UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAFRANBOLU’DA 150 YILLIK 3 KATLI TARİHİ KONAK ALEVLERE TESLİM OLDU!..

SAFRANBOLU’DA 150 YILLIK 3 KATLI TARİHİ KONAK ALEVLERE TESLİM OLDU!..

SAFRANBOLU’DA 150 YILLIK 3 KATLI TARİHİ KONAK ALEVLERE TESLİM OLDU!..

Edinilen bilgiye göre,Safranbolu eski çarşı bölgesinde Akçasu Mahallesi Ulukavak Sokak'ta bulunan Mahir Oğuz'a ait ve içersinde kimsenin yaşamadığı 3 katlı tarihi "Emeksizler Evi" diye adlandırılan konakta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen konağı kısa sürede saran yangına, Karabük ve Safranbolu belediyelerine ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık bir saatlik yoğun çalışma sonunda itfaiye ekiplerince söndürülen yangında, konak tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Başkan Aksoy: " Safranbolu'nun bir değeri daha kül oldu"

Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, konağın ilçenin en büyük evlerinden birisi olduğunu ve Safranbolu’nun bir değerinin daha yandığını söyledi.

Konağı, geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na satın almak için girişimler başlattıklarını kaydeden Aksoy, "İçinde kimse yaşamıyordu. Yangının neden çıktığı henüz belli değil. Arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapacaklardır. Saat 22:00 itibariyle arkadaşlarımız ihbarı aldılar. Bizim müdahalemiz başladığında yangın çatıdan yukarıya çıkmıştı. Alevlenmiş aşamada biz haberdar olduk. İçinde kimse yaşamadığı için geç haber verildi. Bu binanın bütün rölevelerinin daha önce alınmıştı. Tekrar aynısını yapma şansımız var. Tabi ki aslı gibi olmaz, Safranbolu'nun çok önemli bir değeri daha kül oldu. İçinde insan yaşamadığı içinde can kaybımız çok şükür yok. Safranbolu'nun bir değerinin daha kaybedilmiş olmasının üzüntüsü içerisindeyiz. Kış mevsiminin başlangıcında böyle bir yangının çıkması bizim çok daha tetikte olmamızın işareti” dedi.

Çıkan yangın ile ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13