerin, suçlarını Müge Anlı'nın programında itiraf etmesi artık bir Türkiye klasiği. 'Müge Anlı, emniyet müdürü olsun' diye caps'ler bile yapılıyor artık. Anlı ve ekibi, yaptıkları işle ne kadar gurur duysa az. Onlar, dünya televizyonculuk tarihine adlarını çoktan yazdırdı. Peki, Aktürk'ün yakalanması, Irmak'ı geri getirecek mi?

BİLMEK HAKKINIZ MI?

Haberlerde şu küçük bilgiye de yer veriliyordu: Himmet Aktürk, 15 yıl önce de 14 yaşındaki yeğenini taciz ettiği gerekçesiyle, 1.5 yıl cezaevinde yatmış. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşayan Irmak'ın ailesi, mahallelerinde hurdacılık yapan Aktürk'ün daha önce çocuğa taciz suçundan hapis yattığını bilseydi, kızlarını evlerinin önünde oynatır mıydı? Çocuklarını gözlerinin önünden ayırırlar mıydı? Bu soru, her anne-baba için geçerli.

Yaşadığınız mahallede bir tecavüzcünün ya da pedofili hastasının oturduğunu bilmek hakkınız mı? Bu sorunun yanıtı, Kate Winslet'ın başrolünü oynadığı 'Little Children' filminde saklı.

Filmde Jackie Earle Haley, pedofili hastası adamın öyle başarılı bir portresini çiziyordu ki, en çok ona üzülüyordunuz. 'Çocuklarımızı bu sapıktan koruyalım' diyerek adamı deşifre eden ve her fırsatta aşağılayan polis ise filmin kötü adamıydı.

Özetle, tam ters köşeye yatıran bir filmdi 'Little Children'. Pedofili hastalarının da insan olduğunu ve toplum tarafından damgalanmamaları gerektiğini anlatıyordu. Ama ben bir baba olarak, yine de mahallemde kim tecavüzcü, kim pedofili hastası bilmek isterim. Elbette Türkiye gibi muhafazakar bir ülkede, bir tecavüzcünün deşifre edilmesi linç sebebi. Kimse mahallesinde bir pedofili hastasını yaşatmaz! Bu noktada iş Emniyet'e düşüyor.

KONTROL SİSTEMİ GELİŞTİRİLMELİ

Amerika'da ve Avrupa'da pedofili hastaları, çok yakından takip ediliyor. Çocukların bulunduğu ortamlara yaklaşmaları kesinlikle yasak. Her tecavüzcü ve pedofili hastasının, aradan yıllar geçse bile yakından takip edilebileceği bir sistem geliştirilmeli.

Tabii bu sistem, suçluların da can güvenliğini koruyacak derecede gizli olmalı.

Normalde küçük Irmak kaybolduğu anda, kayıtlarda Himmet Aktürk'ün aynı mahallede yaşadığı ortaya çıkmalıydı ve polis, Müge Anlı'dan önce suçluyu bulmalıydı. Daha da önemlisi; Irmak kaybolmadan önce Aktürk kontrol ediliyor olmalıydı.

Ne yazık ki, bizde suçluyu yakalamaktan çok suçu önleme konusunda eksiklik var. Suçu önlemek, suçluyu yakalamaktan daha önemli olmalı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13