UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA! ALTI SAATLİK MGK'DAN 'OLAĞANÜSTÜ HALİN UZATILMASI' TAVSİYESİ ÇIKTI!..

SON DAKİKA! ALTI SAATLİK MGK'DAN 'OLAĞANÜSTÜ HALİN UZATILMASI' TAVSİYESİ ÇIKTI!..

SON DAKİKA! ALTI SAATLİK MGK'DAN 'OLAĞANÜSTÜ HALİN UZATILMASI' TAVSİYESİ ÇIKTI!..

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Altı saat süren kritik toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada "Demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanmasının devamlılığını sağlamak amacıyla olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kritik toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada ayrıca, "Devletin ve milletin öz kaynaklarını, asli görevleri  yerine bölücü terör örgütüne destek için kullanan ve bu suretle teröre alet olan  belediyeler hakkında yapılan idari ve hukuki işlemlerin yerinde olduğunun, bu  konudaki çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğinin altı çizilmiştir." ifadesine yer verildi.

BEŞTEPE'DE ALTI SAAT SÜRDÜ

Milli Güvenlik Kurulu Beştepe’de toplandı. Saat 15:00 sularında başlayan MGK toplantısı 21:00 sularında sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan MGK’ya Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan Yardımcıları, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler katıldı.

Ayrıca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, MGK toplantısına ilk defa katıldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmgk  kurul  ohal