UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜÇ SEMAVİ DİNİN VE 6 MEZHEBİN ÜYELERİNİN OLUŞTURDUĞU ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU BARIŞ EZGİLERİNİ 14 DİLDE SESLENDİRECEKLER!..

ÜÇ SEMAVİ DİNİN VE 6 MEZHEBİN ÜYELERİNİN OLUŞTURDUĞU ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU BARIŞ EZGİLERİNİ 14 DİLDE SESLENDİRECEKLER!..

ÜÇ SEMAVİ DİNİN VE 6 MEZHEBİN ÜYELERİNİN OLUŞTURDUĞU ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU BARIŞ EZGİLERİNİ 14 DİLDE SESLENDİRECEKLER!..

Barış ve hoşgörü kültürünü farklı dillerde söyledikleri şarkı ve ilahilerle dünyaya tanıtmaya çalışan Antakya Medeniyetler Korosu, yeni sezonda repertuvarına eklediği Romanca ve Çerkezce şarkılarla barışı 14 dilde seslendirecek.

Üç semavi din ile 6 mezhebin üyelerinin yer aldığı Antakya Medeniyetler Korosu, tüm insanlığa Türkiye'deki bir arada yaşama kültürünü daha yaygın şekilde yansıtmak amacıyla repertuvarını yeni dillerdeki ezgilerle güçlendiriyor.

Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eserlerinde Türk, Kürt, Laz, Çerkez veya Hristiyan, Yahudi ve Müslüman demeden parçalar seçtiklerini söyledi.

Listeye bu yıl 2 dilin daha eklendiğini vurgulayan Özfırat, "Koro olarak 3 semavi dinin temsilcilerini ve birlikteliğini tüm dünyaya göstermek için bugüne kadar Türkçe, Kürtçe, Ermenice, İbranice, Fransızca, İngilizce, Arapça gibi farklı dillerde olmak üzere 2 dilde şarkılar söylüyorduk. Bu yılki repertuvarımıza Çerkezce ve Romanca eserler de ekledik. Çerkezlerin Rusya'dan sürgünü sırasında 'Yistanbıl' diye çok güzel bir parçaları var onu repertuvara aldık. Sürgün sırasında Çerkezlerin çektiği sıkıntıları ve yoldaki ölümlerini tekrardan insanlara hatırlatmak istedik. Her yıl mayıs ayında Çerkezlerin Rusya'ya dönüp bu ağıtları okuması bizi çok etkiledi. Bunu da bütün dünyayla paylaşmak istedik." diye konuştu.

Özfırat, farklı bir renk olduğunu düşündükleri Roman vatandaşlar için de listeye Romanca bir türkü olan "Ederlezi" parçasını eklediklerini dile getirerek, Türkiye'nin bir yansıması olduğunu düşündükleri koro üyeleriyle Romanca ve Çerkezce olan 2 eserin provalarını sürdüklerini aktardı.

"Dünya beşten büyüktür"

Tüm eserlerinde barışı ve kardeşliği işlediklerini vurgulayan Özfırat, şunları kaydetti:

"14 dilde tüm dünyaya barışı yayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok güzel bir söylemi var, 'dünya beşten büyüktür', evet işte biz bunu ispatlıyoruz. 5 kişi sadece bu dünyayı yönetmiyor, bunun içerisinde Aleviler, Sünniler, Türkler, Kürtler, Lazlar ve Çerkezler de var ve hepsi bir aradalar. Eğer dünya, barışa ve birlikteliğe bir örnek istiyorsa Türkiye'ye gelsin, Türkiye bunu en güzel yaşayan ülkedir. Dünyada akan kanın son damlası duruncaya kadar biz herkese bu koroyu ve içerisindeki barışı, kardeşliği, birlikteliği göstermek istiyoruz."

Özfırat, yeni sezonda seslendirecekleri tüm eserleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenlere armağan edeceklerini söyledi.

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13