UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CEMİYET HAYATINI KARIŞTIRACAK 'SİGORTA' DAVASI!..

CEMİYET HAYATINI KARIŞTIRACAK 'SİGORTA' DAVASI!..

CEMİYET HAYATINI KARIŞTIRACAK 'SİGORTA' DAVASI!..

Eski manken Elif Kramer'in, 6 yıla yakın bir süre birlikte olduğu Pamir Cazım Bezmen'e karşı dava açtığı anlaşıldı. Kramer, sevgilisi Bezmen'in de ortak olduğu şirkette çalıştığını, ancak sigortasının yapılmadığı iddiasında. Şirket adına yapılan savunmada ise, Kramer'in çalışan değil Bezmen ile sevgili oldukları belirtildi. İş mahkemesi davayı geri çevirdi. Son kararı Yargıtay söyleyecek.

Nermin-Pamir Bezmen çiftinin oğlu Pamir Cazım Bezmen'in birliktelikleri 6 yıla yakın sürmüştü. Çiftin birliktelikleri 2006 yılı ortasında sona erdi.

İstanbul İş Mahkemesinde görülen davayı açan isim Elif Kramer. 28 Mayıs 2012 günü açılan dava dosyasında, davalı konumunda ise SGK İstanbul İl Başkanlığı ile Pamir Cazım Bezmen'in, annesi ve kardeşi ile yöneticisi olduğu tasfiye halindeki PMR Dijital Tasarım Bilişim Yayıncılık Tanıtım ve Pazarlama Limited şirketi yer aldı.

"8 YIL ÇALIŞTIM, SİGORTAM YAPILMADI"

Dosya 'tespit davası' olarak kayıtlara girdi. Mahkemeye sunulan dava dilekçesine göre, Kramer, 10 Ocak 2000-18 Aralık 2008 tarihleri arısında organizasyon yöneticisi olarak şirkette çalıştı. Kramer, anılan süreçte çalışmasına karşın sigortasının yapılmadığı görüşünde. Kramer, mahkemenin bu konuda bir tespit yapmasını talep ediyor.

SAVUNMA: ÇALIŞAN DEĞİL SEVGİLİ

Davalı konumda olan PMR Dijital şirketi için yapılan savunma da dosyaya girdi. Şirket adına yapılan savunmada, Elif Kramer'in, şirket yöneticisi Pamir Cazım Bezmen ile bir dönem sevgili oldukları belirtildi. Savunmada, Kramer ile Bezmen'in 2001 yılı mayıs ayında arkadaş oldukları daha sonra ikili arasındaki ilişkinin birlikteliğe dönüştüğü kaydedildi. Savunmada, ikilinin 2006 yılında ise ayrıldıkları kaydedildi.

 

'HATIR AMAÇLI ÇALIŞAN OLARAK GÖSTERİLDİ'

Savunmada, Kramer'in anılan tarihten sonra başka bir şirkette 'hatır' için çalışan olarak gösterildiği öne sürüldü. Dava dosyasına giren savunmada özetle 'Elif Kramer'in kredi kartı alması için, şirkette çalışan olarak gösterildi ve bu şekilde bankaya yazı yazıldı. Prestij için de adına kartvizit bastırıldı. Dışarıya karşı, işi olan biri imajı verildi' denildi.

KAPICI: BEN ÇALIŞTIĞINI GÖRDÜM

Taraflar, dinlenmesi talebi ile çok sayıda kişiyi de tanık olarak gösterdi. Elif Kramer'in tanık olarak gösterdiği kapıcı A.Y. tanık ifadesinde özetle "Elif Kramer'in çalıştığı iş yeri benim kapıcı olarak çalıştığım apartmanın karşısındaydı. Ben, Elif Kramer'in orada çalıştığını gördüm" dedi.

MAHKEME: İLİŞKİ BİTİNCE İŞ DE BİTTİ

Mahkeme 4 yıla yakın süren yargılama sonrası kararını verdi. 10 Kasım 2015 tarihli kararda, iş mahkemesi davanın reddine karar verdi. Mahkemenin ret gerekçesini ise, '5 yıllık hak düşürücü sürenin aşılması' oluşturdu. Elif Kramer Aralık 2008'de işten ayrıldığını söylese de mahkeme '2006' yılını baz aldı. Mahkeme, çiftin birlikteliklerinin son erdiği tarih olan 2006'yı, iş ilişkisinin de sona ermesi olarak yorumladı.

SON KARARI YARGITAY SÖYLEYECEK

Ret kararının temyizi için Yargıtay'a başvuruldu. Kramer'in avukatının yaptığı temyiz başvurusu Yargıtay 9. Hukuk Dairesinde ele alınacak. Edinilen bilgilere göre, Yargıtay'daki dosya henüz incelemeye alınmadı.

Hürriyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13